Skip to main content

Care este temperatura ideală pentru o atmosferă confortabilă acasă și cum setezi echipamentul?

În general, experții spun că  temperatura ideală și cea mai sănătoasă pentru interior, pe tot parcursul anului, este în jurul valorii de 21-22 °C. Baia este singura încăpere în care este bine să păstrezi o temperatura de 22-24 de grade. În perioada iernii, atunci când stai în casă, specialiștii recomandată păstrarea termostatului la 20 °C. Poți începe prin a seta termostatul la 22 °C și apoi să reduci lent acest nivel în fiecare săptămână până la 20 °C, astfel corpul se va adapta lent la schimbarea temperaturii.

 

Totuși, temperaturile pot varia de la persoană la persoană - bebelușii, persoanele în vârstă sau bolnavii, de exemplu, au nevoie de un mediu mai cald. Altor persoane pare să le fie cald tot timpul și consideră temperaturile „normale” prea ridicate.

Setarea temperaturii interioare poate fi făcută în funcție de temperatura exterioară, astfel încât să obții cele mai bune performanțe și un consum scăzut de energie electrică. În altă ordine de idei, pompa de căldură va funcționa conform temperaturii exterioare și va ajusta în mod constant consumul de energie electrică, care se traduce prin confort maxim în casă. Atunci când ești plecat din oraș, nu este indicat să oprești complet căldura și nici să setezi temperatura la mai puțin de 13 °C.

 

În cazul pompelor de căldură Daikin Altherma, setarea echipamentului se poate face prin intermediul telecomenzii cu fir de tip Madoka, care poate avea și rolul de termostat de cameră. Totodată, prin intermediul aplicației online Onecta, pompa de căldură se poate controla și de la distanță (Wi-Fi).

 

Așadar, atunci când stabilești temperatura „ideală” a locuinței pentru confortul tău, prima întrebare este cât de cald trebuie să fie în casa ta, luând în considerare celelalte persoane care trăiesc sub același acoperiș și cum găsești un mediu care să se potrivească tuturor. Atenție! - uscarea aerului la interior generează disconfort, iar supraîncălzirea are implicații evidente și în ceea ce privește costurile. Nu este deloc inteligent să folosești resurse prețioase pentru încălzirea de care nu ai nevoie. Nici temperatura prea scăzută nu e bună, deoarece corpul nu se poate relaxa atunci când se tensionează constant împotriva frigului.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe