Skip to main content

Care este capacitatea optimă de răcire a unității?

Deseori, atunci când decizi puterea aparatului de aer condiționat, suprafața camerei este un factor decisiv. Dar, pe lângă suprafața camerei, există mai multe aspecte pe care să le iei în considerare atunci când dorești să identifici capacitatea potrivită a aparatului de aer condiționat și când alegi unitatea potrivită pentru locuința sau clădirea ta.

Ce factori afectează capacitatea aparatului de aer condiționat?

La alegerea unui sistem de aer condiționat, este important să determini capacitatea de răcire necesară. Un sistem cu o capacitatea prea mică poate oferi rezultate dezamăgitoare, in timp ce un sistem supradimensionat, va consuma prea multă energie pentru cerința reală. Identificarea capacității perfecte înseamnă a pune în balanță mai multe aspecte, deoarece, pe lângă suprafața camerei, mai sunt și alți factori importanți care influențează temperatura camerei.

Izolarea

Gradul de izolare a camerei este semnificativ de important. Noile clădiri rezidențiale sunt, deseori, așa de bine izolate încât necesită numai o răcire suplimentară.

Numărul de persoane

O persoană generează 120 W/h de căldură. Prin urmare, numărul de persoane care utilizează spațiul are un impact asupra temperaturii. Atât acasă, cât și la birou.

Preferințe personale

Și poate cel mai important aspect, temperatura ideală diferă de la persoană la persoană: unora le place să fie mai răcoare, altora le place să fie mai cald, sau poate nici prea răcoare, nici prea cald.

La alegerea capacității aparatului de aer condiționat, este recomandat să iei în considerare toți acești factori.

Infiltrația solară

În ultimii ani, la noile clădiri se utilizează tot mai frecvent suprafețele vitrate mari. Chiar și cu o sticlă care protejează împotriva radiațiilor solare, temperaturile cresc când soarele strălucește.

Dispozitive electrice

Iar acum, avem un număr tot mai mare de aparate electrice acasă și la birou. Computerele, imprimantele și copiatoarele fac parte din viața modernă și generează o cantitate mare de căldură. Iluminatul, de asemenea, emite o cantitate mare de căldură.

Două persoane care se bucură de aparatul de aer condiționat

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe