Skip to main content

Perial Asset Management

Boulogne-Billancourt, Franța

Modernizarea reper la echipamentelor HVAC oferă durabilitate prin L∞P by Daikin, reutilizarea agentului frigorific regenerat atât pentru încărcarea în fabrică, cât și pentru cele parțiale

Daikin France a livrat în Franța primul sistem HVAC care utilizează agent frigorific recuperat pentru încărcarea la fața locului. Este o extensie a programului de economie circulară, L∞P de la Daikin, introdus în 2019, care devine tot mai acceptat de companiile care doresc să își ecologizeze activitatea prin recuperarea, reciclarea și reutilizarea agentului frigorific din clădirile lor.

În colaborarea cu Perial Asset Management (Perial AM), Daikin a instalat în clădirea de birouri noi unități VRV cu agent frigorific recuperat, în timp ce reciclează agentul frigorific R-410A din unitățile vechi pentru a-l utiliza ca încărcare la fața locului pentru noul sistem. Daikin este singurul producător de pe piață, care poate oferi clienților o abordare holistică de reutilizare a propriului agent frigorific în cadrul proiectelor noi prin intermediul programului L∞P by Daikin - recuperare - reciclare - reutilizare.

Perial AM gestionează un portofoliu imobiliar divers, situat în principal în Franța și care se extinde din ce în ce mai mult în Europa. Compania se angajează să reducă consumul de energie și apă ca parte a unui proces de îmbunătățire continuă, susținut de o echipă de dezvoltare durabilă, formată din auditori interni și externi.

Sosirea noilor chiriași ai GEMA ESI BUSINESS SCHOOL (școala de afaceri pentru mediu) a stimulat decizia lui Perial AM de a efectua lucrări de renovare la o clădire de birouri în
Boulogne-Billancourt, pentru a-și îndeplini obiectivele de responsabilitate socială corporativă.

Construită în anii 1990, clădirea renovată se întinde pe o suprafață de 4.200 m², cuprinzând parterul și șapte etaje, inclusiv birouri și o suprafață publică de 1.800 m².

În urma unui studiu comun al echipei de dezvoltare durabilă împreună cu consultanții pentru sisteme de construcții BET ID Fluides și cu instalatorii de la Semeru și Daikin, s-a decis instalarea a opt noi pompe de căldură VRV L∞P de la Daikin pentru parter, etajul unu și etajul doi. Unice pentru Daikin, aceste unități folosesc alocarea de agent frigorific recuperat, evitând astfel producția de agent frigorific nou, în conformitate cu obiectivele de mediu ale Perial AM.

Loop by Daikin - Logo
bg-image

L∞P by Daikin a minimizat atât impactul direct, cât și cel indirect asupra clădirii, nu numai prin aspectul și eficiența sistemului, ci și prin reutilizarea resurselor.

Cu scopul de a deveni noul etalon din industrie, programul L∞P by Daikin sprijină clienții în atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

Cerințele proiectului

Aer condiționat
Perdea de aer
Purificarea aerului
Control
Încălzire
Apă caldă
Refrigerare
Ventilație
Răcire

Anul instalării

2021

Sisteme instalate

  • Pompă de căldură VRV L∞P by Daikin
  • Casete cu jet circular
  • iTouch Manager

Minimizarea impactului asupra mediului în orice mod

Perial și Daikin au conceput un plan de renovare care să maximizeze reutilizarea și să reducă la minimum consumul de energie, reducând atât impactul direct, cât și cel indirect asupra mediului al renovărilor și operațiunilor din clădiri.

Primul pas a fost recuperarea și reciclarea agentului frigorific R-410A din vechile unități VRV de la sediul lui Daikin din Nanterre, care urmează să fie utilizat pentru completarea cantității de agent frigorific din noua instalație.

Cele 8 noi pompe de căldură VRV L∞P by Daikin, amplasate în spatele ecranelor pentru confortul acustic și vizual al ocupanților, au recuperat agentul frigorific alocat, ceea ce înseamnă că întreaga instalație a reutilizat agentul frigorific, economisind producerea a 156 kg de agent frigorific nou.

În plus, s-au instalat acoperiri termice pe stratul vitrat al fațadei dinspre sud pentru a îmbunătăți confortul ocupanților clădirii pe perioada verii, reducând în mod eficient temperatura din interior cu 2 °C, în timp ce sistemele mai eficiente duc la o scădere de 28% a consumului de energie.

Completând sistemul, Intelligent Touch Manager de la Daikin oferă un control inteligent care ajută la urmărirea și optimizarea centralizată a consumului de energie, asigurând în același timp un confort individual.

Pentru a susține și mai mult obiectivele de reciclare, s-au depozitat în zona de parcare subterană a clădirii piese viabile din unitățile vechi. Acestea vor fi reutilizate ca piese de schimb pentru unitățile existente care deservesc etajele 3-7.
Toate aceste acțiuni, printre altele, au condus la certificarea BREEAM

pe perioada funcționării, recunoscând realizările Perial AM și furnizând valoarea adăugată pentru închirierea clădirii.

Pentru mai multe informații despre L∞P by Daikin, accesează: www.daikin.eu/loop-by-daikin

Unitate interioară necarcasată de plafon fals

Unitățile interioare sunt mascate în plafonul fals, oferind o soluție discretă, care se îmbină cu interioarele moderne, recent renovate.

Certificat BREEAM

Certificarea BREEAM în timpul funcționării recunoaște eforturile depuse de Perial AM și furnizează valoare adăugată pentru închirierea clădirii.

Unități exterioare Daikin Loop

Unitățile exterioare VRV IV L∞P by Daikin susțin reutilizarea agentului frigorific.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe