Skip to main content

Hotelul St. Annen

Hamburg, Germania

Retehnologizarea sustenabilă a aerului condiționat completează modernizarea hotelului

Hotelul St. Annen, Hamburg

Situat pe o stradă rezidențială liniștită din centrul orașului Hamburg, Hotelul St Annen creează o ambianță caldă și primitoare pentru vizitatori într-un cadru modern.

Construit în 1962, hotelul a trecut recent printr-o modernizare extinsă a celor treizeci și două de camere și a altor facilități ale hotelului. Ca parte a programului de îmbunătățire, hotelul a fost modernizat în doar trei săptămâni și jumătate, cu un sistem inovator de aer condiționat, pregătit pentru viitor, care urmărește răcirea camerei individuale, o funcție pe care acum, oaspeții hotelului o consideră ca fiind o dotare standard.

Clientul a căutat un sistem de aer condiționat durabil, cu zgomot redus, care să ofere un grad ridicat de confort, reflectând spiritul hotelului axat pe servicii: „Ne bucurăm că suntem casa ta într-un mediu liniștit.”

Hotelul a optat pentru cel mai recent model de sistem cu pompa de căldură VRV 5-S cu R-32 de la Daikin. Concepută pentru a răspunde atât nevoilor actuale, cât și celor viitoare, seria VRV 5-S le permite oaspeților să beneficieze de aer condiționat personalizabil individual, oferind în același timp hotelului o soluție eficientă și rentabilă bazată pe energie din surse regenerabile.

Hotel St Annen este unul dintre primele hoteluri din Germania care urmează să fie dotat cu noul sistem VRV 5 cu R-32, cu un efect de seră cu 68% mai mic în comparație cu standardul pieței. Asigurând o sustenabilitate remarcabilă, cu o eficiență energetică îmbunătățită pe întreaga durată de viață a sistemului, R-32 necesită o încărcare cu o cantitate mai mică de agent frigorific și este ușor de reciclat și de reutilizat.

Unitate discretă și foarte silențioasă

Hotelul St Annen este situat într-un cartier rezidențial foarte populat. Acest lucru a însemnat că cerințele de izolare fonică au fost deosebit de riguroase. Datorită dimensiunii compacte, având o înălțime de numai 87 cm și cu un nivel de zgomot scăzut în timpul funcționării, cele trei unități exterioare cu un singur ventilator au putut fi amplasate lateral pe acoperiș, minimizând vizibilitatea și perturbațiile.

Aparat de aer condiționat modern, ușor de înlocuit

Toate cele treizeci și două de camere, precum și sala de așteptare și sala de mic dejun și barul hotelului, sunt dotate cu unități de perete foarte subțiri. Conductele mici de agent frigorific și canalele discrete pentru conducte permit înlocuirea unităților interioare fără a afecta estetica interiorului.

bg-image

„Sistemul Daikin a îndeplinit complet așteptările noastre privind eficiența energetică avansată și tehnologia silențioasă. În plus, sistemul a permis instalarea aparatelor de aer condiționat individuale în camerele hotelului.”

Marcus van Riesen, managerul hotelului

Web Xpress, software-ul de proiectare pentru VRV 5 și tehnologia Shîrudo permit configurarea rapidă și ușoară pentru a se potrivi diferitelor dimensiuni ale camerei.

Cerințele proiectului

Aer condiționat
Perdea de aer
Purificarea aerului
Control
Recuperarea căldurii
Încălzire
Apă caldă
Refrigerare
Ventilație

Anul instalării

2020

Sisteme instalate

  • Seria VRV 5-S
  • Sistem Multi-Split
  • Telecomenzi de perete Madoka
  • Intelligent Touch Manager

Control intuitiv în camere și management centralizat al energiei electrice

Telecomanda de perete premiată Madoka, cu control tactil intuitiv, permite oaspeților să regleze temperatura din cameră pentru a ajusta nivelul de confort.

Temperatura și jetul de aer pot fi reglate de la distanță pentru a asigura un mediu plăcut, cu distribuție uniformă a aerului pentru un nivel maxim de confort. Funcționarea silențioasă permite oaspeților să se odihnească în liniște pe timpul nopții.

Pentru personalul hotelului, aplicația avansată Intelligent Touch Manager (iTM) de la Daikin permite controlul și monitorizarea centralizate, permițând optimizarea consumului de energie. Setările de protecție încorporate la răcire și la supraîncălzire împiedică scăderea temperaturii camerei sub 16 °C pe timp de iarnă sau creșterea la peste 32 °C pe timp de vară.

Soluția durabilă acoperă în siguranță toate spațiile de până la 10 m2, cu respectarea deplină a cerințelor

Unitatea VRV 5 de la Daikin este extrem de flexibilă și poate fi montată cu ușurință în camerele de oaspeți cu dimensiuni cuprinse între 10 și 27 m2 datorită tehnologiei unice Shîrudo.

Pentru a respecta IEC60335-2-40: Ed.6., sunt necesare cerințe specifice de siguranță pentru sistemele de pompă de căldură cu R-32, în special pentru încăperile de dimensiuni mai mici.

Datorită tehnologiei avansate Shîrudo de la Daikin, toate măsurile de siguranță necesare pentru a se conforma standardului de produs au fost integrate din fabrică, eliminând necesitatea unor echipamente suplimentare sau a unei personalizări la fața locului.

Aceste măsuri includ senzori care declanșează o alarmă vizuală și acustică și o recuperare automată a agentului frigorific în unitatea exterioară, în cazul apariției unei scurgeri.

Tehnologia Shîrudo, împreună cu software-ul de proiectare Xpress, a facilitat proiectarea sistemului, asigurând o montare mai rapidă și flexibilitatea de a include o gamă de dimensiuni de cameră.

Pentru mai multe informații, vizitează: www.daikin.eu/vrv5

Cameră din hotelul St Annen

Temperaturile camerei pot fi setate ușor în funcție de preferințele personale de la telecomanda Madoka.

Seria VRV 5-S

Seria VRV 5-S oferă o soluție compactă, cu zgomot redus, care reprezintă tehnologii sigure și durabilitate ecologică.

Intelligent Touch Manager (iTM) de la Daikin

Intelligent Touch Manager (iTM) de la Daikin permite personalului hotelier să controleze și să monitorizeze întregul sistem.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe