Skip to main content

Îndeplinirea nevoilor de răcire și păstrarea unui consum redus de curent în spital

Daikin a furnizat recent agregate de răcire pentru unul dintre cele mai mari spitale private din Qatar. Spitalul are afilieri internaționale renumite la nivel mondial și misiunea de a oferi asistență medicală optimă prin utilizarea unor servicii moderne incomparabile. Din acest motiv, au nevoie de o tehnologie fiabilă și modernă care să îndeplinească perfect necesitățile unității cu 224 de paturi, printre care 11 în unitatea de proceduri integrate, 15 în unitatea de terapie intensivă neonatologică, 8 în unitatea de cardiologie, 17 la pediatrie și 12 la terapie intensivă, pe o suprafață de 101 000 m2.

Produsele instalate

8 x EWAD-M
Capacitatea de răcire: 11 000 kW

Despre produse și proiect

Pentru acest proiect, obiectivul principal a constat în livrarea unor agregate de răcire cu consum redus de energie. Eficiența sporită și tensiunea redusă au fost esențiale, întrucât spitalul nu putea folosi mai mult curent decât i-a fost alocat de stat. Din acest motiv, consultanții din cadrul proiectului au ales pentru aceste agregate de răcire versiunea cu eficiență premium. Aveau nevoie de acestea pentru a îndeplini cerințele de sarcină ale spitalului, păstrând un consum energetic agregatelor de răcire la un nivel scăzut. Alți producători care oferă aceeași capacitate de răcire impun o nevoie mai mare de curent.

Un alt motiv pentru care a fost ales Daikin a fost fiabilitatea. Aceste agregate de răcire vor fi instalate pe acoperișul unei unități aflate lângă mare, direct sub razele soarelui. În timp ce acest context creează condiții care pot fi dificile pentru agregatele de răcire, consultanții au o experiență favorabilă cu Daikin în proiecte similare, astfel încât au dorit să-și confirme încrederea în marcă. Suplimentar, clienții au dorit să testeze unitățile în fabrica Daikin Applied Europe, unde au fost reproduse condițiile de funcționare într-o încăpere climatizată dedicată. Unitățile au fost testate la temperaturi între 46° și 52 °C, pentru a se asigura și demonstra că pot funcționa conform preconizărilor în aceste condiții.

Fiabilitatea a fost foarte importantă, întrucât agregatele de răcire vor asigura răcirea unor echipamente aflate în mai multe zone sensibile, inclusiv în sălile de scanare RMN și CT. Așadar, o soluție fiabilă era fundamentală pentru a răspunde atât nevoilor privind confortul pacienților, cât și celor de funcționare a spitalului.

Mai multe despre tehnologia Daikin cu compresor elicoidal

Daikin deține o poziție istorică de lider în domeniul agregatelor de răcire cu compresor cu un singur șurub, care au fost instalate în toată lumea de 20 de ani.

Compresorul elicoidal Daikin, pe lângă faptul că este recunoscut pentru eficiență, oferă o siguranță sporită. Comparativ cu un compresor elicoidal standard, acesta folosește un singur șurub principal care se întrepătrunde cu rotoarele binare pentru a produce volumul adaptat ciclului de compresie. Datorită rotorului principal, echilibrat atât în direcție radială, cât și axială, lagărului compresorului are o fiabilitate extrem de ridicată. Prin urmare, durata sa de viață poate fi mai mare decât a altor compresoare elicoidale. Compresorul cu un singur șurub are doar trei piese mobile, ceea ce reduce posibilitatea de defectare și costurile de funcționare.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe