Skip to main content

Action devine un magazin mai ecologic cu programul de recuperare a agentului frigorific Daikin

Crearea unei economiei circulare a agenților frigorifici

bg-image

Având sediul în Olanda, Action este un discounter internațional non-alimentar cu o creştere rapidă, având peste 1.400 de magazine în Olanda, Luxemburg, Belgia, Franţa, Germania, Austria şi Polonia. În magazine, discounterul Action vinde peste 6.000 de produse distincte, în special produse nealimentare. Oferind clienților săi produse de calitate bună la prețuri surprinzător de mici, Action explorează în mod continuu noi moduri de a-și reduce impactul asupra mediului.

Prin urmare, Action își intensifică parteneriatul cu Daikin pentru noul proiect revoluționar: recuperarea de agent frigorific de la magazine modernizate și reutilizarea acestuia.

O economie circulară a agenților frigorifici

În prima jumătate a anului 2019, cele două companii au colaborat pentru a colecta agentul frigorific R-410A de la 12 magazine Action care au fost modernizate și a reutiliza gazul recuperat în 10 magazine Action noi din Europa.

Aceste acțiuni se vor intensifica în viitor pentru a reutiliza o cantitate și mai mare de agent frigorific.

O economie circulară a agenților frigorifici

„Odată cu crearea acestei economii circulare a agenților frigorific în cadrul propriei rețele de magazine, ne reducem și mai mult impactul asupra mediului. În loc să producem mai multe deșeuri prin eliminarea vehiculul agent frigorific și producerea unui agent frigorific nou, utilizăm ceea ce este disponibil. În acest mod, creăm un ciclul închis al utilizării agentului frigorific în cadrul rețelei Action.”

- Michiel Coolen, Group Construction Manager ACTION

bg-image

Dl Toshitaka Tsubouchi, vicepreședinte Daikin Europe, afirmă: „Ca industrie, suntem doar la pornirea călătoriei în crearea unei economii circulare de furnizare, utilizare, recuperare și recondiționare a agenților frigorifici. Apreciem rețeaua Action și faptul că sunt deschiși la inițiative care vor schima retailul și piața HVAC. Sperăm să fim o sursă de inspirație pentru alte companii și să facă aceeași alegere pozitivă pentru a ne ajuta să recuperăm o calitate semnificativă de agent frigorific disponibilă în instalațiile existente.”

Magazine cu agent frigorific recuperat certificat

După finalizarea cu succes a acestui proiect pilot, Action și Daikin au căzut de acord să colecteze agent frigorific de la 50 de magazine Action planificate să fie modernizate în următoarele luni și să reutilizeze gazul recuperat în noile magazine nou construite.

În acest mod, noile magazine Action vor susține economia circulară de agenți frigorifici, reducând impactul asupra mediului și evitând producția de noi agenți frigorifici.

Cu această inițiativă, Action și Daikin oferă un exemplu excepțional pentru toate părțile interesate din sectorul de retail și industria HVACR.

Află mai multe

Alte cazuri

 • C&A

  Dorin să modernizeze întregul sistem HVAC. magazinul C&A a dorit să obțină confort pe parcursul întregului an, în cel mai rentabil și economic mod.
 • Birourile Coral Betting

  Descoperiți modul în care casetele cu jet circular și autocurățare au realizat economii de energie de peste 50% pentru birourile Coral Betting.
 • K-Way

  Când retailerul exclusivist K-Way a deschis un nou magazin în Covet Garden, Londra, am colaborat cu Royale, contractantul D1 la nivel național pentru a proiecta și instala soluția perfectă și eficientă energetic pentru acel spațiu.
 • Sportisimo

  Pentru acest proiect, am ales să instalăm un sistem exterior la care se pot conecta o varietate de unități interioare și de ventilare, amplasate strategic în magazin.
 • JBC

  În demersul său de optimizare a costurilor, JBC, şi Daikin au derulat un test la faţa locului, conceput pentru a evalua câştigurile generate de tehnologia VRT (temperatura variabilă a agentului frigorific)
 • Naturkost Brinkman

  Retailerul specializat pe alimente organice Naturkost Brinkman utilizează refrigerarea pentru retail pentru a beneficia de eficienţă energetică îmbunătăţită şi confort în incinta magazinelor.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe