Certifying your green building

Certificarea clădirilor verzi

Lider în domeniu HVAC-R, Daikin este cel mai bun partener pentru proiectele tale de construcţie ecologică.

Importanţa clădirilor verzi

Soluţiile de construcţie eficiente din punct de vedere energetic pot părea mai costisitoare la început, însă reprezintă o opţiune durabilă, prin care economiseşti bani pe termen lung. Investing într-o soluţie ecologică diminuezi costurile operaţionale şi profiţi de resursele de energie regenerabile. Ţine pasul cu legislaţia şi creşte valoarea pe piaţă a clădirii tale!

Partenerul dvs. verde

Partenerul tău verde

Echipa noastră de profesioniști acreditaţi (APs) este gata să te ghideze în alegerea echipamentului potrivit pentru a-ți atinge obiectivele în domeniul construcţiei ecologice şi a te încadra în buget. Fie că este vorba de certificare BREEAM sau LEED, de proiectare sustenabilă sau de punere în funcţiune, Daikin îți este alături pas cu pas pentru a te ajuta să maximizezi programul casa verde.

Ce înseamnă BREEAM, LEED și WELL?

BREEAM, LEED și WELL sunt cele mai cunoscute sisteme de evaluare a clădirilor verzi din lume. Acestea furnizează un cadru pentru a ajuta proprietarii de clădiri, arhitecții și designerii să aleagă soluții sustenabile, care sunt economice și viabile pe termen lung.

Cum funcționează?

Utilizând evaluatori independenți și licențiați, acestea evaluează eficiența energetică și utilizarea apei, sănătatea și bunăstarea, poluarea, transportul, materialele, deșeurile, ecologia și procesele de gestionare și acordă clădirilor un rating bazat pe aceste evaluări științifice, în categorii, în funcție de punctajul obținut.

Prin crearea acestor ținte înaintea cerințelor organelor de reglementare, se încurajează astfel sustenabilitatea și inovația în industria construcțiilor.

Fișa de evaluare Daikin BREEAM/LEED

Creată de echipa de experți, Fișa de evaluare Daikin BREEAM/LEED vă ajută să creșteți ratingul clădirii. Economisiți timp prin trimiterea fișei direct către evaluatori atunci când aplicați pentru credite BREEAM sau LEED.

Download the sheet now

Soluţia completă Daikin

În multe clădiri sunt utilizate sisteme distincte pentru încălzire, răcire, refrigerare, ventilare şi prepararea apei calde. Prin urmare, se pierde o cantitate foarte mare de energie. Cu soluţia completă Daikin, îți oferim o alternativă mai eficientă, gestionând până la 70% din consumul de energie al clădirii pentru a furniza o eficiență energetică maximă la costuri minime de operare și pentru a reduce emisiile de CO2.

Soluția completă Daikin
VRV

Tehnologia temperaturii variabile a agentului frigorific (VRV) şi tehnologia inverter

BREEAM, LEED și Daikin văd eficienţa energetică ca o prioritate pentru dezvoltarea proiectelor verzi. Cea mai bună alegere este temperatura variabilă a agentului frigorific de la Daikin pentru sistemele VRV, întrucât aceasta îți permite să ajustezi temperatura agentului frigorific la condiţiile reale, având o eficiență sezonieră optimă în orice moment. Echipamentele Daikin (VRV, agregate de răcire şi unităţi de refrigerare cu recuperarea căldurii) folosesc tehnologia inverter pentru a asigura cele mai ridicate punctaje BREEAM şi LEED pentru calculul eficienţei energetice.

Volum variabil pentru agentul frigorific (VRV) și tehnologia inverter

BREEAM, LEED și Daikin consideră eficiența energetică o prioritate de top atunci când dezvoltă proiectul dvs. verde. Cea mai bună investiție pe care o puteți alege este Volum variabil pentru agentul frigorific Daikin pentru sistemele VRV, deoarece această tehnologie vă permite să ajustați temperatura agentului frigorific pentru a reflecta condițiile reale și pentru a crea întotdeauna o eficiență sezonieră optimă. VRV, agregatul de răcire și unitățile de recuperare a căldurii cu agent frigorific de la Daikin utilizează, toate, tehnologia inverter pentru a asigura cele mai înalte valori BREEAM, LEED și WELL la calculele de eficiență energetică.

VRV

Rețeaua inteligentă

Pentru a reduce semnificativ consumul de energie al clădirii dvs., funcționarea unui sistem de aer condiționat trebuie să fie gestionată și monitorizată în permanență. Rețeaua inteligentă Daikin (i-Net) este un instrument de date și analiză bazat pe web, care vă permite să vă concentrați pe afacerea dvs. de bază și să lăsați gestionarea HVAC-R pe seama noastră. Cu Daikin i-Net, reglăm continuu funcționarea sistemului dvs. fără a fi nevoie să interveniți.

Reţeaua inteligentă
Rețeaua inteligentă

Reţeaua inteligentă

Pentru a reduce în mod drastic consumul de energie al clădirilor, funcţionarea unui aparat de aer condiţionat trebuie să fie gestionată şi monitorizată în permanenţă. Reţeaua inteligentă Daikin (i-Net) este un instrument de date și de analiză bazat pe web, care îți permite să te concentezi asupra afacerii tale, în timp ce, tot ce ține de managementul HVAC-R este în mâinile noastre. Daikin i-Net ajustează în permanenţă funcţionarea sistemului fără nicio intervenţie din partea ta.

Proiectele noastre pentru clădiri verzi

Suntem specializaţi în a ajuta constructorii să obţină certificatele BREEAM Excellent, LEED Gold, NZEB și alte certificate similare. Descoperă câteva dintre proiectele de clădiri verzi la care am lucrat.

Quattro park c

Cracovia, Polonia

BREEAM Very Good

VRV este utilizat ca sursă unică pentru încălzire şi răcire. Intelligent Touch Manager este utilizat pentru controlul centralizat şi gestionarea consumului de energie.

Crystal Tower

Bucureşti, România

BREEAM pentru etapa de design: Excelent

Un exemplu important şi binecunoscut de soluţie completă de la Daikin, care conduce la o instalaţie HVAC foarte eficientă

Weybridge

Weybridge, UK

BREEAM Excellent

Sistemul VRV cu recuperare a căldurii de la Daikin este un factor major care contribuie la performanţa energetică ridicată a unui sediu elegant.

Creşte-ţi clasificarea BREEAM cu Daikin

Fondată în 1990, BREEAM ajută proprietarii de clădiri, arhitecţii și proiectanţii să aleagă soluții rentabile și sustenabile pe termen lung. Prin inspectori autorizaţi independenţi, BREEAM evaluează eficienţa energetică și consumul de apă, sănătatea și bunăstarea, poluarea, transportul, materialele, deșeurile, ecologia și procesele de gestiune, oferind clădirilor un certificat, bazat pe aceste evaluări științifice, pe o scară de la "Satisfăcător", "Bun", "Foarte bun", până la "Excelent "și "Excepţional". Prin punerea acestor obiective înaintea cerinţelor de reglementare, BREEAM încurajează sustenabilitatea și inovaţia.

 


Fabricile Daikin din Belgia și Republica Cehă, precum și sistemele VRV, Sky Air, Daikin Altherma, Split și Chiller sunt certificate BES 6001. Această certificare asigură o abordare responsabilă din punct de vedere social, economic și ecologic, în întregul lanţ de aprovizionare. BES 6001 este recunoscut oficial de BREEAM, iar încorporarea produselor certificate BES 6001 în clădirea ta măreşte semnificativ ratingul BREEAM pe care îl poți obţine.

BES6001_logo_breed.png

Mai multe detalii