
Cinci sfaturi pentru a beneficia la maximum de aparatul de aer condiționat
Vrei cele mai bune rezultate de la aparatul de aer condiționat la cel mai scăzut consum de energie? Pentru început, iată cinci sfaturi practice care să te ajute în acest sens. Pentru început: începe prin a alege capacitatea corectă de condiționare a aerului pentru spațiul tău.

1. Închide geamurile și ușile
Închide întotdeauna geamurile și ușile atunci când utilizezi un aparat de aer condiționat pentru a menține stabilă temperatura din interior. De exemplu, verifică dacă ușa de la baie este închisă atunci când cineva face un duș pentru a evita pătrunderea aerului cald și umed în camera cu aparatul de aer condiționat.
2. Păstrează temperatura setată stabilă
Unele persoane pornesc aparatul e aer condiționat în mod de răcire cel mai agresiv, pentru rezultate imediate. Totuși, doar în cazuri foarte extreme, acest mod este cel mai eficient mod de a utiliza unitatea. În schimb, setează unitatea la o temperatură confortabilă, de ex., la 21 °C. Acest lucru va garanta un mediu constant și confortabil în locuință, iar unitatea de aer condiționat va menține o temperatură constantă fără mult efort.
3. Preîntâmpină căldura
Pornește aparatul de aer condiționat înainte de valul de căldură. Astfel, unitatea nu trebuie să funcționeze la sarcină maximă, economisind energie pe termen lung. Alternativ, utilizează un temporizator pentru a activa unitatea înainte de a ajunge acasă: modul perfect de a te asigura că vei avea temperatura perfectă atunci când ajungi acasă.
4. Curăță filtrele de aer
Pentru a menține aparatul de aer condiționat în condiții de funcționare confortabilă și eficientă, curăță și întreține filtrele cel puțin o dată pe an. Astfel, vei păstra eficiența unității la cel mai ridicat nivel.
5. Îngrijește unitatea exterioară
Unitatea exterioară este inima sistemului de aer condiționat, prin urmare, nu trebuie să fie ignorată. Verifică dacă admisia și ieșirea de aer nu sunt obstrucționate de obstacole sau frunze. Pentru a garanta funcționarea optimă, verifică unitatea înainte de începutul verii și în sezonul de iarnă.