Skip to main content

Showroom Desco

Bruxelles, Belgia

Sistemul rooftop „plug and play” de la Daikin oferă o soluție durabilă de control al climei pe tot parcursul anului pentru showroomul clientului

Când vine vorba de înlocuirea sistemului de climatizare existent în showroomul clienților, furnizorii de instalații și produse de încălzire DESCO au căutat o soluție clară și durabilă pentru controlul climei, folosind tehnologia pompelor de căldură.

Compania belgiană DESCO furnizează produse și servicii din showroomul său de 720 m2 din Zaventum, Bruxelles atât consumatorilor comerciali, cât și celor privați. Vechiul sistem rooftop folosit pentru răcire trebuia înlocuit. Căutând o nouă soluție, clientul a dorit să găsească un sistem care putea înlocui, de asemenea, centrala termică pe gaz folosită la încălzire. Obiectivul acestora a fost de a implementa un sistem durabil de pompe de căldură pentru a reduce amprenta de carbon a clădirilor, fiind în rentabil în același timp.

Bumaco Group, un superdealer Daikin pe termen lung, a furnizat noua serie Rooftop de la Daikin pentru a îndeplini cerințele DESCO privind o soluție eficientă din punct de vedere energetic, cu un impact semnificativ redus asupra mediului, asigurând în același timp un confort optim pentru zona largă de afișare într-un spațiu unic.

Ventilatoarele radiale EC de înaltă eficiență, cu un ESP ridicat de până 800 Pa, au permis încorporarea în instalație a unei rețele de conducte extinse pentru a atinge o singură valoare setată a temperaturii într-un spațiu mare.

Difuzoarele liniare instalate în jurul showroomului asigură o distribuție uniformă a aerului în spațiul extins, aerul de retur fiind colectat prin grilele centrale.

Noua serie Rooftop de la Daikin, parte a gamei de produse Bluevolution, asigură o durabilitate maximă, datorită utilizării agentului frigorific R-32, care oferă un potențial de încălzire globală mai scăzut (GWP) de doar 1/3 în raport cu sistemele care funcționează cu R-410A.

Asigurând o eficiență energetică mai mare, agentul frigorific R-32 este un agent de răcire monocomponent, facilitând manipularea și reciclarea, contribuind astfel la o economie circulară.

Ca parte a soluției complete, Daikin a furnizat, de asemenea, pompe de căldură Sky Air DX mai mici pentru a asigura răcirea și încălzirea în zonele de back office.

bg-image

Datorită tehnologiei compresorului și inverterului și adoptarea agentului frigorific R-32, unitatea are o eficiență sezonieră foarte ridicată, menținând costurile de funcționare scăzute.

„Plug and Play”: Elementele interioare și exterioare ale sistemului sunt furnizate asamblate din fabrică, ca un singur pachet, conductele fiind singurele care necesită conectarea la fața locului.

Cerințe de proiect

Aer condiționat
Perdea de aer
Purificarea aerului
Control
Încălzire
Apă caldă
Refrigerare
Ventilare

Anul instalării

2021

Sisteme instalate

  • Unitate Rooftop UATYA90BFC2Y1
  • Furnizarea soluțiilor integrate de aer proaspăt
  • Pompe de căldură Sky Air DX

Economii de energie și aer proaspăt

Rooftop de la Daikin combină ambele părți de interior și exterior într-un singur pachet, conductele fiind singurele care necesită conectarea la fața locului.

Sistemul oferă o eficiență sezonieră ridicată pe tot parcursul anului datorită tehnologiei compresorului și inverterului. Sistemul instalat la Desco integrează furnizarea de aer proaspăt în unitate, reducând necesitatea folosirii unor sisteme diferite și costurile de instalare implicate.

În funcție de condițiile de aplicare și de climă, în timpul funcționării cu răcire liberă poate fi furnizat aer proaspăt până la 100%.

O alarmă de filtru integral indică momentul în care filtrele sunt înfundate și necesită curățare, asigurând o performanță ridicată pentru optimizarea suplimentară a consumului de energie.

Versatilitate integrată

Disponibilă din stoc sau la comandă cu o gamă largă de caracteristici standard, noua serie Rooftop acoperă până la 190 kW și este complet personalizabilă cu filtrare suplimentară, surse auxiliare de căldură, umidificare și multe altele.

Aceasta vine în 4 versiuni diferite: baza; FC2 cu aer proaspăt; FC3 cu aer proaspăt și extracție; și RS4 cu aer proaspăt și un element de recuperare de căldură de pe plăci, care reciclează până la 58% din căldura reziduală.

Sistemul este ușor de controlat prin intermediul afișajului tactil color, disponibil direct în showroom.

Colaborarea pentru viitor

Noua soluție de rooftop pentru showroomul DESCO este un rezultat direct al viziunii Daikin de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2050, oferind clienților săi un potențial de încălzire globală mai redus, soluții foarte eficiente care reduc semnificativ amprenta de carbon a clădirilor.

Interiorul showroomului Desco

În interiorul showroomului, distribuția uniformă a aerului este asigurată prin difuzoarele care captează aerul de retur prin grile centrale.

Unitate exterioară Rooftop

Se instalează rapid și convenabil, deoarece componentele exterioare, interioare și de ventilație sunt toate integrate într-un singur pachet.

Telecomandă de perete Daikin

Telecomanda tactilă ușor de utilizat oferă un control inteligent pentru a ajuta la monitorizarea și optimizarea consumului de energie.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe