header_knowledgecenter_vrt.png

Temperatură variabilă a agentului frigorific

Cea mai mare inovaţie de la compresorul inverter încoace

După succesul compresorului inverter, continuăm să fim în fruntea industriei HVAC-R în privinţa eficienţei energetice, graţie tehnologiei de temperatură variabilă a agentului frigorific. Concepută pentru sistemele VRV şi Sky Air, temperatura variabilă a agentului frigorific reglează continuu atât viteza compresorului inverterului, cât şi temperatura agentului frigorific în ciclurile de răcire şi încălzire, permiţând sistemelor noastre să asigure capacitatea necesară încărcării termice a clădirii cu cele mai înalte niveluri de eficienţă sezonieră, în orice moment.

 

 

 

vrt-logo-vrt-knowledge-center-logo.jpg

Temperatura variabilă a agentului frigorific-principalele beneficii

  • Eficienţa sezonieră cu 28% mai mare
  • Primul sistem de control cu compensarea condiţiilor meteo de pe piaţă
  • Previne curenţii reci cu temperaturi de refulare mai ridicate pentru a garanta satisfacţia şi confortul clienţilor

Cum funcţionează?

Temperatura variabilă a agentului frigorific ajustează automat sistemul, în conformitate cu cerinţele individuale impuse de clădire și de climă, reducând astfel, în mod semnificativ, costurile cu energia și îmbunătăţind confortul. Pentru a atinge cele mai înalte niveluri ale eficienței sezoniere, capacitatea sistemului este controlată prin compresorul inverterului și prin modificarea temperaturii de evaporare (Te) și a temperaturii de condensare (Tc) a agentului frigorific.

how-does-vrt-work_RO.jpg

Tehnologie dovedită

Pentru a măsura succesul temperaturii variabile a agentului frigorific am realizat un studiu care a comparat performanţa VRV IV (cu temperatură variabilă a agentului frigorific) cu VRV III (fără temperatură variabilă a agentului frigorific). Rezultatele studiului arată că VRV IV a fost mult mai eficient decât VRV III, primul consumând în timpul răcirii cu până la 60% mai puţină energie, în timp ce economiile medii de energie în timpul încălzirii au fost de 20%.

Află mai multe detalii despre produsele noastre cu temperatura variabilă a agentului frigorific:

Sky Air

Sky Air | Daikin

Daikin Sky Air este un sistem de aer condiţionat complet, care furnizează încălzire, răcire, ventilaţie şi purifică aerul pentru clădiri de dimensiuni medii sau mici.

VRV

VRV | Daikin

Sistemele Daikin VRV furnizează o soluţie de climatizare completă pentru orice clădire de mici sau mari dimensiuni. Un produs Daikin original, inovator şi eficient energetic.