Crystal Tower

Crystal Tower

București, România

Un reper extraordinar de eficiență energetică

Crystal Tower din centrul Bucureștiului adăpostește sediul sucursalei din România a ING Bank. Uimitoarea clădire de birouri a fost proiectată de arhitectul Adrian Spirescu pentru a avea forma unui cristal placat cu piatră gri, culoare predominantă pentru capitala României. Acest lucru este dat de profilul asimetric al clădirii, cu o fațadă de sticlă tăiată la diferite unghiuri. Unic pentru București, turnul are un helioport pe acoperiș.

Vedere de sus a Crystal Tower

Designul inovator și surprinzător este acompaniat de un număr de funcții inovatoare și sustenabile, inclusiv fațada de sticlă dublu-strat. Acest design este una dintre funcțiile utilizate de Crystal Tower pentru a obține mai multă eficiență energetică și un rating BREEAM „Excellent”.

breeam-logo-nobackground.png

Constructorii clădirii au căutat o soluție modernă, versatilă și eficientă energetic de aer condiționat pentru întreaga clădire.

„Ne doream o clădire cu eficiență energetică, iar Daikin ne-a oferit soluția optimă, în cele din urmă.”

- SC Plaza Development SRL

O proiectre deosebită și o construcție sustenabilă

Pentru a ajuta Crystal Tower să își maximizeze eficiența energetică, am proiectat o combinație din VRV cu condensator răcit cu aer, VRV răcit cu apă și agregate de răcire pentru a furniza o soluție de climatizare multifuncțională. Fiind unul dintre puținii producători care pot oferi o astfel de soluție, am reușit să furnizăm acestui zgârie-nori încălzire, răcire, ventilare și apă caldă, dar și să optimizăm totul pentru spații mici și mari.

Crystal Tower a câștigat premiul pentru arhitectură „Eco Architecture Award” în 2012 și a primit distincția „Proiectul verde al anului” din partea Consiliului Român pentru Clădiri Verzi. Este un exemplu extraordinar de proiectare a unei clădiri inovatoare, la care se adaugă cea mai avansată tehnologie de climatizare pentru a obține rezultate foarte sustenabile pentru clădirile înalte din mediile urbane.

romaniasgreenestbuildings-logo.jpg
Crystal Tower_17_Outside_Installation picture.jpg

Prezentarea soluției

Crystal Tower_04_Installation picture.jpg

Instalația a inclus o suprafață utilă de 16 900 m2 (15 etaje în total). Pe lângă bucla de apă pentru modulele VRV răcite cu apă, centrale termice și turnuri de răcire, instalația mai include:

  • 3 unități exterioare VRV III
  • 67 de unități exterioare VRV răcite cu apă
  • 265 de unități necarcasate de plafon fals
  • 24 de casete cu refulare pe 4 direcții
  • 5 unități exterioare Sky Air
  • 5 casete cu refulare pe 4 direcții
  • 1 agregat de răcire cu compresor multiscroll cu condensator răcit cu aer
  • 1 agregat de răcire cu compresor cu șurub și condensator răcit cu aer
  • 11 interfețe BACnet

Află mai multe

Alte cazuri

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

Pentru a ajuta Crystal Tower să își maximizeze eficiența energetică, am proiectat o combinație din VRV cu condensator răcit cu aer, VRV răcit cu apă și agregate de răcire pentru a furniza o soluție de climatizare multifuncțională.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

A fost ales sistemul cu recuperare a căldurii Daikin VRV III, pentru consumul de energie extrem de redus al acestuia și pentru capacitatea sa de a oferi economii considerabile în comparație cu alte sisteme similare.

vmd-header-1645px1080px.jpg

Centrul de afaceri VMD

Un sistem VRV IV furnizează încălzirea și răcirea necesară pentru VMD Tower B, o clădire de birouri cu 25 de etaje din Zagreb, ajutând la atingerea celor mai ridicate niveluri ale eficienței și reducând consumul de energie.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Clădirea de birouri Velocity

Sustenabilitatea este cuvântul cheie la designul Velocity. Fiecare element al acestui proiect a fost analizat cu atenție pentru a obține un certificat de performanță energetică clasa „B” și un rating BREEAM „Excellent”.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Restaurantul Leon's

Compania de instalații Synecore, a instalat primul sistem invizibil, Daikin, seria VRV IV-i în cadrul restaurantului Leon din centrul Londrei, pentru a elimina restricțiile de spațiu și a obține o eficiență maximă a climatizării.

c-and-a.jpg

C&A

Dorin să modernizeze întregul sistem HVAC. magazinul C&A a dorit să obțină confort pe parcursul întregului an, în cel mai rentabil și economic mod.

coral-header-1645px1080px.jpg

Birourile Coral Betting

Descoperiți modul în care casetele cu jet circular și autocurățare au realizat economii de energie de peste 50% pentru birourile Coral Betting.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Pentru acest proiect, am ales să instalăm un sistem exterior la care se pot conecta o varietate de unități interioare și de ventilare, amplasate strategic în magazin.

thePosthotel-ghent-header.jpg

Hotelul The Post

În calitate de specialiști în domeniul climatizării, am ales sistemul nostru VRV pentru hotelul The Post din Gent, pentru combinația de tehnologie cu eficiență energetică și abilitatea de a furniza un nivel mai ridicat de confort.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Hotelul Van der Valk

Din lobby până la camere destinate oaspeților și la bucătărie, fiecare spațiu al hotelului Van der Valk are propriile nevoi unice de climatizare. Scopul nostru a fost de a dezvolta un sistem integrat, care să satisfacă nevoile fiecărei locații și să reducă impactul asupra mediului al sistemului.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Cunoscută sub numele de „banca verde” din cauza istoricului agricol, Crédit Agricole căuta o soluție de aer condiționat eficientă energetic și cu întreținere ușoară pentru una din filialele sale.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Fabrica de ciment Holcim

Fabrica de ciment Holcim se bazează pe tehnologii avansate pentru a-și atinge obiectivele ambițioase de mediu și eficiență energetică.

ACTION_store.jpg

ACTION

Pentru Action, ca discounter, costul a fost mereu un factor major în alegerea sistemelor HVAC. Compania a căutat un furnizor de soluţii HVAC care să furnizeze atât proiectarea sistemului HVAC, cât şi asistenţă tehnică, dar şi coordonare locală în fiecare ţară în care se extinde.

JBC-store.jpg

JBC

În demersul său de optimizare a costurilor, JBC, şi Daikin au derulat un test la faţa locului, conceput pentru a evalua câştigurile generate de tehnologia VRT (temperatura variabilă a agentului frigorific)

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Aerul condiţionat a devenit o dotare standard în cele mai multe hoteluri noi şi renovate. Sistemele actuale permit răcirea camerelor pe timp de vară şi încălzirea lor eficientă pe timp de iarnă. În acest scop, pompele de căldură Daikin utilizează energie din surse regenerabile pentru a optimiza costurile de funcţionare ale hotelului. De asemenea, au şi un impact pozitiv asupra esteticii interiorului.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Retailerul specializat pe alimente organice Naturkost Brinkman utilizează refrigerarea pentru retail pentru a beneficia de eficienţă energetică îmbunătăţită şi confort în incinta magazinelor.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Schimbarea agregatului de răcire îmbunătăţeşte confortul la un hotel central din Londra.

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Având 44 de etaje de apartamente luxoase, cu un design elegant, Samrya 44 respectă cele mai ridicate standarde de construcţie şi HVAC.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Alocarea de agenți frigorifici recuperați certificați

Action își intensifică parteneriatul cu Daikin pentru noul proiect revoluționar: recuperarea de agent frigorific de la magazinele modernizate și reutilizarea acestuia.

Prezzemolo.jpg

Prezzemolo & Vitale - Palermo

Pentru noul magazin Prezzemolo & Vitale, situat în centrul istoric al orașului Palermo, s-a instalat un sistem Daikin Zeas și unități VRV.