Skip to main content

Daikin este pionierul eficienţei sezoniere

Deschizător de drumuri în inovaţie

bg-image

Deschizător de drumuri în inovaţie

Misiunea noastră se bazează pe inovaţie și pe angajamentul nostru de a furniza clienților produsele cele mai durabile și mai eficiente din punct de vedere energetic. Când Uniunea Europeană a emis Directiva privind proiectarea ecologică (2009/125/CE), un act normativ care stabileşte standarde minime de eficiență pentru produsele cu impact energetic, Daikin a fost pregătit să facă față acestei provocări.

În 2010, Daikin a devenit primul producător de echipamente HVAC-R care a introdus eficienţa sezonieră, metoda cea mai avansată pentru dezvoltarea și introducerea de tehnologii mai eficiente din punct de vedere energetic, vizând reducerea costurilor de exploatare și gradul de degradare a mediului.

Această iniţiativă reprezintă baza pentru care Daikin a devenit un lider proactiv, care nu numai că face față cerinţelor legale viitoare, dar le şi depăşeşte cu tehnologiile și produsele sale avansate.

Ce este eficiența sezonieră?

Eficienţa sezonieră măsoară eficienţa energetică reală a echipamentelor de încălzire și de răcire pe o perioadă de un an. Spre deosebire de sistemele de încălzire și de răcire mai vechi, eficienţa sezonieră monitorizează zilnic funcţionarea unui sistem pentru a lua în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele standby. După un an, datele de eficienţă sezonieră oferă o imagine mai aprofundată și mai sigură a consumului de energie al unui sistem. Aceste date vor ajuta clienții să ia măsurile necesare pentru a reduce amprenta ecologică a sistemului.

Eficienţa sezonieră şi etichetele energetice

Pentru a asigura respectarea acestor standarde de eficiență energetică, directiva Uniunii Europene privind proiectarea ecologică impune unei game largi de produse Daikin să afişeze o etichetă energetică uniformă. Aceste etichete energetice prezintă eficienţa energetică a echipamentelor de încălzire și de răcire și permit clienților să compare cu ușurință modelele.

 • Etichetă de energie - LOT 10

  Generarea etichetelor pentru pompele de căldură aer-aer.

 • Etichetă de energie - LOT 1 şi 2

  Generarea etichetei pentru sisteme de încălzire bazate pe apă.

 • Etichetă de energie - LOT 6

  Generarea etichetei şi consultarea datelor tehnice pentru unităţile de ventilare.

 • Eco Design - Ener LOT21

  de punere în aplicare a Directivei 2009/125/CE a Parlamentului European și a Consiliului de instituire a unui cadru pentru stabilirea cerințelor în materie de proiectare ecologică aplicabile produselor cu impact energetic, în ceea ce privește cerințele de proiectare ecologică aplicabile produselor pentru încălzirea aerului, produselor pentru răcire, răcitoarelor industriale cu temperaturi înalte și ventiloconvectoarelor

 • Eco Design - Entr LOT1

  Consultarea datelor tehnice pentru unităţile frigorifice.

Utilizarea inteligentă a energiei

Începând cu anul 2010, Daikin a introdus eficienţa sezonieră în gama sa vastă de produse pentru a ajuta clienții să reducă costurile și să atingă niveluri mai ridicate ale eficienței energetice. Descoperă câteva dintre cele mai moderne soluții de climatizare  Daikin cu eficienţă sezonieră, care satisfac cerinţele sectoarelor industriale, comerciale și rezidențiale.

 • Daikin Sky Air

  Sky Air este oferta de top din industria climatizării pentru spaţii comerciale de mici dimensiuni. Proiectate pentru eficienţă energetică sezonieră optimă, produsele din gama Sky Air ating clase de eficienţă energetică de până la A++, atât în modul răcire cât și în modul încălzire.


 • Daikin Split

  Sistemul split de la Daikin cuprinde o gamă largă de unităţi interioare pentru satisfacerea înaltelor standarde de design şi performanţă. Caracteristici de economisire inteligentă precum ochiul inteligent şi programatoarele săptămânale ating o eficienţă sezonieră de până la A+++.

 • Daikin VRV

  Tehnologia VRV de la Daikin este proiectată pentru atingerea unei eficienţe sezoniere înalte în sectorul comercial. Temperatura variabilă a agentului frigorific (VRT) asigură că gama VRV atinge cele mai înalte niveluri de confort şi eficienţă pentru utilizatorii finali.

 • Agregatele de răcire Daikin

  Tehnologiile avansate folosite la agregatele de răcire Daikin fac ca aceste echipamente să aibă cea mai ridicată eficienţă energetică şi costuri de funcţionare reduse.

 • Daikin Altherma

  Fiind cea mai vândută pompă de căldură de pe piaţă, Daikin Altherma oferă un nivel scăzut al emisiilor prin utilizarea sursei de energie durabile şi a tehnologiei eficiente energetic.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?