Skip to main content

Fii cu un pas înainte: modul în care vă poate optimiza afacerea monitorizarea de la distanță

bg-image

Problemele la sistemul de încălzire și răcire pot apărea atunci când te așteptați cel mai puțin. În trecut, verificarea fizică a aplicațiilor comerciale HVAC-R pentru a măsura temperaturile și a confirma performanțele optime era singura modalitate de a preveni defecțiunile critice ale echipamentelor. Astăzi, este mult mai ușor să păstrezi o vizibilitate constantă pentru a asigura starea generală de performanță prin monitorizarea de la distanță.

Ineficiența sistemului, întreruperile imprevizibile și setările complicate ale utilizatorilor pot avea un impact economic important și pot provoca neplăceri ce pot fi ușor evitate. Un sistem HVAC-R performant este o parte esențială a operațiunilor comerciale, dar intervalele de întreținere prea mari, în combinație cu practicile operaționale necorespunzătoare, pot afecta performanța chiar și a celui mai bun echipament. Un produs dotat cu tehnologiile cele mai avansate și care este completat cu asistență de nivel înalt în materie de monitorizare de la distanță poate fi de opțiunea cea mai bună și este, în general, recomandat de specialiștii de service, proiectanți și instalatori de aplicații comerciale.

Ce este monitorizarea de la distanță?

Monitorizarea de la distanță funcționează prin conectarea la instalațiile HVAC-R comerciale existente și care funcționează printr-un serviciu cloud pentru a accesa date colectate de la distanță care pot oferi informații despre optimizarea performanței energetice și a funcționării.

Instrumentele inteligente de monitorizare de la distanță permit urmărirea îndeaproape a profilurilor de sarcină, a modelelor de utilizare și a condițiilor de operare; pot emite, de asemenea, avertizări atunci când apar probleme potențiale, de la defectarea echipamentului până la pierderea de putere, puncte sensibile și nu numai.

Un centru de competență dedicat, cum ar fi ERMC (Daikin European Remote Monitoring Center), situat în Bratislava, Slovacia, se conectează printr-un serviciu cloud la echipamentele de tratare a aerului [Air Handling Units], sistemele VRV și sistemele de răcire din întreaga lume pentru a monitoriza performanța și datele operaționale.

Aceste date devin baza pentru optimizare și prevenirea defecțiunilor, deoarece sunt transformate în rapoarte periodice sau ad hoc care oferă informații neprețuite despre utilizarea energiei și optimizare.

Ce se poate realiza prin monitorizarea continuă și analiza datelor?

●        Costuri reduse pentru energia electrică și consum redus de energie prin consiliere strategică privind eficiența și soluții personalizate.

●        Problemele costisitoare, cum ar fi defecțiunile, sunt prevenite prin avertizări timpurii de avarie care permit inițierea măsurilor de service.

●        Performanță optimizată a sistemului HVAC-R cu analiza datelor în timp real și revizuirea tiparelor de utilizare cu analiză periodică și istorică a datelor.

●        Implementarea măsurilor de îmbunătățire a confortului utilizatorului prin planificarea și verificarea obiectivelor energetice.

Cum este conectat un sistem monitorizat de la distanță?

Monitorizarea și controlul de la distanță prin Internet pentru sistemele HVAC-R care pot gestiona simultan consumul de energie al mai multor clădiri pot părea complicate, dar acest lucru este mai simplu decât niciodată, pentru că nu este nevoie să instalați niciun software special și totul este accesibil utilizând un browser standard, prin intermediul unui computer sau al unui dispozitiv mobil.

Conectarea unui sistem HVAC-R la cloud se realizează printr-o rețea mobilă și un router. În majoritatea cazurilor, furnizorul de monitorizare de la distanță vă asigură asistență.

Este sigură colectarea de date?

Protejarea confidențialității datelor clienților, pe lângă transmiterea și stocarea datelor în siguranță, trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru orice sistem de monitorizare de la distanță, astfel încât trebuie făcută o investiție într-un serviciu cloud care îndeplinește cele mai înalte și mai riguroase standarde de securitate.

Ce echipamente pot fi conectate la un serviciu de monitorizare de la distanță?

Soluțiile de monitorizare și control de la distanță bazate pe cloud sunt ideale pentru o varietate de aplicații comerciale, cum ar fi agregatele de răcire, sistemele de tratare a aerului și sistemele VRV. Daikin oferă agregate de răcire eficiente și fiabile răcite cu apă și cu aer, precum și sisteme de tratare a aerului și unități de ventiloconvectoare pentru orice aplicație mare sau mică.

Atât echipamentele de tratare a aerului (AHU) de interior, cât și cele de exterior pot fi conectate la sisteme de monitorizare de la distanță, optimizând semnificativ circulația aerului proaspăt prin orice clădire.

Unitățile VRV Daikin de exterior și alte echipamente DX selectate sunt, de asemenea, eligibile pentru monitorizare continuă de la distanță. Sistemele originale Daikin VRV oferă o soluție de climatizare inovatoare totală pentru orice clădire mare sau mică, oferind confort și economii de energie.

Poți afla mai multe despre serviciul de monitorizare de la distanță Daikin aici.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe