Skip to main content

O poveste de succes din Turkmenistan

Aşgabat, Turkmenistan

Daikin a furnizat recent o soluție HVAC completă pentru cel mai mare centru comercial și de divertisment din Așgabat, capitala Turkmenistanului. Pe lângă magazine, baruri, restaurante și cafenele, complexul cu utilizare mixtă conține, de asemenea, clădiri de birouri și zone rezidențiale.

Produsele instalate

agregat de răcire cu compresor cu șurub EWAD-T-C

Contextul proiectului

Când construcția va fi finalizată, va semăna mai mult cu palatul sultanului decât cu un centru comercial: 17 clădiri cu sute de camere, care acoperă aproape 240.000 m2. Complexul este rezultatul ideilor celor mai buni arhitecți și proiectanți din Turkmenistan.

„Acest complex este construit în baza unei atitudini prietenoase în raport cu mediul”, a declarat Kerim Shirbayev, un specialist din Uniunea Antreprenorilor și Industriașilor. „Acest lucru a dus la alegeri foarte precise în ceea ce privește materialele de construcții, inclusiv sistemul de aer condiționat, care afectează în mod clar eficiența energetică globală a complexului.”

„Acest complex este construit în baza unei atitudini prietenoase în raport cu mediul”

Principalele aspecte: durabilitatea mediului, fiabilitatea și calitatea aerului din interior

Durabilitatea mediului este unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui proiect. Întregul complex este construit pentru a fi cât mai prietenos posibil cu mediul înconjurător, astfel încât a fost important ca tehnologia HVAC să se încadreze în acest concept, pentru a se asigura că complexul este cât mai ecologic posibil.

Acest lucru a fost posibil datorită eficienței ridicate a agregatelor de răcire cu compresor cu șurub de la Daikin. Tehnologiile HVAC eficiente sunt esențiale, deoarece acest lucru are un impact asupra facturilor la energie și asupra costurilor de funcționare. În plus, consumul mai redus de energie asigură reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă, ceea ce este vital, deoarece efectele schimbărilor climatice devin din ce în ce mai vizibile.

Tehnologia cu șurub de la Daikin este, de asemenea, cunoscută pentru fiabilitatea sa, un alt aspect important.

Spre deosebire de alte compresoare cu șurub, compresoarele cu un singur șurub de la Daikin, folosesc un șurub principal cu filet cu rotoare duble pentru a produce cicluri de compresie care corespund volumului. Lagărul compresorului este extrem de fiabil datorită rotorului principal, care este echilibrat atât în direcție radială, cât și axială, pentru a asigura o durată de viață mai lungă decât alte compresoare cu șurub. Compresorul cu un singur șurub are doar trei piese mobile, ceea ce reduce posibilitatea de defectare și costurile de funcționare.

Al treilea aspect important este calitatea aerului interior.

Centralele de tratare a aerului  vor distribui aerul proaspăt și filtrat în complex, extrăgând simultan aerul care trebuie evacuat. Prin furnizarea acestui schimb constant de aer, sistemul se va asigura că impuritățile și contaminanții sunt curățați în mod constant din aerul din interior, ceea ce este foarte important, deoarece ne-am confruntat cu acest lucru în timpul pandemiei de Covid-19.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE AGREGATELE DE RĂCIRE ȘI SOLUȚIILE DE VENTILAȚIE DE LA DAIKIN:

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe