Skip to main content

Cum alegi vitrina frigorifică pentru afacerea ta. Criterii de care să ţii cont.

Dacă ești proprietarul unei afaceri care se ocupă de producerea și/sau comercializarea alimentelor și băuturilor, responsabilitatea ta numărul unu va fi să le păstrezi în condiții optime. Mai exact, acestea trebuie să fie proaspete. Poți rezolva această problemă lesne, cu ajutorul soluțiilor de refrigerare clasice.

 

Dar cum le mai expui? Soluția care îmbină utilul cu plăcutul, și astfel îți permite să previi degradarea alimentelor, dar în același timp să asiguri expunerea și vânzarea lor, este reprezentată de vitrinele frigorifice. Și totuși, cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică? Asta îți vom explica, în cele ce urmează!

Cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică pentru afacerea ta?

 

Există mai multe criterii relevante care vor influența această alegere, cele mai importante fiind aspectul, deoarece aceasta trebuie să se potrivească de minune cu restul decorului, dar și consumul vitrinei frigorifice. Iată ce mai este indicat să iei în calcul!

 

Tipul vitrinei

 

Când vorbim despre tipurile de vitrină frigorifică ne referim de fapt la modul lor de funcționare. Aici avem de-a face cu două categorii, mai exact cele cu convecție naturală și cele cu convecție forțată. Tipul de sistem de răcire va influența felul în care aerul rece este emis, dar, mai important, timpul de alimente pe care le poți plasa în fiecare model. Ia în calcul și faptul că vitrina frigorifică nu are nici pe departe capacitatea de conservare a unui frigider, așadar este doar o opțiune temporară de păstrare a produselor la rece.

 

Vom începe cu vitrina cu convecție naturală, sistem prezent la produsele CB. Acest tip de vitrină frigorifică răcește aerul cu ajutorul ventilatoarelor încorporate, mai exact răspândește aerul rece printre alimentele expuse. Sunt ideale pentru refrigerarea și expunerea lactatelor, a legumelor și peștelui, a produselor din carne sau a băuturilor.

 

A doua variantă de refrigerare este reprezentată de sistemele cu convecție naturală, cele care folosesc un evaporator pentru a forța aerul cald să se ridice și în același timp distribuie aer rece peste produse. Avantajul acestui tip de produs, care elimină fluctuațiile de temperatură și procesul de ventilare, este că nu va usca alimentele la fel de repede. Astfel de aparate, precum modelul MACAO sau PARIS, sunt  recomandate pentru produsele de cofetărie, patiserie sau produse congelate.

Modelul vitrinei

 

Când vorbim despre model ne referim de fapt la forma vitrinei. Vei descoperi o varietate de modele pe piață, de la cele verticale și orizontale la cele mini. Desigur, o vitrină frigorifică poate fi simplă sau dublă, cu rafturi sau compartimente și cu mai multe seturi de uși.

 

Vitrina verticală este îndeosebi folosită pentru afișarea băuturilor, nu doar în magazine, ci și în hoteluri, pensiuni sau baruri. Nu ocupă de obicei mult spațiu, sunt relativ înalte și dotate cu rafturi pe care va fi foarte ușor să poziționezi produsele. Le poți găsi în varianta simplă, precum modelele AC sau GD XLS, dublă sau cu mai multe uși. În funcție de sistemul ales, deschiderea ușilor se va efectua în modul clasic sau prin glisare. Desigur, există și variante cu deschidere prin spate, model mai prietenos cu vânzătorii, deoarece încărcarea cu produse se va efectua mai ușor.

 

Vitrinele frigorifice orizontale, de exemplu modelul MALTA, vor fi folosite în general pentru carne, legume, fructe, dar și brânzeturi și diverse produse de patiserie. În funcție de produsele pe care le comercializezi, poți opta pentru compartimentarea vor fi folosite coșuri.

 

Categoric, nu uita să iei în calcul și capacitatea vitrinei. Aceasta se încadrează de obicei între 120 de litri și peste 300.

 

Designul vitrinei

 

Așa cum spuneam și în introducere, funcția practică nu este singura pe care un astfel de produs trebuie să o îndeplinească. Din fericire, produsele Daikin pun accent atât pe eficiență, cât și pe aspect.

 

Designul unei vitrine frigorifice chiar poate face diferența în ceea ce privește dorința de cumpărare, așadar o investiție în acest sens va fi de dorit. De preferat va fi să alegi modele cu o vitrină din sticlă curbată sau înclinată pentru a elimina reflecția.

 

Dacă vrei să dai un aer elegant vitrinei frigorifice, mizează pe modele negre și cele care prezintă pereți interiori din oglindă. Pentru a atrage atenția poți opta și pentru rafturi din sticlă, metal sau grătar. Dacă vrei să ai mai multă lumină în interiorul vitrinei, alege rafturi din sticlă.

 

Accesoriile și funcțiile existente

 

Arată bine, dar ce poate de fapt să facă? Iată câteva funcții relevante care te pot ajuta să alegi o vitrină frigorifică de top:

 

●     Prezența unui controller. Cu ajutorul acestuia vei putea regla temperatura, în funcție de sezon și în funcție de tipul de produse aflate la acel moment în vitrină. Reglarea temperaturii într-o vitrină frigorifică este cea mai importantă funcție!

 

●     Funcția de evacuare a condensului pentru a evita ca vitrina să se aburească;

 

●     Funcția de decongelare automată care-ți va permite să decongelezi automat gheața și să o depozitezi într-o zonă specială unde se va evapora;

 

●     Sistemul de iluminare interioară, prin lămpi LED dispuse în funcție de nevoile tale. Cu cât produsele sunt mai vizibile, cu atât vor atrage mai bine atenția cumpărătorilor;

 

●     Picioare ajustabile sau rotile, necesare pentru a regla înălțimea vitrinei, dar și pentru deplasarea ei;

 

●     Suportul pentru cântar, mai ales dacă vorbim despre produse din carne, brânzeturi, legume și fructe;

 

●     Geamul rabatabil, accesoriu care-ți va permite să cureți mult mai ușor interiorul;

 

 

Așa cum ai nevoie de un specialist pentru instalarea aerului condiționat, așa îți recomandăm și să apelezi la ajutorul specialiștilor pentru a alege și a monta un astfel de produs. În plus, încearcă mereu să fii cu un pas înainte în ceea ce privește optimizare afacerii și află cum te poate ajuta închirierea echipamentelor de tip chiller.

 

Cum să întreții corect vitrina frigorifică?

Poate că ai cumpărat cea mai bună vitrină frigorifică, dar cum ai grijă de ea? Noi îți recomandăm să cureți geamurile vitrinei o dată pe zi. De altfel, recomandat va fi și să cureți rafturile, mai ales în cazul în care sesizezi scurgeri de la produsele expuse sau orice alt tip de murdărie vizibilă.

 

Al doilea pas necesar în menținerea vitrinei este curățarea condensatorului pentru a împiedica acumularea prafului. Dacă observi alte probleme, nu ezita să apelezi la service.

 

În cazul în care încă mai ai nevoie de sfaturi pentru a achiziționa o vitrină frigorifică, nu ezita să apelezi la specialiștii Daikin.

 

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe