Skip to main content

Hilton Garden Inn

București, România

Un reper extraordinar de eficiență energetică

Lanțul hotelier internațional Hilton, cu 5.100 de proprietăți afiliate în lume și-a completat portofoliul local în 2017, odată cu inaugurarea primului Hotel Hilton Garden Inn în România. Hotelul are 201 camere, cinci săli de conferință, restaurant și terasă în aer liber.

 

Amplasat în centrul vechi, pe strada Doamnei, clădirea monument istoric a fost proiectată în anul 1886 de arhitecul Adolf Lang. Intervenția recentă este remarcabilă, iar extinderea clădirii pe înălțime se exprimă într-un limbaj contemporan și au fost gândite de echipa de arhitecți, reușind să mențină echilibrul între vechi și nou.

Compoziția arhitecturală mizează pe suprapunere, contrastul stabilit între soclul clasic și acoperișul plan devenind o imagine credibilă, elegantă. Interiorul impresionează prin eleganță și totodată simplitate. S-a optat pentru folosirea câtorva tonuri de pământ și dominarea alburilor de piatră, care fac interioarele să evoce în tăcere și chiar cu demnitate, frumusețea de altădată a clădirii. Hotelul păstrează astfel imaginea generală a clădirii de patrimoniu și totodată, oferă confort optim clienților, datorită soluțiilor inovatoare de climatizare, Daikin VRV.

 

Prezentarea Soluției

  • 15 unități exterioare de VRV cu recuperare de căldură
  • 18 unități exterioare de VRV cu încălzire continuă
  • 246 de unități interioare, de plafon fals

Soluția de climatizare aleasă pentru Hotelul Hilton Garden Inn are la bază sistemele DAIKIN VRV IV, astfel fiecare etaj, chiar și fiecare cameră, pot fi controlate individual pentru a maximiza eficiența energetică. Utilizarea sistemelor VRV cu recuperare de căldură pentru încălzirea şi răcirea camerelor de hotel permite utilizatorilor să controleze independent în fiecare încăpere atât temperatura interioară cât și modul de funcționare dorit (răcire/încălzire).

Sistemele DAIKIN VRV IV au revoluționat industria prin utilizarea unor caracteristici tehnice deosebite,  printre care tehnologia VRT, oferind un confort ridicat, evitând curenții de aer reci și asigurând o eficiență sezonieră de top.

Tehnologia VRT (tehnologia temperaturii variabile a agentului frigorific) adaptează automat temperatura agentului frigorific la sarcină pentru un confort optim, mărind eficiența sezonieră cu până la 28% în comparație cu alte soluții tradiționale. Tehnologia noastră se remarcă prin fiabilitate, control precis, gestionarea inteligentă a energiei, eficiență sporită și costurile de funcționare reduse.


 

Related articles

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe