Skip to main content

O soluție cu un agregat de răcire pentru un complex de clădiri de birouri

Cracovia, Polonia

Daikin a furnizat recent soluțiile sale cu agregate de răcire pentru un alt proiect mare de construcții de birouri de această dată în Cracovia, Polonia.

Proiectul menționat mai sus implică un complex de cinci clădiri, care oferă un spațiu modern de birouri în centrul orașului Cracovia. Complexul de birouri oferă aproximativ 70.000 m2 de spațiu de lucru pentru companii. Proiectul a început cu 3 ani și jumătate în urmă, când clădirile D, E și C au fost livrate.

Produsele instalate

Detalii despre proiect

Piesele de echipament descrise mai sus vor fi folosite pentru a garanta că cerințele în materie de confort sunt îndeplinite în mod constant pe tot parcursul anului, oferind angajaților companiilor care vor profita de aceste clădiri de birouri impresionante cel mai bun mediu de lucru posibil.

Toate clădirile au fost prevăzute cu unități cu compresoare cu șurub, cu inverter și condensator răcit cu aer Daikin, în timp ce gama VZ a fost utilizată atunci când proiectul a prezentat probleme legate de spațiu.

„Tehnologia inverter modulează continuu viteza motorului compresorului, care este cel mai eficient mod de a controla capacitatea compresorului. În acest fel, acționarea cu frecvență variabilă permite agregatelor de răcire să ofere eficiențe deosebite la sarcină parțială sau sezoniere, permițând, de asemenea, oportunități excelente pentru economisirea energiei.”

Principalele aspecte

Eficiența energetică s-a numărat cu siguranță printre principalele aspecte ale acestui mare proiect.

Nivelul de eficiență pe care îl poate asigura un agregat de răcire poate avea în mod clar un impact asupra consumurilor energetice și asupra costurilor de funcționare aferente clădirii de birouri. Și interesul clienților a fost acela de a instala tehnologii care pot contribui la menținerea consumului de energie cât mai scăzut posibil.

De aceea, unitățile Daikin cu compresor cu șurub și inverter au fost instalate în fiecare clădire.

Tehnologia inverter modulează continuu viteza motorului compresorului, care este cel mai eficient mod de a controla capacitatea compresorului. În acest fel, acționarea cu frecvență variabilă permite agregatelor de răcire să ofere eficiențe deosebite la sarcină parțială sau sezoniere, permițând, de asemenea, oportunități excelente pentru economisirea energiei.

Pentru a eficientiza și mai mult sistemul HVAC, era important să ne asigurăm că și agregatele de răcire pot varia debitul de apă în funcție de cererea reală de sarcină a clădirii. Astfel, s-a asigurat un debit de apă variabil în circuitul primar. Această opțiune va face pompele mai eficiente, modulând cantitatea de apă care curge prin sistem, reducând astfel impactul pompelor asupra consumurilor de energie.

Apoi, fiabilitatea a fost un alt aspect important. Acesta este un alt motiv pentru care au fost alese compresoare cu șurub, deoarece compresoarele cu șurub dezvoltate intern de Daikin pot garanta o durată de viață mai lungă decât alte compresoare cu șurub.

Un alt aspect interesant a fost faptul că, pentru acest proiect, agregatele de răcire trebuiau să funcționeze cu apă pură (fără glicol), aceasta nefiind exact o cerere standard având în vedere condițiile mediului ambiant din Cracovia. Dar Daikin a reușit să respecte și această necesitate.

CITEȘTE MAI MULTE AICI DESPRE SOLUȚIILE CU AGREGATE DE RĂCIRE OFERITE DE DAIKIN PENTRU SPAȚII DE BIROURI

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe