Skip to main content

Prezzemolo & Vitale - Palermo

Pentru a garanta depozitarea produselor la temperaturi de refrigerare și congelare și pentru a furniza aer condiționat noului magazin Prezzemolo & Vitale, deschis în centrul istoric al orașului Palermo, s-a instalat un sistem alcătuit din Daikin Zeas și unități VRV.

Un magazin alimentar premium refrigerat cu un sistem Daikin Zeas

Un nou magazin Prezzemolo & Vitale a fost deschis recent în centrul istoric al orașului Palermo, care urmărește satisfacția clienților prin produse excelente și servicii profesionale și rapide. Magazinele alimentare Prezzemolo & Vitale au fost concepute, până la cele mai mici detalii, astfel încât să creeze un ambient confortabil, familiar și funcțional, care să primească clienții care pun accent pe calitate, etică și pasiune pentru alimente.

Fiecare magazin Prezzemolo & Vitale este, de asemenea, atent organizat, pentru a prezenta fiecare produs în cel mai bun mod și pentru a transforma activitatea de a face cumpărături într-una cât mai confortabilă. Pentru a satisface aceste nevoi, s-a ales un sistem Daikin Zeas, care să poată garanta nivelul corect de confort acustic și climatic, dar și refrigerare 24 h pentru dulapurile de refrigerare deschise și închise și pentru vitrine, datorită următoarelor trei factori: tehnologia inverter, dimensiunile extrem de compacte ale unităților de condensare și nivelul scăzut al zgomotului.

Soluția pentru confortul acustic și cerințele de spațiu

Unitățile de condensare pentru refrigerare reprezintă centrul sistemelor de refrigerare pentru orice tip de magazin, supermarket, restaurant, hotel sau fabrică de produse alimentare. Din păcate, așa cum se întâmplă în cazul centrelor orașelor, și magazinul Prezzemolo & Vitale a întâmpinat unele restricții din punct de vedere al spațiului alocat unităților exterioare ale sistemului de refrigerare pentru camere frigorifice și dulapuri de refrigerare, dar și ale sistemului de aer condiționat.

Soluția care a satisfăcut cel mai bine cerințele magazinului alimentar din Palermo a fost identificată ca fiind sistemul Daikin Zeas, alcătuit din unități de condensare extrem de compacte, poziționate corespunzător pe o platformă mică, care dă înspre curtea interioară a clădirii. Pe lângă cele două unități Zeas, s-a montat și un sistem VRV, care să alimenteze unitățile interioare tip casetă cu jet de aer în patru direcții pentru condiționarea aerului din interiorul magazinului alimentar.

Unitățile de condensare de refrigerare și congelare Zeas au fost dezvoltate de Daikin pentru a furniza temperaturi cuprinse între +10 °C și -45 °C. Acestea au fost produse având un design industrial similar cu alte unități VRV, utilizate la scară largă în domeniul aerului condiționat, așa cum este cazul magazinului Prezzemolo & Vitale. Sistemul Zeas utilizează principiul VRV (volum variabil al agentului frigorific) împreună cu tehnologia inverter pentru refrigerare. Avantajul principal este faptul că sistemul răspunde mult mai rapid la variațiile de sarcină decât sistemele tradiționale, fără o pierdere a eficienței. Acest lucru îl califică pentru situațiile în care există o cerință de menținere a temperaturilor corecte pentru dulapurile refrigerate deschise și închise, care sunt influențate considerabil de condițiile ambiante, de deschiderea/închiderea frecventă a ușilor și de prezența camerelor frigorifice, care sunt supuse unei rotații frecvente a mărfurilor, prin urmare, la variații mari a sarcinii de încălzire. În cele din urmă, nivelul extrem de scăzut al zgomotului sistemelor Daikin Zeas le face adecvate pentru a fi instalate în magazine alimentare indiferent de dimensiuni, fiind echipate cu compresoare și o izolație de nivel superior, datorită controlului prin inverter, care permite păstrarea unei viteze scăzute a ventilatorului, răspunzând în același timp cerinței de răcire. Nivelul zgomotului poate fi modificat în funcție de cerințele de mediu sau de ora din zi. În timpul nopții, de exemplu, viteza maximă a ventilatoarelor poate fi scăzută pentru a reduce zgomotul, înregistrându-se numai o scădere limitată a capacității de refrigerare. Ventilatoarele au palete și grilaje concepute special pentru a reduce turbulența și nivelul zgomotului.

Eficiență energetică ridicată pentru activități durabile

Utilizarea unor sisteme de refrigerare și aer condiționat silențioase și eficiente a răspuns nevoilor proprietarilor magazinelor Prezzemolo & Vitale și din punct de vedere al beneficiilor economice, deoarece sistemele Zeas pot garanta economii de energie de 30%-50%, în comparație cu un sistem cu pornire/oprire. Datorită tehnologiei compresoarelor scroll inverter și ventilatoarelor DC ale unităților exterioare, în comparație cu unitățile tradiționale, consumul se poate reduce semnificativ și permite controlul maxim al sarcinilor variabile din dulapurile de refrigerare. Consumul optim de energie al sistemelor de refrigerare Daikin este posibil datorită funcției Economizor, care crește capacitatea vaporizatorului cu un consum mai mic de energie; acest lucru este posibil în timp ce temperatura de refulare scade, economisind energie și furnizând beneficii pentru compresor. O scădere a temperaturii exterioare și a sarcinii din unitatea de condensare va face ca viteza compresorului cu inverter și a ventilatorului, dar și a temperaturii de condensare să se modifice automat.

De ex., la unitățile Zeas, temperatura de evaporare configurată poate fi mărită printr-un semnal extern. Pentru a evita riscul de congelare a produselor în modul de noapte, temperatura de evaporare a unităților Zeas poate fi mărită cu până la cel mult 3 °C peste temperatura setată. Astfel, unitățile Zeas pot fi utilizate pentru a scădea temperatura produselor la temperatura de depozitare necesară, crescând sarcina de refrigerare numai pentru perioada necesară pentru refrigerare. Atunci când sunt atinse temperaturile optime, sarcina și consumul de energie se vor reduce.

Concluzii

Tehnologia inverter cu eficiență ridicată a sistemelor Daikin Zeas reprezintă cea mai rentabilă soluție pentru magazinele alimentare, deoarece oferă o tehnologie de refrigerare avansată, pentru o fiabilitate și un control total, cu cea mai mică suprafață ocupată, ușurință de instalare și eficiență energetică maximă, reducând în același timp emisiile de CO2 și costurile de funcționare. Funcționarea extrem de silențioasă a unităților de condensare permite sistemelor Daikin Zeas să fie adecvate pentru instalare în orice locație, chiar și în centrele orașelor.

Interviuri și cifre cheie

Giusi Vitale, proprietar magazin Prezzemolo & Vitale

Cu ce se deosebește magazinul deschis recent?

„Activitatea companiei noastre este în domeniul retailului. Avem supermarketuri, unde vindem produse tradiționale, organice, locale și excelente. Nevoia de a găsi un sistem adecvat a venit odată cu deschiderea acestui magazin, când, pe lângă problema lipsei de spațiu, a trebuit să garantăm sustenabilitate și consum scăzut. Ne aflăm exact în centrul istoric al orașului Palermo, protejați de Superintendență, în zona pietonală, prin urmare, a fost foarte dificil să amplasăm unitățile în exteriorul clădirii. Soluția Daikin ne-a fost recomandată de centrul de service autorizat Daikin local, care ne-a făcut propunerea de a instala acest sistem. Ne-am bazat pe experiența Daikin deoarece cred că alegerea unui producător de sistem care poate garanta și service postvânzare este extrem de important.”

Giuseppe Rubino, proprietar V.R.C. Cold S.r.l. of Palermo

Care sunt avantajele utilizării sistemelor de refrigerare Daikin?

„Sistemul de refrigerare utilizează două unități Zeas, care permit separarea celor două sisteme de refrigerare și limitează dimensiunea unităților exterioare. Cea mai importantă cerință a fost ca sistemul utilizat să fie suficient de puternică pentru a satisface cerințele de refrigerare ale întregului magazin. De asemenea, acesta trebuie să aibă niveluri scăzute ale zgomotului și posibilitatea de a amplasa unitățile exterioare în spații înguste, o situație obișnuită pentru magazinele de retail din centrele urbane. Din aceste motive, am ales Daikin, deoarece unitățile Zeas ne permit să satisfacem cerințele noastre de refrigerare a alimentelor și de aer condiționat, datorită esteticii și dimensiunilor lor similare cu cele ale unei unități VRV. Aceste unități s-au dovedit a fi ideale pentru această aplicație. Datorită tehnologiei inverterului utilizată la compresoare și ventilatoare, sistemul asigură și niveluri scăzute ale zgomotului.”

Fișă de date - Magazin Prezzemolo & Vitale

▪ Tip sistem: Sistem de refrigerare Daikin Zeas și sistem Daikin VRV pentru aer condiționat, conectat la unități tip casetă cu jet de aer în patru direcții

▪ Locație: Palermo

▪ Instalare sistem: Giuseppe Rubino, V.R.C. Cold S.r.l. of Palermo

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe