Skip to main content

Gama de agregate de răcire și pompe de căldură Bluevolution

Rezultatul experienței de neegalat al Daikin în dezvoltarea tehnologiei cu R-32

bg-image

Daikin, prima companie din lume care introduce o nouă generație de agregate de răcire cu compresor scroll, condensator răcit cu aer și agent frigorific R-32.

Daikin este în continuare liderul tehnologiei agregatelor de răcire, urmărind din nou să inoveze. Cu noua generație de agregate de răcire și pompe de căldură cu R-32, Daikin și-a extins gama Bluevolution la capacități mai mari pentru aplicații comerciale, oferind beneficiile utilizării agentului frigorific R-32.

bg-image

De ce a introdus Daikin modele cu R-32?

Potențialul de încălzire globală (GWP) al R-32 este de numai 675. Adică, numai două treimi față de cel al celui mai frecvent utilizat agent frigorific, de ex. R-410A. Datorită clasei de inflamabilitate mai mici (R-32 face parte din clasa A2L conform ISO 817), acesta poate fi utilizat în condiții de siguranță în multe aplicații, inclusiv sisteme cu apă răcită. Fiind un agent frigorific monocomponent, R-32 este și mai ușor de reciclat și de reutilizat, un argument ecologic în plus în favoarea sa.

De ce să alegi agentul frigorific cu R-32

De fapt, agentul frigorific R-32 este considerat ca fiind cel mai echilibrat agent frigorific în ceea ce privește impactul asupra mediului, eficiența energetică, siguranța și rentabilitatea pentru aparatele de aer condiționat și pentru pompele de căldură.

Să începem prin a analiza modul în care R-32 răspunde la principalele aspecte atunci când alegem agentul frigorific: preț accesibil, caracter ecologic și siguranță.

 • Sustenabilitate

  R-32 are un potențial zero de diminuare a stratului de ozon, valoarea GWP (potențialul de încălzire globală) este de 675, două treimi din cel al R-410A. În comparație cu R-410A, poate reduce volumul încărcat cu 30%. Toate acestea pot duce la o scădere cu 76% a emisiilor de CO2 în comparație cu tehnologia tradițională.

  R-32 poate fi ușor reciclat. Acesta poate fi recuperat în timpul operațiunilor de întreținere și poate fi reutilizat.

 • Energie și rentabilitate

  Deoarece R-32 transportă eficient căldura, consumul de electricitate se reduce semnificativ în comparație cu echipamentele care utilizează R-410A.

  R-32 se instalează și se întreține ușor și ieftin; permite proiectarea de instalații compacte și rentabile și reduce la un nivel minim costurile totale ale investiției, reducând costurile de funcționare și de întreținere a sistemelor.

 • Siguranță

  R-32 nu este toxic și a fost clasificat ca fiind un agent frigorific din clasa A2L (inflamabilitate scăzută), conform standardului internațional ISO817:2014.

  ISO 817:2014 clasifică inflamabilitatea agenților frigorifici în 4 categorii:
  clasa 1 (fără propagarea flăcării), clasa A2L (inflamabilitate scăzută), clasa 2 (inflamabil) și clasa 3 (inflamabilitate ridicată).

O analiză a politicii Daikin privind agenții frigorifici și răspunsul la noile nevoi

Agenții frigorifici sunt tot mai necesari având în vedere creșterea nevoilor de răcire și încălzire a planetei noastre. Deoarece soluțiile de agenți frigorifici din trecut ar putea avea consecințe asupra mediului de azi, este important să găsim soluțiile pentru viitor în provocările contemporane. Și acesta este obiectivul principal al Daikin. Contribuția la reducerea impactului asupra mediului al agenților frigorifici, cu o abordare completă pe întreaga durată de utilizare a agentului frigorific și a echipamentelor. ​

Atunci când alegem un agent frigorific, în general, principalele aspecte pe care le luăm în considerare sunt: siguranța, prețul accesibil și protecția mediului. Totul se rezumă la un echilibru între aceste aspecte și factori diferiți. Bineînțeles, alegerile pot diferi în funcție de aplicație, deoarece nu există o singură alegere perfectă pentru fiecare aplicație. Dar, modificările recente generate de introducerea noilor reglementări internaționale au dus la noi realizări în domeniul agenților frigorifici și anume, dezvoltarea agenților frigorifici cu un GWP mai scăzut în ultimii ani. ​

Fiind o companie cu o expertiză unică în producția de echipamente și de agenți frigorifici, Daikin a identificat R-32 ca fiind cel mai echilibrat agent frigorific din punct de vedere al impactului asupra mediului, eficienței energetice, siguranței (R-32 este clasificat ca A2L - inflamabilitate scăzută) și rentabilității pentru aparate de aer condiționat și pompe de căldură. Din aceste motive, Daikin își pune încrederea în R-32.

EWAT-B

EWYT-B

Gama Bluevolution va beneficia de o nouă serie, care va completa familia de produse Daikin pentru segmentul de aer condiționat comercial.

Gama Bluevolution include tehnologii moderne și avansate și agentul frigorific R-32. Aceste produse urmăresc să reducă semnificativ impactul asupra mediului al tehnologiilor de aer condiționat pentru sectorul comercial. Iar acest lucru nu va afecta performanța unităților și capacitatea lor de a general nivelul solicitat de confort. Pentru mai multe informații, contactează-ne!

Agenții frigorifici sunt tot mai necesari având în vedere creșterea nevoilor de răcire și încălzire a planetei noastre. Deoarece soluțiile de agenți frigorifici din trecut ar putea avea consecințe asupra mediului de azi, este important să găsim soluțiile pentru viitor în provocările contemporane. Și acesta este obiectivul principal al Daikin. Contribuția la reducerea impactului asupra mediului al agenților frigorifici, cu o abordare completă pe întreaga durată de utilizare a agentului frigorific și a echipamentelor.

Fiind o companie cu o expertiză unică în producția de echipamente și de agenți frigorifici, Daikin a identificat R-32 ca fiind cel mai echilibrat agent frigorific din punct de vedere al impactului asupra mediului, eficienței energetice, siguranței (R-32 este clasificat ca A2L– inflamabilitate scăzută) și rentabilității pentru aparate de aer condiționat și pompe de căldură. Din aceste motive, Daikin își pune încrederea în R-32 și continuă să dezvolte tehnologii inovatoare pe baza acestui agent frigorific.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe