Skip to main content

Soluție de răcire centralizată pentru un cartier complet nou din Milano

Daikin a furnizat recent două agregate de răcire cu compresor centrifugal și răcite cu apă din gama DWSC pentru un proiect important de răcire centralizată din Milano, Italia. Unitățile nou instalate pentru acest proiect vor asigura climatizarea unui cartier din oraș, proiectat pentru a fi modern, ecologic și durabil din punct de vedere ecologic.

 

Produsele instalate

2 unități DWSC

Capacitate totală de răcire: 5 MW

 

Situația de față

Proiectul își propune să asigure răcirea cartierului aflat într-o zonă din Milano, ca parte a transformării sale într-un „cartier contemporan”. Acest proiect modern de reamenajare urbană își propune să creeze un nou peisaj și locuri în care oamenii din oraș vor putea trăi. 

Zona include clădiri rezidențiale (500 de case), 10 000 m2 dedicate magazinelor de retail și 30 000 m2 de spațiu pentru birouri, toate într-un parc de 160 000 m2, care se află la doar 16 minute de Domul din Milano.

Obiectivele principale ale acestui proiect de reamenajare au fost optimizarea eficienței energetice și minimizarea impactului asupra mediului al acestei zone. Pentru a se obține acest lucru, implementarea unui sistem de răcire a fost vitală pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2.

În plus, instalația trebuia să fie controlată și monitorizată eficient de la distanță dintr-o cameră de control situată într-o altă parte a orașului.

Citește mai multe aici despre soluțiile oferite de Daikin în legătură cu sistemele de răcire centralizată

 

Soluția

Pentru a respecta cerințele proiectului privind capacitatea de răcire, eficiența și constrângerile de mediu, Daikin a furnizat două agregate de răcire cu compresor centrifugal din seria DWSC.

Citește aici despre seria de agregate de răcire cu compresor centrifugal lansată recent de Daikin.

Unitățile oferă o capacitate ridicată cu un consum redus de energie datorită compresorului centrifugal și designului optimizat al unității, toate dezvoltate de Daikin la nivel intern. Seria DWSC are, de asemenea, un inverter Daikin integrat în panoul electric al unității, care va ajuta la adaptarea constantă a consumului de energie al unităților la nevoile de răcire ale zonei deservite de instalație pentru a evita risipa de energie.

Citește mai multe aici despre tehnologia inverter și despre motivul pentru care sarcina parțială este importantă

Unitățile combină DaikinOnSite (DoS), un serviciu unic pentru monitorizare de la distanță și întreținere inteligentă, cu o soluție de control integrată în unități pentru a oferi opțiuni de monitorizare și control de la distanță. Acest lucru permite utilizatorilor la distanță să analizeze performanța și operațiunile agregatelor de răcire și să programeze întreținerea preventivă pentru a reduce probabilitatea defecțiunilor și pentru a asigura continuitatea funcționării.

 

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe