Skip to main content

Clădirea L1, complex DOT, Polonia

Cracovia, Polonia

Excelență în curs: Daikin face echipă cu proiectanții de clădiri pentru a crește punctajul BREEAM*, utilizând pompele de căldură comerciale.

În parteneriat cu clienții, Daikin lucrează la dezvoltarea unor soluții cu sisteme avangardiste pentru clădiri, care să ajute la decarbonizarea clădirilor. Tehnologia avansată, împreună cu o înțelegere profundă a modului în care funcționează clădirile, au transformat Daikin într-un partener ideal pentru proiectarea unui sistem HVAC pentru un nou complex de birouri care să îndeplinească standarde stricte de construcție ecologică.

Noul sistem HVAC deservește o suprafață de 64.000 m2, constând în șase etaje și un subsol din clădirea L1, parte din complexul DOT din Cracovia.

Fiind o soluție completă, sistemul include pompe de căldură VRV, agregate de răcire cu compresoare scroll multiple și centrale de tratare a aerului (CTA), controlate centralizat prin Intelligent Touch Manager, mini BMS-ul (sistemul de management al clădirilor) de la Daikin.

Confort pretutindeni

Sistemul VRV asigură simultan răcirea și încălzirea, oferind flexibilitatea de a crea zone de climatizare diferite, pentru a răspunde nevoilor termice individuale ale locatarilor. Datorită tehnologiei de recuperare a căldurii, se economisește energie prin recuperarea căldurii în exces și redistribuirea acesteia acolo unde este necesară în clădire, aspect ideal pentru proiectele în care orientarea generează zone mai răcoroase pe parcursul zilei. Tot ca parte din soluția finală, unitatea din seria Sky Air Alpha răcește camera serverelor care funcționează prin rotație.

Sursă constantă de aer cu curat

Aerul curat este asigurat de centralele de tratare a aerului de la Daikin, conectate la 3 agregate de răcire cu compresoare scroll multiple pentru a încălzi sau răci, pe o suprafață de 36.000 m², aerul curat introdus în fiecare oră în clădire. Echipat cu senzori CO2, sistemul de ventilație furnizează aer curat pentru utilizatorii clădirii, împiedicând supraventilarea și pierderea asociată de energie.

Control centralizat

Intelligent Touch Manager, sistemul mini BMS de la Daikin, permite controlul inteligent prin intermediul unui ecran tactil color, ușor de folosit și intuitiv. BMS mini oferă acces direct pentru a permite personalului care gestionează clădirea să urmărească și să optimizeze centralizat consumul de energie al sistemului total, asigurând confort individual în toată gama de zone.

* BREEAM este o marcă înregistrată a BRE (Building Research Establishment Ltd. Marca comunitară nr. E5778551).

bg-image

Crearea în comun a unui viitor sustenabil: Experiența noastră se extinde dincolo de asistența pentru produse, pentru a te ajuta în atingerea obiectivelor ecologice în limitele bugetului

Cerințe de proiect

Aer condiționat
Perdea de aer
Purificarea aerului
Control
Încălzire
Apă caldă
Refrigerare
Ventilare

Anul instalării

2019

Sisteme instalate

  • 33 de unități VRV IV cu recuperarea căldurii
  • 325 de unități necarcasate de plafon fals FXSQ
  • Seria Sky Air Alpha
  • 3 agregate de răcire cu compresor scroll conectate la 3 CTA-uri
  • Controlere cablate local + mini BMS iTM

Asistență din partea experților

Echipa de proiect a dorit acreditarea BREEAM pentru clădire pentru a demonstra măsurile adoptate în minimizarea impactului asupra mediului și crearea unui mediu sănătos și confortabil la birou. Lucrând împreună cu dezvoltatorii clădirii L1, experții acreditații ai Daikin au colaborat cu echipa de proiect pentru a maximiza punctajul BREEAM al clădirii. Experiența Daikin în domeniul aerului, în combinație cu reputația pentru inovare și tehnologie avansată, au fost aplicate cu succes pentru a contribui la asigurarea celui mai bun rezultat, astfel cum reflectă punctajul „Excelent” din cadrul BREEAM.

Pompele de căldură de la Daikin pot contribui la 6 din 10 categorii BREEAM, aducând până la 30 de puncte. Mai mult, fișa noastră de evaluare detaliată creează o bază a probelor la solicitarea de credite BREEAM, economisind timp pentru echipa de management de proiect.În funcție de aplicație și de condițiile climatice, se poate furniza aer curat de până la 100% în timpul funcționării în Free Cooling.

Asistența din partea Daikin merge dincolo de proiectare și implementare, până la îngrijirea ulterioară proactivă, menită să prelungească durata de viață a sistemului și să optimizeze performanța. Monitorizarea continuă a eficienței sistemului prin intermediul soluțiilor cloud ale Daikin detectează problemele înainte să apară și ajută la controlul utilizării de energie, menținând, în același timp, calitatea aerului interior.

Certificarea BREEAM oferă multiple avantaje. Creșterea valorii ecologice a clădirilor contribuie la atragerea locatarilor, precum și la menținerea unor costuri scăzute de funcționare și întreținere. Și costul de renovare este minimizat, datorită flexibilității sistemului și conservării din punctul de vedere al conformității legislative.

Lucrăm cu clienții prin explorarea soluțiilor sustenabile pentru îmbunătățirea performanței clădirilor și optimizarea utilizării energiei.

Economia circulară a agenților frigorifici

Mai presus de evaluarea BREEAM actuală, Daikin oferă agregate de răcire și sisteme VRV cu agent frigorific recuperat. Astfel se evită producția anuală a peste 400.000 kg de gaz pur, nou.Lucrăm împreună pentru viitor

Pentru mai multe informații despre gama rooftop de la Daikin, vizitează: https://www.daikin.ro/ro_ro/installers/support/get-certifications.html

Proiectare

Alătură-te experților acreditați Daikin, care oferă recomandări și soluții pentru a atinge performanța sustenabilă a clădirii.

Clădire generală

Certificarea BREEAM duce la creșterea valorii proprietății, chiriei sau concesiunii.

Complex de clădiri

Sistemele Daikin VRV oferă clădirilor comerciale flexibilitate maximă cu cerințe limitate de spațiu și costuri mai mici de funcționare.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe