Skip to main content

Nu rata nicio secundă de activitate: cum te poate ajuta închirierea echipamentelor de tip chiller

Compania ta are un plan de intervenție în caz de opriri planificate, întreruperi și fluctuații de sarcini? Când apare o defecțiune neașteptată a echipamentelor, lucrurile pot scăpa de sub control destul de repede. Într-o afacere care se bazează pe refrigerare, fiecare minut în care echipamentul de răcire nu mai funcționează poate avea un impact mare asupra proceselor operaționale și a performanței sezoniere.

Proprietarii și directorii companiilor au datoria de a-și gestiona afacerile cu grijă în materie de cheltuieli. Astfel, în timp ce investițiile într-un sistem de răcire de rezervă pot preveni perioade de nefuncționare neașteptate, acesta ar putea rămâne neutilizat pentru perioade mari de timp. Chiar și sistemele neutilizate necesită lucrări de întreținere continue, pentru a asigura starea lor excelentă în caz că sunt necesare, ceea ce poate deveni costisitor în timp.

Soluția pentru reducerea riscului de perioade de nefuncționare prelungite, fără a-ți pune afacerea sub presiune financiară, este un serviciu de închiriere al chillerelor rapid, fiabil și rentabil, care poate fi utilizat atunci când ai cea mai mare nevoie.

Patru moduri în care companiile pot beneficia de soluții de răcire temporare

Închirierea echipamentelor de tip chiller devine cunoscută rapid ca fiind cea mai versatilă soluție pentru companii precum unități vinicole, patinoare, producători și chiar unități de prelucrare farmaceutică, în cadrul cărora controlul consecvent al climatizării este prioritatea numărul unu. 

1. Utilizare specializată

De exemplu, procesul de vinificație se bazează în mare măsură pe controlul precis al temperaturii. Diferitele etape, cum ar fi macerarea, fermentația, înmuierea la rece și depozitarea, necesită un climat foarte specific, însă, deoarece procesul de fermentare a vinului este limitat la doar câteva luni pe an, o soluție de închiriere poate ajuta unitățile vinicole să rămână flexibile fără a-și achiziționa propriile sisteme de răcire.

2. Dincolo de utilizarea de urgență - durata de service

Serviciile de închiriere a chillerelor oferă avantaje de amploare, în afară de situațiile de urgență. Fiabilitatea unui sistem de răcire este direct legată de efectuarea unor lucrări de întreținere regulate. Dar intervalele de service pot duce la indisponibilitatea sistemelor pentru anumite perioade de timp, ceea ce face dificilă găsirea unui moment oportun pentru efectuarea unei lucrări de service.

Lipsa personalului, anularea lucrărilor de service și circumstanțele care se schimbă rapid pot face dificilă planificarea și asigurarea faptului că totul este pus la punct pentru a permite întreținerea, dar cu un serviciu de închiriere a chillerelor, deciziile de ultim moment nu sunt o problemă, este livrat la fața locului un echipament de răcire temporar ce poate fi pregătit și pus în funcțiune în aceeași zi, oferind companiilor flexibilitate și adaptabilitate excepționale în momentul în care au cea mai mare nevoie.

3. Planificarea extinderii și testarea

Atunci când o afacere este gata să fie extinsă într-un spațiu mai mare, o înțelegere aprofundată a capacității de răcire care va fi necesară poate asigura economie de timp și costuri. Folosirea unui echipament de răcire închiriat pentru testarea sarcinii, a echipamentelor și proceselor oferă companiei posibilitatea de a-și înțelege cu exactitate nevoile înainte de a investi în echipamente costisitoare. Soluțiile de răcire temporare de la Daikin sunt proiectate având în vedere o gamă largă de aplicații de afaceri:

 • O gamă variată de soluții de răcire răcite cu apă și cu aer, de la cele mici, răcite cu aer, la cele mari, răcite cu apă (10 kW – 10 MW)
 • Conexiuni flexibile de conducte de apă cu configurare și pornire ușoară
 • Consum redus de energie
 • Conexiunile electrice ale chillerelor funcționează cu surse de curent și transformatoare
 • Depozitare extinsă care susține majoritatea cerințelor privind capacitatea

4. Mai puține griji

Folosirea unei echipe de servicii de închiriere de încredere, care poate oferi informații și recomandări exacte ajută companiile în:

 • Asistență pentru a determina capacitatea echipamentului de răcire și cerințele de generare a energiei
 • Livrare, asamblare și conectare
 • Serviciu de punere în funcțiune în parteneriat cu tehnicienii proprii ai companiei
 • Asistență receptivă
 • Livrare și conectare în aceeași zi
 • Serviciu de consultanță pentru planificarea întreruperilor, planificarea recuperării în caz de dezastru și conformitatea sectorului de activitate

Serviciu de răcire temporară conceput pe baza cunoștințelor de specialitate

Ne-am câștigat reputația de a oferi sisteme HVAC de înaltă calitate care oferă performanțe de sistem fiabile și optime. Echipamentele pe care le închiriem oferă calitatea, siguranța și performanța pe care companiile s-au obișnuit să le aștepte, cu un design convenabil și compact, împreună cu o ofertă de servicii versatilă.

Serviciile de închiriere a echipamentelor de răcire Daikin reprezintă o soluție fiabilă și convenabilă pentru:

 • Soluții de rezervă de urgență și în caz de dezastre
 • Durată de service și întreruperi planificate
 • Susținerea sarcinilor maxime și a funcționării sezoniere
 • Aplicații și procese critice
 • Evenimente speciale și solicitări ad hoc

 

Mai mult decât niște chillere

Echipamentele de răcire închiriate fac posibilă menținerea capacităților de răcire complete în timpul opririlor, pe durata lucrărilor de service, pentru modernizări, renovări sau înlocuirea echipamentelor, cu o ofertă extinsă de închiriere de sisteme de refrigerare, care include de la camere de depozitare frigorifice și camere de congelare, până la congelatoare cu șoc termic și containere frigorifice, Daikin putând susține cerințe de asistență care depășesc cu mult răcirea tradițională din cadrul proceselor.

 

Cu capacități complete de instalare, punere în funcțiune, service și chiar monitorizare de la distanță, Daikin îți poate oferi o soluție unică pentru toate nevoile tale de închiriere.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe