Skip to main content

Eficiență energetică ridicată pentru o răcire confortabilă în condițiile din Orientul Mijlociu

Riad, Arabia Saudită

Daikin a furnizat recent agregate de răcire pentru a asigura răcirea confortabilă în condițiile din Orientul Mijlociu, în cadrul unui proiect cu un hotel de patru stele din orașul Riad, Arabia Saudită. Unitățile vor fi folosite pentru a asigura hotelului răcirea necesară pentru camerele și spațiile publice din incintă.

Pentru acest proiect, agregatele de răcire alese fac parte din Seria M, o gamă de produse special concepute pentru a rezista și funcționa în mediile din Orientul Mijlociu, cu caracteristici precum temperatura ambiantă ridicată și expunerea la praf.

Produse instalate:
2x EWAD-M
Capacitate de răcire totală: 1.700 kW

Despre produse și proiect

Pentru acest proiect, consultanții căutau agregate de răcire cu compresor cu șurub, răcite cu aer, care să se poată integra cu ușurință în sistemul BMS.

Mai exact, căutau soluții care să garanteze o fiabilitate ridicată la temperaturi ambiante ridicate și în medii cu mult praf, dar și o eficiență energetică de ansamblu impresionantă.

Daikin a putut să îndeplinească specificațiile, oferind două agregate de răcire cu șurub, răcite cu aer, cu ventilatoare EC, care au reușit să învingă concurența datorită nivelului foarte ridicat de eficiență energetică oferit.

Compresorul cu șurub şi inverter proiectat și fabricat de Daikin, diferit de un compresor cu șurub, utilizează un șurub principal care se angrenează cu rotoare stea gemene pentru a produce un ciclu de compresie care să corespundă volumului. Datorită rotorului principal, echilibrat atât în direcție radială, cât și axială, rulmentul compresorului are o fiabilitate extrem de ridicată. Prin urmare, durata sa de viață poate fi mai mare decât a altor compresoare cu șurub. Prin urmare, compresorul cu un singur șurub are doar trei părți mobile. Ca urmare a acestui fapt, se reduce posibilitatea de defecțiune și se mențin costurile de operare scăzute.

În plus, compresorul cu șurub şi inverter este Daikin, fiind recunoscut la nivel mondial pentru performanța remarcabilă în ceea ce privește eficiența energetică, datorită profilul șurubului, care asigură cea mai bună performanță. Consultanții și-au arătat încrederea în această marcă, deoarece au avut experiențe anterioare foarte bune, atât cu VRV-urile Daikin, cât și cu agregatele de răcire.

Citiți mai multe aici despre compresorul cu un singur șurub Daikin

Testarea martor

În timp ce consultanții avuseseră în trecut experiențe foarte bune atât cu VRV-urile, cât și cu agregatele de răcire Daikin, utilizatorul final era nou în lumea Daikin și dorea să își facă o idee despre calitatea și nivelul de profesionalism pe care Daikin Applied Europe le poate garanta.

Testarea martor a fost o șansă bună, nu numai pentru a dovedi fiabilitatea și performanța unităților furnizate de Daikin, ci și pentru a permite utilizatorului final să cunoască mai bine compania, facilitățile de producție, procesele și procedurile, dar și ceea ce se află în spatele soluțiilor oferite de Daikin.

Citiți mai multe aici despre serviciul de testare martor și modul în care acesta poate satisface nevoile clienților și consultanților pentru orice tip de proiect HVAC

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe