Skip to main content

Hotel Courtyard, Paris

Paris, Franța

Sistemul VRV cu recuperarea căldurii furnizează confort pentru clienți într-un mod eficient energetic

Flexibilitatea sistemului de aer condiționat Daikin VRV a permit prestigiosului lanț hotelier Marriott să modernizeze o clădire comercială deteriorată din inima Parisului. Amplasat vis-a-vis de gara Gare de Lyon, noul hotel Courtyard by Marriott reprezintă o premieră pentru grupul internațional, dar și pentru orașul în sine. Clădirea, demolată până la nivelul structurii, păstrând numai planșeele, a suferit un proces de renovare, iar fostul turn IGH, datând din anii 1970, a fost transformat într-un hotel modern care se integrează perfect în diversa vecinătate caracterizată de aspecte contemporane și de agitație.

La finalul unui proces de construcție care a durat doi ani, noul hotel beneficiază de 19 etaje, 11.500 m2 și 249 de camere. O clădire separată aflată la parter și la primul nivel găzduiește bucătăria, un bar-restaurant și un centru de conferințe, oferind spații de lucru inovatoare cu acces partajat la tehnologie și o cameră comună cu facilități de catering, la care se adaugă săli de ședințe ce pot găzdui până la 100 de persoane.

Proiectat de Studios Architecture și dezvoltat de Bouyges Construction, ca antreprenor general, amplasarea și interiorul turnului de 60 m inspiră modernism și complexitate.

Tehnologia inovativă VRV IV de la Daikin furnizează o soluție completă de climatizare, care reflectă designul avangardist al hotelului, minimizând amprenta de carbon a clădirii, utilizând energie din surse regenerabile și oferind flexibilitate pentru a satisface nevoile și preferințele individuale. Opțiunile de configurare cu flexibilitate ridicată, inclusiv un design scalabil și instalare ușoară, au transformat tehnologia VRV IV de la Daikin în alegerea perfectă pentru acest proiect de renovare complex și de mare anvergură.

Instalația a fost efectuată de Tempeol pentru Bouyges Energie. S-au instalat un număr total de 28 de unități exterioare VRV IV cu recuperarea căldurii, din care 24 de sisteme cu 3 țevi, care deservesc camerele, și 4 sisteme suplimentare cu două țevi care furnizează încălzire și aer condiționat în zonele comune de la parter, inclusiv în sălile de conferință, zonele de cowork și restaurantul-bar.

Pentru a respecta normele de urbanism, unitățile exterioare VRV IV au fost amplasate în camera tehnică de la ultimul nivel al hotelului. Acest lucru a permis mascarea completă, oferind o soluție invizibilă din exteriorul clădirii.

O temperatură setată și fixă de 23 °C economisește energie, putând fi reglată cu +/- 3 °C pentru a permite oaspeților să își controleze nivelurile de confort din camere.

Modernizarea Courtyard marchează o colaborare de succes dintre modernizarea urbană avangardistă și tehnologia VRV cu recuperarea căldurii de la Daikin, care oferă flexibilitate, devansând cerințele viitoare.

Versatilitatea designului sistemului VRV IV permite conectarea cu o gamă largă de unități interioare. La hotelul Marriott, unitățile interioare care deservesc camerele includ un amestec de unități de perete de dimensiuni mici, unități necarcasate de dimensiuni mici cu tubulatură și unități de tavan vizibile, la care se adaugă unitățile cu conducte de presiune medie. Cutiile BS amplasate în tavanele false de pe coridoarele care duc la camere permit recuperarea căldurii, ceea ce economisește energie și permite încălzirea și răcirea simultană, prin urmare, oaspeții hotelului își pot controla propriul nivel de confort din cameră.

Aspectul de recuperare a căldurii al sistemului VRV reutilizează căldura din camere pentru producerea de apă caldă în mod eficient energetic. Tehnologia unică cu 3 țevi a sistemului VRV IV cu recuperarea căldurii crește eficiența energetică pe durata recuperării căldurii. Conductele dedicate permit sistemului să recupereze căldură la temperaturi de condensare mai mici decât la alte soluții disponibile. Schimbătorul de căldură este optimizat pentru funcționarea mixtă și a fost conceput pentru a furniza cea mai ridicată eficiență sezonieră.

Unitățile VRV au fost integrate în BEMS (Building Energy Management System) centralizat, prin protocolul

BACnet. Pentru a economisi energie, temperaturile din cameră funcționează la o valoare fixă de 23 °C, cu o variație de +/- 3 °C, pentru a satisface preferințele oaspeților. Unitățile cu conducte funcționează în continuare, chiar dacă camera nu este ocupată. Intrarea în fiecare cameră este prevăzută cu un sistem cu contact, care se activează cu cardul cheie al camerei, care, împreună cu senzorul de prezență din cameră, ajută la reglare valorilor setate ale unității.

Un controler integrat permite tehnicienilor de sistem să gestioneze sistemele de la smartphone-uri sau tablete. În cazul unei defecțiuni la unitatea de încălzire/răcire, BEMS emite o alertă sub forma unui cod de eroare. Panoul de control VRV din camera tehnică asigură acces la informații mai detaliate privind natura și cauza erorii identificate, permițând rezolvarea rapidă și eficientă a problemelor.

Fiecare cameră este prevăzută cu un sistem cu contact, care se activează cu cardul cheie al camerei, care, împreună cu senzorul de prezență din cameră, ajută la reglare valorilor setate ale unității.

Unitățile exterioare VRV IV sunt amplasate în camera tehnică de la ultimul etaj al hotelului, permițând o soluție discretă din punct de vedere vizual.

Pentru sistemele VRV cu 2 țevi, sistemul asigură climatizarea locală din zonele comune de la primul etaj, precum barul-restaurant al hotelului.

Află mai multe

Alte cazuri

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe