Skip to main content

Dotarea unui spital cu o soluție eficientă, fiabilă și compactă

Oman

Recent, Daikin a dotat un spital mare din Oman cu un agregat de răcire. S-a extins capacitatea spitalului cu deschiderea unei noi aripi, ceea ce a necesitat integrarea sistemului de climatizare într-un nou agregat de răcire pentru a satisface nevoile mai mari de răcire ale clădirii. Pentru acest proiect, era esențial să se găsească o soluție fiabilă cu o tehnologie avansată care să poată satisface exact nevoile instalației.

Produsele instalate

1 unitate EWAD MZ

Capacitate de răcire: 610 kW

Despre produse și proiect

Cerința principală a acestui proiect era reprezentată de fiabilitatea noii unități, deoarece aceasta urma să funcționeze într-un mediu coroziv, la temperaturi ridicate (între 46 și 52 grade Celsius), în apropierea mării.

Fiabilitatea în acest tip de mediu este vitală, în special în cazul unui agregat de răcire care deservește un spital. În plus, eficiența energetică era un alt aspect foarte important, fapt care a determinat spitalul să aleagă o unitate inverter cu șurub, astfel încât să poată asigura în orice moment niveluri ridicate de eficiență energetică.

În cele din urmă, spitalul avea nevoie de o unitate cu o amprentă compactă, pe care Daikin a realizat-o cu o unitate care putea oferi capacitatea de răcire necesară și eficiența cu o amprentă mai mică decât concurența.

Mai multe detalii despre produs

Un agregat de răcire din Seria MZ era soluția perfectă pentru nevoile spitalului. Această serie a fost proiectată pentru a combina eficiența dovedită a compresorului cu șurub și inverter Daikin - în special la sarcină parțială - și fiabilitatea integrării inverterului răcit cu agent frigorific direct în compresor. Această caracteristică permite ca elementele electronice ale inverterului să fie răcite de agentul frigorific din circuitul agregatului de răcire, protejând inverterul de temperatura ambiantă, de altitudine și de prezența poluanților, prafului sau a nisipului din aer.

Citește mai multe aici pentru a afla detalii despre inverterul răcit cu agent frigorific de la Daikin

De asemenea, Seria MZ este proiectată special pentru a funcționa perfect în Orientul Mijlociu, deoarece a fost creată pentru a rezista la temperaturi ridicate și elemente corozive, care sunt comune în această zonă a lumii.

Daikin a respectat cerințele proiectului privind eficiența energetică datorită unei soluții care profită de tehnologia inverterului pentru a asigura o performanță maximă, indiferent de cerințele de răcire ale clădirii.

De fapt, tehnologia inverter înseamnă că agregatele de răcire MZ instalate vor putea să îndeplinească cerințele diferite referitoare la sarcină, în orice circumstanțe. Inverterul va modula continuu viteza motorului compresorului, asigurând un control excelent al capacității și oferind valori remarcabile de eficiență în condiții de sarcină parțială și economii substanțiale de energie.

Daikin deține o poziție istorică de lider în domeniul agregatelor de răcire cu compresor cu un singur șurub care au fost instalate în toată lumea în ultimii 20 de ani.

Compresorul cu șurub Daikin este renumit pentru eficiența sa și oferă o fiabilitate extrem de ridicată. Comparativ cu un compresor elicoidal standard, acesta folosește un singur șurub principal care se întrepătrunde cu rotoarele binare pentru a produce volumul adaptat ciclului de compresie. Datorită rotorului principal, echilibrat atât în direcție radială, cât și axială, lagărului compresorului este extrem de fiabil. Prin urmare, durata sa de viață poate fi mai mare decât a altor compresoare cu șurub. Compresorul cu un singur șurub are doar trei piese mobile care reduc posibilitatea de defectare și costurile de funcționare.

Află mai multe

Alte cazuri

  • ACTION

    Pentru Action, ca discounter, costul a fost mereu un factor major în alegerea sistemelor HVAC. Compania a căutat un furnizor de soluţii HVAC care să furnizeze atât proiectarea sistemului HVAC, cât şi asistenţă tehnică, dar şi coordonare locală în fiecare ţară în care se extinde.
  • Alocarea de agenți frigorifici recuperați certificați

    Action își intensifică parteneriatul cu Daikin pentru noul proiect revoluționar: recuperarea de agent frigorific de la magazinele modernizate și reutilizarea acestuia.
  • C&A

    Dorin să modernizeze întregul sistem HVAC. magazinul C&A a dorit să obțină confort pe parcursul întregului an, în cel mai rentabil și economic mod.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe