Skip to main content

Avem un impact pozitiv

Mediile de aer sigure și sănătoase reprezintă obiectivul nostru. Responsabilitatea noastră este să ne străduim să atingem neutralitatea carbonului până în 2050.

Viziunea Daikin cu privire la mediu, până în 2050

În calitate de lider în industria HVAC-R*, contribuim la confort, creșterea calității vieții, infrastructuri fiabile, securitate alimentară și creșterea economică într-o varietate de industrii. Cu toate acestea, nevoia tot mai mare de răcire, încălzire și ventilație are, de asemenea, un impact asupra încălzirii globale datorită creșterii consumului de energie electrică și a emisiilor de agent frigorific. La Daikin, luăm această responsabilitate în serios.

„La nivel global, ne propunem să oferim medii de aer sigure și sănătoase, încercând în același timp să reducem emisiile de gaze cu efect de seră la zero până în 2050.”

Cum vom ajunge acolo?

Daikin
 • Prin produse cu o eficienţă energetică ridicată şi prin dezvoltarea şi utilizarea agenţilor frigorifici cu potenţial de încălzire globală mai scăzut, în special R-32 sau CO2.
 • Prin soluții care optimizează gestionarea energiei sistemelor de încălzire și răcire – de exemplu prin controlul de la distanță sau prin promovarea economiei circulare pentru agenți frigorifici pentru a le reutiliza ca resursă valoroasă.
 • Prin puterea aerului, oferind medii de aer care protejează sănătatea oamenilor.

* HVAC-R Încălzire, Ventilație, Aer condiționat, Refrigerare

Închiderea buclei L∞p către un viitor mai verde

Tehnologia Loop de la Daikin

Hotărâți să reducem impactul Daikin asupra mediului, închidem bucla către o economie circulară pentru agenți frigorifici. L∞p by Daikin – Recover – Reclaim – Reuse este serviciul nostru unic de reciclare a agentului frigorific și o parte esențială a angajamentului Daikin de a crea un viitor durabil. Alătură-te misiunii noastre și află cum poți contribui la economia circulară a agenților frigorifici.

Ce am realizat până acum?

Reducem efectele încălzirii globale cauzată de către agenții frigorifici.

Loop by Daikin
 • Daikin a fost prima companie din lume care a introdus aparate de aer condiționat, pompe de căldură și răcitoare cu scroll folosind agent frigorific R-32 cu un potențial de încălzire globală de trei ori mai mic decât R-410-A.*
 • Din 2019, Daikin Industries, Ltd. a acordat acces gratuit la o listă de 300 de brevete cu privire la echipamentele HVAC-R care utilizează R-32, ceea ce permite altor producători să reducă impactul agenților frigorifici asupra mediului.**
 • Cu inițiative de economie circulară, cum ar fi pompele de căldură L∞P de la Daikin VRV și programul L∞P de la Daikin - Recuperare - Revendicare - Reutilizare pentru conturile cheie și investitorii Daikin Europe NV și Daikin Central Europe evită producerea a 400.000 kg de gaz virgin pe an.
 • În 2020, Daikin Europe N.V. a inițiat Retradeables, prima piață online din Europa care permite recuperarea, revendicarea și reutilizarea agenților frigorifici pentru întreaga industrie HVAC-R. În calitate de partener consorțiu al programului EU-Life, am început proiectul în mai 2021 în Slovacia, Republica Cehă și Ungaria.

Surse: * Daikin Europe N. V. Environmental Report 2020, ** Daikin Industries Ltd. Press Release 2021

Reducem emisiile de CO2

Daikin reduce emisiile de CO2
 • Eforturile noastre globale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră de la aparatele de aer condiționat rezidențiale au dus la economii de 70 de milioane de tone echivalent CO2 în 2020, comparativ cu operațiunile normale.*
 • În același an, emisiile de gaze cu efect de seră din activitățile noastre de producție au fost reduse la 1,08 milioane tone de CO2 (reducere de 79 % față de anul fiscal 2005).*
 • Daikin Europe NV a redus emisiile de CO2 legate de transport per volum de vânzări (m3) de la 8,8 kg/m3 în 2016 la 7,3 kg/m3 în 2019, datorită eficienței mai mari a încărcării camioanelor și a sporirii transportului pe mare în loc de transportul rutier.*
Surse: * Daikin Industries Ltd Sustainability Report 2021, ** Daikin Europe N. V.’s Environmental Report 2020

 

Orientările noastre privind achizițiile ecologice

Ghidurile Daikin privind achizițiile ecologice
 • Încurajăm furnizorii să practice sustenabilitatea mediului, pentru început prin certificările ISO14001.
 • În anul fiscal 2020, 98 % dintre furnizorii noștri din Europa au îndeplinit criteriile de evaluare din orientările noastre privind achizițiile ecologice. Rata noastră de achiziții ecologice* este de 80 % în cadrul întregului grup Daikin.

Sursa: Daikin Industries Ltd Sustainability Report 2021

* Rata de achiziții ecologice = Valoarea mărfurilor achiziționate de la furnizori care îndeplinesc criteriile noastre de evaluare/Valoarea bunurilor achiziționate

 

Standardul nostru Green Heart Factory

Daikin Green Heart Factory Standard
 • Metoda noastră de evaluare internă măsoară impactul fabricilor noastre asupra utilizării apei, energiei, fluorocarburilor, precum și a deșeurilor și a emisiilor organice volatile. Fabrica Daikin Europe N. V. Ostend a fost certificată cu o medalie de argint (2018) și o medalie de aur (2019).

Sursa: Daikin Europe N. V.’s Environmental Report 2020

Contribuția noastră la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

Obiectivele de dezvoltare durabilă
 • Daikin sprijină Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite prin utilizarea tehnologiilor de clasă mondială pentru a reduce impactul asupra mediului al răcirii și încălzirii, oferind, în același timp, o nouă valoare pentru un mod de viață sănătos și confortabil. Contribuim la dezvoltarea economică locală și oferim oportunități de creștere a angajaților noștri pe baza abordării noastre de management centrat pe oameni. Urmând principiul nostru de co-creare, ne străduim să găsim soluții mai bune împreună cu toate părțile interesate.
Sursa: Daikin Industries Ltd. Sustainability Report 2021

Te-ar putea intersa şi

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe