Skip to main content

Hotelul istoric optează pentru o modernizare sustenabilă, cu pompele de căldură L∞P by Daikin VRV

Las Arena, Valencia

Când a fost vorba de modernizarea sistemelor VRV existente în vederea reducerii costurilor de întreţinere şi îmbunătăţirii suplimentare a controlului confortabilităţii, s-a luat în considerare, în primul rând, alegerea unei soluţii înlocuitoare cu o amprentă de CO2 mai redusă.

Situat în Playa de Las Arenas din Valencia, hotelul de cinci stele, cu o arhitectură deosebită, Balneario Las Arenas datează din 1898. La baza filozofiei sale se află hotărârea de a le oferi oaspeţilor şi vizitatorilor lux şi confort.

Grija faţă de mediu ocupă, de asemenea, un loc central în etosul hotelului. Când a fost vorba de modernizarea sistemelor VRV existente în vederea reducerii costurilor de întreţinere şi îmbunătăţirii suplimentare a controlului confortabilităţii, s-a luat în considerare, în primul rând, alegerea unei soluţii înlocuitoare cu o amprentă de CO2 mai redusă.

Hotelul, care a mai lucrat deja cu Daikin, a optat pentru înlocuirea pompelor de căldură existente cu pompe de căldură L∞ P by Daikin VRV, având în vedere că principalele obiective ale renovării erau sustenabilitatea şi reducerea costurilor operaţionale.

Proprietarul hotelului a optat pentru pompe de căldură VRV cu recuperarea căldurii, la care căldura extrasă din camerele care trebuie să fie răcite este refolosită pentru a încălzi zone mai reci din alte părţi, permiţând astfel economisiri masive. 

 

 

Finalizat conform bugetului şi la termen

Planificat iniţial ca un program de doi ani, pentru a reduce la minimum deranjul clienţilor, proiectul a fost finalizat într-un timp record, de şase luni, profitând de închiderea hotelului, datorită pandemiei de Covid-19.

„Datorită sprijinului oferit de Daikin, viteza de execuţie pentru întreaga operaţiune a fost respectată conform programului stabilit.”

Comentează Jesus Perez, instalator de aer condiţionat pentru programul de modernizare. 

În total, au fost înlocuite 88 unităţi exterioare, păstrând 485 dintre cele interioare existente, cu avantajele asociate privind reducerea costurilor şi o durată substanţial redusă a proiectului.

Iniţiativa a inclus transformarea sistemului existent, cu două conducte, într-o configuraţie cu trei, precum şi extinderea lui, prin adăugarea unor unităţi interioare pentru a deservi mai bine zonele holurilor. 

bg-image

„Ne-am atins scopul unui control eficient al climatizării, alături de un brand premium, care oferă confortul şi calitatea aerului din interior pe care le merită clienţii noştri, pe lângă sustenabilitatea şi respectul faţă de mediu - o valoare esenţială pentru hotelurile noastre”. 

Carlos Boga, Director, Hotel Balneario Las Arenas 

Cerințe de proiect

Aer condiționat
Perdea de aer
Purificarea aerului
Control
Încălzire
Apă caldă
Refrigerare
Ventilație

Anul instalării

2022

Sisteme instalate

  • 88 unități exterioare schimbate, inclusiv 22 sisteme VRV cu recuperarea căldurii, noi
  • 60 cutii de distribuţie - modificare de la sistemul cu 2 conducte la cel cu 3 conducte
  • 24 unități interioare ce deservesc holurile

Confort sensibil 

Sistemul de recuperare a căldurii oferă un confort maxim pentru oaspeţii şi utilizatorii spaţiilor pentru evenimente şi zonelor pentru conferinţe din hotel.

Zonele de temperatură separate permit ca fiecare cameră să fie controlată individual, reglând condiţiile de confort astfel încât să corespundă persoanei sau activităţii respective. Ca parte a renovării, a fost instalat un mini BMS Touch Manager inteligent, de la Daikin, cu conexiune la cloud. Aceasta permite ca administraţia hotelului să asigure de la distanţă nivelurile de confort, oferind totodată un control total pentru optimizarea utilizării energiei.

 

L∞P by Daikin

Acest proiect este un exemplu al filozofiei L∞P by Daikin, de reutilizare a resurselor disponibile într-un mod responsabil şi calitativ. 

În acest proiect, economia circulară a fost implementată la două niveluri. Mai întâi de toate, conductele de cupru şi unităţile interioare au fost păstrate de la sistemul iniţial, economisind substanţial resursele şi timpul necesar proiectului. În al doilea rând, noile pompe de căldură VRV LOOP by Daikin refolosesc agentul frigorific disponibil de 

Au fost păstrate 485 unităţi interioare existente, asigurând astfel micşorarea costurilor şi un timp substanţial redus al proiectului.

la sistemele dezafectate. Agentul frigorific este recuperat, ceea ce înseamnă că este regenerat în mod calitativ, astfel încât să aibă aceeaşi calitate ca cel nou, cu deosebirea că nu consumă din resursele Pământului. 

Renovarea la scară mare, efectuată la Hotel Balneario Las Arenas, ilustrează cum tehnologia actuală poate permite reducerea amprentei de carbon a clădirilor şi micşora, rapid şi eficient din punct de vedere al costurilor, facturile energetice, prin simpla schimbare a unităţilor exterioare. 

Hotelul continuă să funcţioneze într-un mod mult mai sustenabil şi mai eficient, protejând mediul şi, totodată, reducând costurile şi îmbunătăţind suplimentar confortul. 

Proiectare

Noile unităţi VRV asigură un control independent al climatizării pentru dormitoarele oaspeţilor şi zonele dedicate conferinţelor, maximizând confortul clienţilor. 

Clădire generală

Conexiunea la cloud îi oferă administraţiei hotelului un control total, pentru a optimiza folosirea energiei. 

Complex de clădiri

Instalate pe acoperiş, pompele de căldură L∞P by Daikin VRV, cu recuperarea căldurii, reduc amprenta de carbon a hotelului şi costurile de întreţinere. 

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe