Skip to main content

Eficiența energetică și protecția mediului în cazul unei fabrici de produse farmaceutice

Daikin a furnizat recent o soluție tehnologică cu compresor cu șurub și inverter pentru agregatele de răcire cu HFO unei importante companii farmaceutice pentru una dintre locațiile de producție din Viena, Austria.

Agregatele de răcire cu compresor cu șurub și inverter de la Daikin au fost testate recent în fabrică înainte de a fi trimise la locația clientului pentru a înlocui agregatele de răcire vechi cu potențial ridicat de încălzire globală.

Produsele furnizate

2 unități EWAH-TZ

Capacitate totală de răcire: 580 kW

Detalii despre produse și despre proiect

Proiectul a necesitat înlocuirea unui agregat de răcire cu R410A de mare capacitate, tip split cu condensatoare răcite cu aer de la distanță, vechi de 15 de ani. Cantitatea de agent frigorific din agregatul vechi de răcire era foarte mare, iar compresorul cu piston avea doar 4 trepte de capacitate. Utilizatorul final a decis să îl înlocuiască cu o tehnologie mai avansată, dorind o eficiență energetică mai mare și să protejeze mediul.

Principalul aspect care i-a determinat pe consultanți să aleagă soluțiile cu compresor cu șurub și inverter de la Daikin a fost capacitatea de a oferi o mare fiabilitate a compresorului cu șurub dezvoltat intern, asociat cu agentul frigorific HFO, care satisface pe deplin nevoile fabricii respective.

Citește mai multe aici despre tehnologia compresorului cu un singur șurub de la Daikin

„Proiectul a necesitat un concept HVAC ecologic. De aceea, s-a decis folosirea agregatelor de răcire cu R-1234ze. Acest agent frigorific stabilește noul standard pentru sistemele de răcire ecologice. De fapt, cu un GWP (potențial de încălzire globală) de 200 ori mai mic decât R-134A, este o opțiune mult mai ecologică și asociată cu tehnologia compresoarelor cu un singur șurub de la Daikin poate asigura o eficiență energetică remarcabilă.”

*Citește mai multe aici despre beneficiile pe care le aduce utilizarea agentului frigorific R-1234z

Mai multe despre cerințele proiectului

Agregatul de răcire va fi utilizat pentru a produce amestec de apă/glicol răcit la -8 °C, ceea ce va asigura răcirea în cadrul proceselor microbiologice.

În timpul verificărilor efectuate în vederea înlocuirii, utilizatorului final a efectuat mai multe măsurători în cadrul operațiunilor „din viața reală” și a constatat că nevoia de răcire poate varia de la aproximativ 70 kW la 570 kW.

Pentru a reduce cantitatea de agent frigorific, au decis împreună cu Daikin să utilizeze ca înlocuitor agregatele de răcire cu compresor cu șurub, inverter, condensator răcit cu aer și HFO din seria TZ, cu GWP foarte scăzut și tehnologia inverter, pentru a corespunde variațiilor în ceea ce privește capacitatea de răcire necesară și pentru a avea performanțe energetice mai mari la sarcinile parțiale.

Un alt aspect important a fost reducerea zgomotului. Proiectul a impus o putere acustică maximă de 81 dBA. Această cerință a fost abordată datorită optimizării configurației reduse a sunetului din seria TZ.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe