Skip to main content

Extinderea programului L∞P by Daikin pentru agregate de răcire

Daikin Applied Europe a extins recent programul L∞P by Daikin și pentru agregatele de răcire. Pornind de la agentul frigorific recuperat R-134a certificat pentru agregatele de răcire cu compresor cu șurub, a venit momentul să anunțăm o extindere a programului și asupra R-32 recuperat.

Astfel, Daikin este singurul producător care promovează activ și furnizează agregate cu agenți frigorifici recuperați, pentru o gamă largă de produse, de la agregate de răcire cu compresoare cu șurub sau scroll la echipamente cu compresor centrifugal.

Disponibilitatea R-32

Ceea ce face ca recuperarea R-32 să fie posibilă este disponibilitatea mai mare a R-32 pe piață față de opțiuni alternative de nișă, precum amestecurile. De fapt, recuperarea este o soluție viabilă numai pentru agenții frigorifici utilizați la scară largă și foarte disponibili. Într-adevăr, piața a transformat R-32 într-un standard, întrucât conform statisticilor Eurovent, numărul de agregate de răcire și instalații de pompe de căldură pe bază de R-32 este de 5 ori mai mare decât numărul de instalații care funcționează cu tehnologii Applied pe bază de amestecuri de R-32. Și dacă luăm în calcul și instalațiile rezidențiale, atunci relevanța agentului frigorific R-32 este clară.

Astfel, posibilitatea de a recupera agentul frigorific R-32 îl transformă pe acesta într-o alegere sustenabilă din punct de vedere ecologic, la fel de mult ca orice altă opțiune, sau chiar mai mult, întrucât posibilitatea de a recupera R-32 elimină impactul ecologic implicat de eliminarea sa.

Utilizarea în cadrul Daikin a agentului frigorific R-32 pentru agregatele de răcire

În același mod ca R-134A recuperat, agentul frigorific R-32 recuperat este utilizat de către Daikin Applied Europe pe principiul rețelei de energie (respectiv principiul alocării).

Un exemplu clar în acest sens vine din modul în care furnizorii de energie alimentează rețeaua, folosind electricitate din diferite surse (ecologice și neecologice) și utilizând apoi principiul alocării pentru a declara energia furnizată în cadrul unui anumit contract ca fiind energie ecologică. Acest lucru este posibil doar luând în considerare echilibrul general al surselor de energie, desigur

În mod similar, Daikin Applied Europe folosește un amestec de agenți frigorifici recuperați și puri pentru alimentarea noilor agregate de răcire. Ca rezultat al acestei abordări, următoarele game de produse cu compresor scroll sunt incluse în programul L∞P by Daikin:

  • EWAT-B - agregate de răcire cu condensator răcit cu aer - numai răcire

  • EWYT-B - pompe de căldură cu sursa de aer

  • EWAT- CZ - agregate de răcire cu condensator răcit cu aer - numai răcire cu compresoare scroll și inverter de la Daikin

  • EWYT- CZ - pompe de căldură cu sursa de aer, compresoare scroll și inverter de la Daikin

Agentul frigorific recuperat și procesul de recuperare

Totul începe cu recuperarea agenților frigorifici (fie R-134a, fie R-32) de la clădiri, de către rețeaua de instalatori. Ulterior, agentul frigorific este recuperat, ceea ce înseamnă că este regenerat și i se refac caracteristicile originale și calitatea, precum este menționat mai sus.

Recuperarea agentului frigorific este definită ca fiind procesarea gazelor refrigerante utilizate astfel încât să îndeplinească specificațiile pentru reutilizare*. Serviciile de recuperare au fost proiectate cu scopul de a reduce impactul agenților frigorifici asupra mediului, permițând reutilizarea agenților frigorifici existenți și evitând astfel necesitatea de a produce agenți frigorifici noi, puri*.

Agentul frigorific recuperat este pur și simplu gaz refrigerant recuperat și reprocesat, astfel încât să garanteze și să echivaleze performanța și calitatea substanței pure. Acest aspect este asigurat de procedurile furnizorului pentru Daikin și de testarea corespunzătoare a sursei, care îndeplinește cerințele AHRI700 (puritate >99,5%) și este ulterior certificată ca fiind la fel de bună ca cea a agentului frigorific pur.

Abordarea Daikin privind economia circulară

Programul L∞P by Daikin dorește crearea unei economiei circulare a agenților frigorifici, sprijinind politica de mediu a Daikin Industries pentru 2050 și evitând, în fiecare an, o producție de agenți frigorifici de peste 400.000 kg pe an, inclusiv R-134a, R-410A și R-32.

Această inițiativă este una dintre cele multe adoptate de Daikin pentru a promova un sector HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat) mai sustenabil din punct de vedere ecologic.

Daikin Applied Europe, cartierul general european pentru dezvoltarea și producția tehnologiilor HVAC, a depus eforturi pentru a asigura furnizarea de agenți frigorifici R-134a și R-32 recuperați. Acest lucru a permis produselor Daikin Applied pe bază de R-134a și R-32 să facă parte din programul L∞P, întocmai ca sistemele VRV care folosesc R-410A, aflate printre primele produse care fac parte din acest program.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe