Skip to main content

Centrul de instruire Daikin

Cu un angajament de a minimiza impactul soluțiilor sale de climatizare și de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2050, Daikin a căutat o soluție HVAC cu consum redus de energie pentru noul său centru de instruire situat în Gent.

Cu o suprafață de 175 m2, locația avea nevoie de o soluție avansată din punct de vedere tehnologic, care să completeze estetica dispunerii, acomodând în același timp camere de dimensiuni mai mici. Cerința era pentru o soluție integrată care să ofere un control total al climatizării pentru un nivel maxim al confortului pe tot parcursul anului, respectând în același timp restricțiile unei locații urbane aglomerate în ceea ce privește accesul la instalație, nivelurile de zgomot și aspectul exterior.

Seria VRV 5-S, cea mai recentă completare a Daikin la familia sa de sisteme mini-VRV, a fost aleasă pentru eficiența energetică remarcabilă și pentru agentul frigorific cu GWP scăzut, la care s-a adăugat puterea tehnologiei VRV, furnizată într-un pachet compact și versatil.

„Cea mai recentă unitate din seria VRV 5-S oferă confortul familiarității în ceea ce privește conectivitatea și instalarea cu seria cuR-410A, dar noile sale caracteristici de design au transformat-o într-o opțiune și mai rapidă și mai ușoară pentru instalatori.

Soluție discretă

Cererea pentru ascunderea unităților exterioare dintr-o perspectivă de planificare și vizuală este tot mai mare. Profilul redus al seriei VRV 5-S și dimensiunile compacte ale unităților, permit amplasarea „invizibilă” în spatele unui parapet sau, așa cum a fost cazul Centrului de instruire Daikin, pe un balcon.

Funcționarea aproape silențioasă, datorită designului asimetric al ventilatorului și a modurilor cu zgomot scăzut, asigură o perturbare minimă pentru vizitatorii centrului de instruire și pentru birourile învecinate.

Logo Shirudo

Tehnologia Shîrudo

Una dintre cerințele cheie pentru Centrul de instruire a fost flexibilitatea de a încorpora nevoile unei game de camere utilizate în diferite scopuri și având dimensiuni diferite. Unică pentru Daikin, tehnologia avansată Shîrudo dezvoltată pentru seria VRV 5-S a permis includerea unei mici săli de ședințe în cadrul instalației fără a fi nevoie de echipamente suplimentare sau de personalizare la fața locului, respectând în același timp cerințele de siguranță specifice pompei de căldură din IEC60335-2-40: Ed.6.

Pentru a se conforma, seria VRV 5-S vine cu toate măsurile de răspuns pentru agentul frigorific integrate din fabrică și deservește camere de până la 10 m², fără a fi nevoie de considerații de proiectare în orice etapă a selecției.

Alte sisteme care nu includ această tehnologie pot fi specificate în condiții de siguranță numai în camerele cu spațiu minim de cel puțin 28,6 m2. Află mai multe la https://www.daikin.eu/shirudo-technology.

Captură de ecran video YouTube

Instalare și service ușoare

Proiectată cu gândul la instalatori, seria ușoară și compactă VRV 5-S a fost ușor de transportat pe șantier și poziționat, fără a fi necesară ridicarea cu un turn sau macara mobilă, reducând astfel costurile proiectului. Două mânere ergonomice au ajutat la ridicarea și amplasarea precisă a unității. Cu înălțimea redusă și designul cu ventilator unic, seria VRV 5-S oferă flexibilitate maximă.

Diametrul redus al țevilor în comparație cu modelele cu R-410A a simplificat și mai mult instalarea, sistemul fiind mult mai flexibil și ușor de manipulat. Configurarea a fost rapidă și ușoară, ajutată de afișajul ușor de citit al unității cu șapte segmente. O parte din atracția unității exterioare a seriei VRV 5-S pentru instalatori a fost, de asemenea, panoul rotativ de acces, care oferă acces complet la toate componentele și porturile de service pentru întreținere și lucrări de service ulterioare.

Tehnologie pentru viitor

Seria VRV 5-S de la Daikin oferă performanță superioară cu un impact redus asupra mediului. Parte a gamei Bluevolution de la Daikin, sistemul funcționează cu agentul frigorific R32, care are un GWP mai mic de o treime din predecesorii săi și necesită o cantitate mai mică de agent frigorific. Seria VRV 5-S nu numai că îndeplinește, ci și devansează cu mult cerințele europene actualizate de proiectare ecologică care au intrat în vigoare în acest an.

Având posibilitatea de a se combina cu o gamă de unități tip casetă, necarcasate de plafon fals, și de perete, această soluție a îndeplinit toate criteriile cerute de noul centru de instruire pentru o soluție discretă cu economie de spațiu, eficiență energetică și confort fiabil.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe