Skip to main content

Eficientizarea spitalelor

Daikin a participat recent la un proiect important care a implicat spitalele din Istanbul, Turcia. Acesta este un proiect guvernamental, care are scopul de face spitalele mai eficiente din punct de vedere energetic, prin înlocuirea agregatelor de răcire și a altor componente ale sistemului HVAC care asigură răcirea sau încălzirea acestor clădiri.


Produsele instalate

10 x EWAT-TZ
Capacitatea de răcire: 7 MW

Despre produse și proiect

Pentru proiectul KABEV, Daikin a furnizat 10 agregate de răcire cu compresor cu şurub şi inverter, pentru înlocuirea vechilor unităţi fără inverter din sistemele HVAC instalate în 5 spitale din Istanbul. În cadrul acestui proiect, consultanții au analizat din punct de vedere energetic 5 clădiri, astfel încât să-și dea seama cum se pot spori nivelurile de eficiență prin modernizarea sistemelor HVAC. De asemenea, aceștia au organizat simulări pentru a evalua rentabilitatea investiției (RI) pentru agregatele de răcire Daikin.

Citește mai multe aici despre compresorul Daikin cu un singur șurub

Detalii suplimentare despre proiect

Întrucât eficiența energetică a fost obiectivul principal, tehnologia inverterului e de bază. Această tehnologie avansată reglează eforturile agregatelor de răcire, pe baza necesităților curente de răcire ale clădirii în anumite momente din zi sau din anotimp.

Agregatele de răcire cu compresor cu șurub și inverter din seria Daikin TZ au fost apreciate în special pentru faptul că pot genera valori foarte ridicate ale ratei de eficiență energetică sezonieră (SEER), care este un criteriu-cheie pentru consultanți.

Citește mai multe aici despre motivul pentru care sarcina parțială este importantă


Un alt aspect esențial este integrabilitatea. Pe măsură ce aceste agregate de răcire sunt integrate în instalațiile existente, a fost importantă alegerea unităților care se pot integra ușor în sistem și pot fi controlate prin sistemul automat al clădiri (BMS), cu aceleași posibilități de gestionare și control precum unitățile existente.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe