Skip to main content

Asigurarea răcirii pentru proiectul LHC (Marele Accelerator de Hadroni) de creștere a luminozității la CERN

Meyrin, Elveția

Daikin a furnizat recent 8 de unități de agregate de răcire cu apă la CERN pentru a oferi condițiile de răcire necesare pentru proiectul LHC (Marele Accelerator de Hadroni) de creștere a luminozității.

Proiectul LHC de creștere a luminozității își propune să stimuleze performanța LHC pentru a crește potențialul de descoperiri după 2029. Scopul proiectului este de a crește luminozitatea integrată cu un factor de 10 peste valoarea de proiectare a LHC. Acest lucru va permite colectarea unei cantități mai mari de date și observații despre unele procese rare, deoarece creșterea luminozității va face ca LHC să fie mai puternic.

Produsele instalate

4 unități EWWH-VZ

4 unități EWWS-J

Capacitate totală de răcire: 3,8 MW

Detalii despre proiect

Marele Accelerator de Hadroni (LHC) este cel mai puternic accelerator de particule construit vreodată. Acceleratorul se află într-un tunel aflat la 100 de metri sub pământ la CERN, Laboratorul European pentru fizica particulelor, la granița Franco-Elvețiană de lângă Geneva, Elveția. Acceleratorul cu o lungime de 27 km este folosit pentru a stimula fasciculele de particule la energii înalte înainte de a se ciocni între ele. Procesul oferă indicii fizicienilor despre modul în care interacționează particulele și oferă perspective asupra legilor fundamentale ale naturii.

Luminozitatea va fi mărită, pentru a crește performanța acceleratorului. Luminozitatea este un indicator important al performanței unui accelerator. Este proporțională cu numărul de coliziuni care se produc într-o anumită perioadă de timp și permite colectarea mai multor date în urma experimentelor.

Detalii suplimentare despre proiect

Mai multă putere înseamnă mai multe date, dar înseamnă și mai multă căldură care trebuie îndepărtată pentru a asigura fiabilitatea echipamentului utilizat în cadrul experimentelor.

Acesta este scopul agregatelor furnizate de răcire cu inverter cu șurub răcite cu apă. Acestea oferă capacitatea de răcire necesară pentru a disipa căldura generată de luminozitatea crescută a Marelui Accelerator de Hadroni.

Pe lângă răcirea la scară largă și precizia din punct de vedere al controlului temperaturii, proiectul a necesitat, de asemenea:

 • fiabilitate absolută;
 • soluții eficiente din punct de vedere energetic, în special din punct de vedere al creșterii costurilor de energie cu care se confruntă lumea în prezent; și
 • respectarea reglementărilor și a obiectivelor de sustenabilitate a mediului.

Despre soluția oferită de Daikin

Unitățile cu șurub răcite cu apă de la Daikin cu agenți frigorifici cu conținut scăzut de GWP au abordat toate aceste cerințe. Seriile VZ și J de la Daikin au îndeplinit exact cerințele CERN, datorită tehnologiei interne a compresorului cu un singur șurub Daikin, care garantează niveluri de eficiență extrem de ridicate.

Pe lângă eficiența energetică, aspectul impactului asupra mediului a fost abordat prin utilizarea unităților care utilizează agent frigorific HFO R-1234ze și agent frigorific R-513A, ambele cu valori scăzute ale GWP (potențialul de încălzire globală).

Noul compresor cu un singur șurub, reproiectat, de la Daikin, se remarcă prin faptul că oferă performanțe remarcabile printr-o amprentă compactă. Acest lucru se obține datorită noului profil de șurub, care permite compresorului să fie optimizat astfel încât să funcționeze perfect cu agenții frigorifici cu conținut scăzut de GWP.

Compresorul cu un singur șurub a contribuit, de asemenea, la îmbunătățirea fiabilității sistemului de climatizare.

Daikin deține o poziție istorică de lider în domeniul agregatelor de răcire cu compresor cu un singur șurub care au fost instalate în toată lumea în ultimii 20 de ani.

Compresorul cu șurub de la Daikin este renumit pentru eficiența sa. Spre deosebire de compresoarele elicoidale standard, acesta folosește un singur șurub principal care se întrepătrunde cu rotoarele binare pentru a produce volumul adaptat ciclului de compresie. Datorită rotorului principal, echilibrat atât în direcție radială, cât și axială, lagărului compresorului este extrem de fiabil. Prin urmare, durata sa de viață poate fi semnificativ mai lungă decât a altor compresoare cu șurub. În plus, are doar trei piese mobile care reduc posibilitatea de defectare și mențin costurile de funcționare.

Află mai multe

Alte cazuri

 • ACTION

  Pentru Action, ca discounter, costul a fost mereu un factor major în alegerea sistemelor HVAC. Compania a căutat un furnizor de soluţii HVAC care să furnizeze atât proiectarea sistemului HVAC, cât şi asistenţă tehnică, dar şi coordonare locală în fiecare ţară în care se extinde.
 • Alocarea de agenți frigorifici recuperați certificați

  Action își intensifică parteneriatul cu Daikin pentru noul proiect revoluționar: recuperarea de agent frigorific de la magazinele modernizate și reutilizarea acestuia.
 • C&A

  Dorin să modernizeze întregul sistem HVAC. magazinul C&A a dorit să obțină confort pe parcursul întregului an, în cel mai rentabil și economic mod.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe