Skip to main content

Pompe de caldura pentru apa calda menajera Daikin

Ce trebuie să știi despre pompele de căldură pentru apa caldă menajeră

Pompa de căldură pentru apa caldă menajeră asigură o eficiență energetică superioară și un impact mai mic asupra mediului înconjurător datorită utilizării energiei regenerabile. Pompa pentru apă caldă menajeră este o alternativă eficientă și sustenabilă la boilerele pe gaz sau electricitate, asigurând apa caldă necesară pentru nevoile zilnice ale locuinței tale. Disponibilă în varianta de 300 de litri sau 500 de litri, ECH2O este proiectată pentru a-ți asigura confortul perfect. 

bg-image

Pompa de căldură pentru apa caldă este o soluție eficientă care utilizează aerul exterior pentru încălzirea apei. Acest proces se bazează pe principiul transferului de căldură de la o sursă la alta, în acest caz, de la aer la apă, fiind formată 2 unități: unitatea exterioară a pompei de căldură echipată cu tehnologie inverter și un rezervor de stocare a apei calde.

Spre deosebire de pompele de căldură aer-apă standard, această pompă de căldură furnizează exclusiv apă caldă menajeră pentru dușuri și chiuvete. Acest lucru înseamnă că, în loc să fie folosită pentru încălzirea întregii locuințe, energia este direcționată în mod specific spre încălzirea apei. Aceasta o face alegerea ideală pentru locuințele cu sau fără încălzirea spațiului (radiatoare/ventiloconvectoare). Pentru încălzirea și răcirea locuinței, verifică pompa de căldură hibridă!

Avantajele pompei de căldură pentru apă caldă menajeră

Pompa de căldură pentru apa caldă menajeră îți poate aduce multiple beneficii.

Eficiența energetică:

Funcționând la cele mai înalte niveluri de eficiență energetică, pompa de căldură pentru prepararea apei calde menajere limitează semnificativ consumul de energie electrică, maximizând economiile de cost.

Este potrivită pentru alimentarea cu energie solară:

Rezervorul de apă caldă se poate conecta ușor la panourile solare nepresurizate, instalate pe acoperiș. 

Asigură apă caldă sigură și proaspătă:

Rezervorul de stocare a apei calde garantează o igienă optimă a apei, eliminând riscul apariției bacteriilor.

 

Pompa de căldură nu necesită o reglare constantă:

Datorită unei serii de reglaje inteligente, beneficiezi de un confort maxim.

Eficienţa energetică sporită şi economii crescute

Pompa de căldură pentru apă caldă menajeră ECH2O îmbină perfect tehnologia pompelor de căldură marca Daikin şi a rezervorului de apă cu performanță ridicată, atingând un consum de energie electrică de trei ori mai mic față de cel obținut prin utilizarea încălzitoarelor de apă tradiționale. Mai mult, pompele de căldură Daikin au o durată de viață mai lungă decât încălzitoarele de apă tradiționale, investiția inițială amortizându-se în timp.

Pompele de căldură Daikin pot fi conectate la panouri solare, oferindu-ți posibilitatea de a capta energia solară și de a atinge niveluri și mai înalte de eficiență energetică. Astfel, faci economii suplimentare, contribuind în același timp la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de CO2.

Eficienţă maximă

Rezervorul de stocare a apei calde este proiectat pentru a creşte eficienţa producerii apei calde:

 • Încălzitorul de apă este izolat complet cu multe straturi de spumă poliuretanică
 • Schimbătorul de căldură din oţel inoxidabil, cu o capacitate de 29 litri, parcurge întreaga lungime a rezervorului
 • Apa caldă este furnizată la toate nivelurile.

Economii de energie

Prin combinarea unei pompe de căldură cu un rezervor de stocare a apei calde vei obţine economii optime:

 • Cantitatea de energie electrică necesară pentru prepararea apei calde menajere va fi mai mică cu până la 70% (comparativ cu un încălzitor de apă tradiţional)
 • Producţia apei calde este aproape instantanee, fără energie electrică suplimentară pentru ciclul de dezinfectare a apei.

Economii la producerea apei calde cu energie solară

Optează pentru o soluție ecologică și eficientă pentru diminuarea costurilor de energie, profitând de resursele inepuizabile ale soarelui! Panourile solare reprezintă o alegere inteligentă. Sunt ușor de instalat și au un impact semnificativ asupra consumului de energie. Acestea pot genera până la 70% din energia necesară pompei de căldură pentru producerea apei calde, constituind astfel o sursă considerabilă de economii.

Sistemele de apă caldă cu panouri solare sunt adaptabile pentru orice tip de clădire, indiferent de dimensiune, de la locuințe mici la proprietăți de mari dimensiuni. Ai posibilitatea să alegi între un sistem de producere a apei calde presurizat sau nepresurizat, astfel încât soluția aleasă să se potrivească perfect nevoilor tale. Investește în viitorul durabil al casei tale și contribuie la protejarea mediului cu ajutorul acestor tehnologii prietenoase cu mediul!
Vezi aici cum alegi pompa de căldură potrivita!

Sisteme de producere a apei calde menajere din care să alegi

Vrei să profiți de energia regenerabilă pentru prepararea apei calde menajere necesară întregii locuințe? Descoperă cele două sisteme de la Daikin!

alegerea pompei de căldura apa calda menajera

Boiler de apă caldă nepresurizat ECH2O

 • Ideale pentru case noi
 • Au performanţă energetică mai mare decât sistemele presurizate
 • Necesită o conexiune verticală directă de la rezervor la panourile solare
 • Dacă nu este soare, sistemul se goleşte automat pentru a preveni îngheţarea ţevilor
utilizari pompa de caldura apa calda menajera

Boilere de apă caldă presurizat ECH2O

 • Ideale pentru renovări şi locuinţe deja existente
 • Există posibilitatea de a utiliza tubulatură curbată pentru a conecta rezervorul la panourile solare
 • Umplute cu apă şi antigel pentru a preveni îngheţarea ţevilor
 • Pentru siguranţa ta, sistemul este presurizat şi sigilat

Obține soluția potrivită locuinței tale!

Nu mai sta pe gânduri! Este timpul să faci pasul către o locuință mai confortabilă și mai ecologică. Alege o pompă de căldură Daikin pentru apa caldă menajeră și bucură-te de avantajele pe care aceasta le oferă: eficiență energetică sporită, economii de energie și confort sporit. 

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe