Skip to main content

Volum de agent frigorific variabil

Inventat de noi, imitat de mulţi alţii. Cu volumul de agent frigorific variabil (VRV), Daikin continuă să fie lider pe piaţă în furnizarea de soluţii eficiente şi confortabile domeniului climatizării.

VRV, introducerea unei noi ere a eficienţei energetice

În 1982, când a lansat sistemele de aer condiţionat VRV, Daikin a fost prima companie din lume care a introdus controlul debitului variabil al agentului frigorific. Denumit şi VRV*, debitul variabil de agent frigorific este o tehnologie care circulă numai cantitatea minimă de agent frigorific necesar în timpul unei singure perioade de încălzire sau răcire. Acest mecanism a oferit posibilitatea ca clienții finali să controleze în același timp, în mod individual, mai multe zone de climatizare.

* VRV este o marcă înregistrată a Daikin Industries Ltd.

VRV 1982

VRV contra VRF

VRV și VRF (flux variabil de agent frigorific) sunt doi termeni diferiţi pentru aceeaşi tehnologie. Deoarece VRV este o marcă înregistrată a Daikin Industries Ltd., toate celelalte companii care copiază această tehnologie sunt nevoiți să o numească VRF.

Cum funcţionează VRV?

VRV este o tehnologie care modifică volumul de agent frigorific într-un sistem, pentru a-l potrivi nevoilor exacte ale clădirii. Pentru ca un sistem să menţină temperaturile setate și să se oprească automat atunci când nu se află nimeni în încăpere, este nevoie de o cantitate minimă de energie. Acest mecanism unic oferă o sustenabilitate mai mare pe termen lung deoarece clienții economisesc costurile cu energia, reducând în același timp emisiile de carbon ale sistemului.

Cu până la 64 de unităţi interioare conectate la o unitate exterioară, sistemul VRV funcţionează similar cu sistemul Multi-Split. Fiecare unitate interioară individuală determină capacitatea de care are nevoie pe baza temperaturii interioare efective și a temperaturii solicitate de la telecomandă (temperatura setată).

Cererea totală venită de la toate unitățile interioare va determina modul în care unitatea exterioară reglează volumul și temperatura agentului frigorific. Prin furnizarea răcirii sau a încălzirii necesare, compresorul inverterului continuă să economisească o cantitate mare de energie în timpul funcţionării VRV.

 

bg-image

Dezvoltarea tehnologiei VRV

De la lansarea primului nostru sistem VRV, acesta a fost dezvoltat în mod continuu, prin adăugarea de noi şi noi funcții, ca să răspundă la cerinţele mereu în schimbare ale pieței. De la creşterea puterii sarcinii, la încorporarea mai multor tehnologii de recuperare, continuăm să îmbunătăţim sistemul VRV pentru a obţine cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte confortul, eficienţa și fiabilitatea

Pionier în industria HVAC

Descoperă istoricul VRV și cum această tehnologie continuă să modeleze viitorul industriei HVAC-R.

1982

Începutul unei noi ere

Daikin dezvoltă VRV: primul aparat de aer condiţionat multi-split din lume pentru clădirile comerciale. Înainte de VRV, controlul pe zone individuale a însemnat o mare provocare pentru producătorii de sisteme de aer condiţionat. Lansarea VRV a schimbat drastic aşteptările faţă de aparatele de aer condiţionat proiectate pentru clădirile comerciale.

debit variabil de agent frigorific

1987

Introducerea VRV în Europa

1990

Unitatea exterioară flexibilă

Daikin dezvoltă aparatul de aer condiţionat VRV răcit cu apă. Această unitate este o alternativă ideală atunci când unitățile VRV răcite cu aer nu pot fi utilizate din cauza lungimii conductelor de agent frigorific.

Unitatea exterioară flexibilă

1990

Confort optim

Cu tehnologia de recuperare a căldurii, aparatul de aer condiţionat VRV realizează simultan încălzire și răcire cu o singură unitate exterioară. Daikin își îmbunătățește tehnologiile pentru a satisface nevoile de confort ale tuturor clienților din întreaga lume.

 

1999

Proces de înlocuire rapid şi uşor

Daikin dezvoltă tehnologia de înlocuire pentru a simplifica procesul de instalare a sistemelor VRV pentru companii. Prin înlocuirea unităţilor interioare și exterioare, partenerii noștri pot reutiliza alte componente, cum ar fi conductele.

Aducerea aerului răcoros în regiunile extrem de fierbinţi

Concentrându-se pe Orientul Mijlociu, Daikin personalizează sistemele VRV pentru a le face compatibile cu climatele fierbinţi, unde temperatura poate depăși 50 °C.

 

2004

Cu seria VRV S, Daikin extinde gama de produse VRV pentru a include şi sectorul comercial cu nevoi de capacităţi mici.

2007

Aducerea căldurii în regiunile extrem de reci

Daikin dezvoltă o pompă de căldură foarte eficientă pentru sistemele de climatizare VRV. Acest sistem este construit pentru regiuni unde temperaturile scad până la -25 °C.

2015

Daikin lansează VRV IV seria i, prima unitate VRV exterioară „invizibilă” din lume

Ceea ce Daikin a creat în cele din urmă a fost o abordare unică a conceptului de aer condiţionat. Astăzi, VRV IV seria i a devenit unul dintre cele două tipuri de sisteme de aer condiţionat, cu conducte şi fără conducte, din lume. Daikin va fi întotdeauna pionier în domeniul sistemelor de aer condiţionat deoarece continuă să extindă acest nou standard în întreaga lume.

2019

Daikin lansează VRV IV+

Complet optimizată pentru eficiență sezonieră, această gamă a fost dezvoltată pentru a satisface pe deplin cerințele directivei privind proiectarea ecologică.
Atingând cele mai ridicate niveluri ale eficienței sezoniere, măsurate utilizând cele mai comercializate unități interioare, această gamă VRV continuă să fie un lider în domeniul tehnologiei VRF

2020

Seria VRV 5-S

Unitate complet reproiectată pentru agentul frigorific R-32
Mai ușor de manipulat și mai flexibil de instalat ca niciodată!

2022 VRV 5 cu recuperarea căldurii

Sistem conceput pentru a susține decarbonizarea clădirilor comerciale

Descoperă gama completă de produse Daikin

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe