Skip to main content

Furnizarea de soluții eficiente în cadrul unui proiect de renovare a unui spital

Daikin a furnizat recent agregate de răcire în cadrul unui proiect din Spania pentru renovarea unui spital. Proiectul a fost realizat ca parte a unui program care are ca scop îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și minimizarea impactului asupra mediului.

 

Produse 

2 unități EWWH-VZ

1 unitate EWAH-TZ

Capacitate totală de răcire: 4 MW

 

Soluția

Pentru acest proiect, Daikin a furnizat 3 agregate de răcire cu compresor cu șurub și inverter, două agregate de răcire răcite cu apă și un agregat de răcire cu condensator răcit cu aer pentru a înlocui vechile unități fără inverter din sistemul HVAC al spitalului. Datorită instalației cu tehnologie mai avansată, Daikin a îndeplinit obiectivele de eficiență, contribuind la realizarea economiilor de energie, la reducerea costurilor de exploatare și la reducerea emisiilor de CO2 cu 25%.

Citește mai multe aici despre compresorul Daikin cu un singur șurub

Pentru a atinge aceste obiective, proiectul a avut nevoie de un concept HVAC ecologic. Soluția a fost dată de agregatele de răcire Daikin cu agent frigorific HFO, R-1234ze, care au stabilit noul standard pentru sistemele de răcire ecologice, deoarece au un potențial de încălzire globală (GWP) de 200 ori mai mic decât R-134a. Obiectivele de eficiență energetică au fost atinse prin combinarea agentului frigorific R-1234ze cu tehnologia compresoarelor cu un singur șurub de la Daikin.

Citește mai multe aici despre beneficiile pe care le aduce utilizarea agentului frigorific R-1234z

 

Imaginea de ansamblu

Pe lângă eficiența energetică, fiabilitatea a fost un alt aspect foarte important, deoarece agregatele de răcire trebuiau să asigure și răcirea laboratoarelor și a echipamentelor tehnice. Așadar, deținerea unei soluții fiabile era fundamentală pentru a răspunde atât nevoilor de răcire de confort și de proces ale spitalului.

Tehnologia compresoarelor cu șurub și inverter de la Daikin a contribuit, cu siguranță, la fiabilitate. Compania deține o poziție istorică de lider în domeniul agregatelor de răcire cu compresor cu un singur șurub, care au fost instalate în toată lumea în ultimii 20 de ani.

Comparativ cu un compresor standard cu șurub, compresorul cu un singur șurub Daikin utilizează un șurub principal cu filet cu rotoare duble pentru a produce cicluri de compresie care corespund volumului. Datorită rotorului principal, echilibrat atât în direcție radială, cât și axială, lagărului compresorului are un nivel de fiabilitate extrem de ridicat. Prin urmare, are o durată de viață mai lungă. În plus, compresorul cu un singur șurub de la Daikin are doar trei piese mobile, ceea ce reduce posibilitatea de defectare și menține costurile de funcționare la un nivel scăzut.

 

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe