Fabrica de ciment Holcim

Fabrica de ciment Holcim

Dotternhausen, Germania

Agregat de răcire Daikin la Holcim

Reducerea la un nivel minim al impactului asupra mediului și populației locale este o prioritate ridicată pentru fabrica de ciment Holcim din Dotternhausen, Germania. Producerea de ciment necesită o cantitate mare de energie din cauza temperaturilor ridicate necesare. Din acest motiv, fabrica de ciment Holcim se bazează pe tehnologii avansate pentru a-și atinge obiectivele ambițioase de mediu și eficiență energetică.

Un agregat de răcire Daikin, echipat cu tehnologii avansate, conceput pentru a garanta eficiență energetică ridicată și costuri scăzute cu energia, ajută compania să își atingă aceste obiective.

„Agregatul de răcire ne ajută să ne atingem obiectivele de mediu și de eficiență energetică ale Holcim (Süddeutschland) GmbH din cadrul fabricii de ciment din Dotternhausen. Am inclus aici reducere emisiilor nocive, în special a emisiilor de CO2, conservarea resurselor naturale și creșterea eficiențe energetice.”

- Stephen Mocker, Holcim (Süddeutschland) GmbH

Cerințe provocatoare pentru răcire și fiabilitate, dar și de instalare

Holcim se bazează pe tehnologia Daikin pentru camerele de servere și transformatoare de mulți ani. În 2016, compania a început să utilizeze un agregat de răcire Daikin pentru a neutraliza căldura pe care morile de ciment o generează în timpul operațiilor de măcinare asupra acționărilor, lagărelor și circuitului hidraulic, dar și pentru a răci compresoarele de la stația centrală de aer comprimat. Aceste aplicații solicitau performanțe excepționale al agregatului de răcire, deoarece materialul se încălzește în prealabil în cuptorul rotativ la 1400 °C.

Instalarea agregatului de răcire s-a efectuat în condiții dificile, tehnicienii având la dispoziție numai trei ore pentru integrarea acestuia. În cazul unei opriri prelungite, compresoarele de aer s-ar fi încălzit și oprit, oprind complet toată activitatea deoarece sistemele fabricii nu pot funcționa fără aer comprimat. Soluțiile plug-and-play de la Daikin au permis rezolvarea acestor solicitări provocatoare, sistemele furnizate fiind pregătite pentru instalare și funcționare.

Instalare

Reducerea emisiilor de CO2 ale fabricii de ciment

Reducerea emisiilor de CO2 ale fabricii de ciment

Fiind un liant pentru beton, cimentul face parte din viețile noastre. Îl găsim într-o multitudine de utilizări, de la drumuri la fabrici, birouri și clădiri rezidențiale. Holcim produce ciment și lianți din șist bituminos, un proces de producție care reduce emisiile de CO2. Producția de clincher consumă o cantitate mare de energie, datorită temperaturilor ridicate necesare pentru arderea calcarului, îngreunând optimizarea procesului de producție în termeni de consum de energie.

Cu toate acestea, Holcim dorește să rămână fidelă responsabilității sale de mediu, dând prioritate utilizării sistemelor cu eficiență ridicată. Compania își modernizează sistemele existente într-un mod țintit, concentrându-se pe îmbunătățirea eficienței noilor investiții.

Agregatele de răcire oferă o funcționare excepțională, minimizând în același timp consumul de energie.

Aflaţi mai multe

Alte cazuri