Skip to main content

Arteparc Meylan

Grenoble, Franța

Pompele de căldură VRV de la Daikin contribuie la păstrarea unei amprente de carbon scăzute a complexului de birouri Arteparc, premiat cu HQE Excellent

Noul complex comercial Arteparc amplasat în parcul tehnologic Inovallee din Meylan, Grenoble demonstrează modul în care dezvoltatorii și producătorii de echipamente cooperează pentru a pune la dispoziție construcții noi, cu amprentă de carbon redusă, care să se alinieze la cele mai înalte standarde ale dezvoltării durabile. Calitatea este confirmată printr-un certificat HQE Excellent, acordat de autoritatea franceză pentru clădiri verzi, HQE (Haute Qualité Environnementale).

O dezvoltare în asociere cu Banque des Territoires, coordonată de Artea Group, un jucător major pentru imobiliarele din Franța și Europa, acest complex comercial nou și de mari dimensiuni include 25.000 m2 de spațiu util, desfășurat în șase clădiri. Primele trei dintre acestea au fost acum completate cu pompele de căldură VRV cu amprentă de carbon mică de la Daikin.

Proiectul se distinge prin proiectarea și construcția la calitate înaltă, realizate pentru obținerea certificării BBC Effinergie E2C-1 și pentru respectarea regulamentelor franceze RE2020, care doresc reducerea atât a consumului de energie, cât și impactul de carbon pe durata de viață a clădirilor.

Cu scopul de a reduce impactul de carbon, Artea Group a explorat fiecare aspect al execuției, de la o centrală cu energie solară pe acoperiș, la o placare cu compozit a fațadei, realizată 95% din talaj reciclat, cu izolație cu performanță ridicată și sisteme de control al climatizării care să economisească energie.

În timpul construcției, complicațiile geologice au dus la o utilizare sporită a betonului. Datele au fost revizuite de ARTEA și de proiectantul Ingégroup, pentru a se stabili măsuri care să compenseze impactul de carbon suplimentar.

Asigurând o experiență sporită de utilizare, suplimentar, complexul promovează bunăstarea, prin intermediul facilităților construite, printre care se numără o serie de restaurante în zonele de terasă și pe acoperiș, spații comune de lucru, un magazin de alimente organice, facilități sportive, pistă de bicicletă acoperită și puncte de încărcare electrică în parcare.

Soluția VRV5 de la Daikin a fost selectată de ARTEA pentru a asigura controlul lejer al climatizării, cu amprentă de carbon redusă, contribuind la obținerea certificării HQE Excellent. Seria VRV-5 din generația următoare funcționează cu agent frigorific R32 cu potențial de încălzire globală (GWP) redus, care oferă un GWP cu 70% mai mic decât sistemele convenționale pe bază de R-410A. Cu o eficiență sezonieră foarte ridicată, seria VRV 5-S a fost dezvoltată pentru a asigura durabilitate superioară pe întreaga durată de viață, minimizând potențialul impact direct și indirect al agentului frigorific.

bg-image

Cu un proiect de referință care respectă cele mai înalte standarde, Meylan Arteparc ridică ștafeta pentru proiectarea de clădiri avangardiste care să ofere constant performanță energetică și confort.

Cerințe de proiect

Aer condiționat
Perdea de aer
Purificarea aerului
Control
Încălzire
Apă caldă
Refrigerare
Ventilare

Anul instalării

2020

Sisteme instalate

  • 102 de sisteme din seria VRV5-S
  • 465 de unități interioare

Daikin a fost însărcinat să furnizeze sistemele de control al climatizării pentru patru clădiri noi. Au fost instalate în total 102 de unități VRV 5-S, cu un amestec de 4, 5 și 6 modele HP, conectate la 465 de unități interioare.

Studiul realizat în timpul dezvoltării a avut în vedere fluxurile de aer care să optimizeze întreaga instalație.

Abordare cooperantă

Colaborarea dintre ARTEA Group, biroul de proiectare Ingégroup, firma de instalații Climacool și managementul tehnic al Daikin a fost esențială pentru succesul acestui proiect, care implică proiecte inovatoare, noi pentru piață. Cooperarea strânsă a optimizat performanța sistemului pentru ca acesta să îndeplinească cele mai înalte standarde ale ARTEA Group, precum și cerințele legate de construcție și experiența utilizării. Sistemul va fi monitorizat pentru a optimiza în continuare eficiența energetică a soluției VRV.

Datorită rezultatului demonstrat prin intermediul certificării HQE pentru emisii reduse de carbon, ARTEA Group planifică a doua etapă de instalare, programată pentru finalul anului 2022, cu cel mai nou sistem VRV 5 de la Daikin: VRV 5 cu recuperarea căldurii.

Inovarea Daikin ajută la creșterea performanței ecologice a clădirilor comerciale și la promovarea bunăstării utilizatorilor

Planificare pentru viitor

Pompele de căldură de la Daikin și sfaturile din partea experților Daikin joacă un rol esențial în contribuția la decarbonizarea clădirilor

comerciale.

Încă de la nașterea sistemului VRV din 1982, Daikin s-a orientat continuu pe inovare, țintind la o eficiență ridicată pe tot parcursul anului și la un impact redus a agenților frigorifici, datorită alternativelor cu GWP mai redus și sprijinului în reutilizarea agenților frigorifici pentru conservarea resurselor naturale vitale.

Află mai multe

Pompele de căldură VRV încălzesc și răcesc, pentru a asigura în orice moment un mediu de lucru confortabil.

Sistemele inteligente de control fac parte din soluție, permițând reglarea în funcție de zone, pentru a răspunde nevoilor diferite ale utilizatorilor și monitorizând consumul pentru optimizarea funcționării sistemului.

Pompele de căldură VRV scunde sunt instalate în spatele unei incinte discrete pentru a fi ascunse complet.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe