Skip to main content

Găsirea temperaturii ideale pentru locuința ta

Poate fi dificil să păstrezi un nivel de confort pe timp de iarnă fără a regla în mod constant temperatura camerei, în special în casele mai vechi și expuse curentului. Dacă ai încălzire sau aer condiționat cu ciclu invers, ideea este să găsești setarea perfectă - una care să vă permită să păstrezi un nivel de confort, fără a depăși bugetul.

Există un număr magic?

Cel mai frecvent sfat este că temperatura ideală și cea mai sănătoasă pentru a trăi în interior, pe tot parcursul anului, este în jurul valorii de 21-22 °C. Totuși, acest lucru va varia de la persoană la persoană - un mediu mai cald poate fi pentru bebeluși, pentru persoanele în vârstă și pentru cei bolnavi. Alte persoane par să fie calde tot timpul și consideră temperaturile „normale” prea ridicate.

Așadar, atunci când stabilești temperatura „ideală” a locuinței pentru confort, prima întrebare este cât de cald trebuie să fie în casa ta, luând în considerare celelalte persoane care trăiesc sub același acoperiș și cum găsești un mediu fericit care să se potrivească tuturor.

Ce se întâmplă dacă este prea cald?

Mediul în care trăim are un impact direct asupra bunăstării noastre - și atunci când este prea cald, adesea ne este mai greu să adormim. Copiii sunt deosebit de sensibili la temperatura camerei - iar pentru unii, o casă prea caldă (și implicit, prea uscată) va declanșa dificultăți de respirație, ducând la probleme respiratorii mai grave.

Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai susceptibile de a suferi într-o cameră prea caldă, iar supraîncălzirea pe timp de noapte este considerată a fi un factor care contribuie la problemele grave, cum ar fi atacurile de cord, accidentul vascular cerebral și astmul.

Și supraîncălzirea are implicații evidente în ceea ce privește costurile. Chiar și pentru cei care nu sunt preocupați de bani, nu este inteligent să folosiți resurse prețioase pentru încălzirea de care nu aveți nevoie.

Ce se întâmplă dacă este prea rece?

Sunt oameni care cunosc acea persoană căreia îi place să le spună oamenilor să se „înfofolească” mai degrabă decât să folosească încălzirea - și este o abordare chibzuită a vieții.

Celălalt element de luat în considerare este confortul. Temperatura prea scăzută poate, de asemenea, să îngreuneze somnul și, de asemenea, poate face dificilă concentrarea asupra studiului sau a muncii. Dacă locuiești cu cineva care este student sau lucrează de acasă, acesta este un lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere.

Temperatura prea scăzută poate duce, de asemenea, la dureri musculare și oboseală, deoarece corpul nu se poate relaxa atunci când se tensionează constant împotriva frigului. Apetitul poate crește, de asemenea, odată cu vremea rece, așa că este posibil să avem tendința de a mânca excesiv atunci când încercăm să rămânem calzi. Acesta ar putea fi motivul pentru care atât de mulți dintre noi încercăm să pierdem acele „kilograme de iarnă” când primăvara se apropie!

Cum ajungem la temperatura corectă?

După cum am discutat anterior, temperatura „potrivită” va depinde de locuința ta. Instalarea unui aparat de aer condiționat cu ciclu invers de înaltă calitate vă aduce cu un pas înainte, dar este, de asemenea, bine să îți protejezi casa împotriva curentului, să verifici izolația, să te asiguri că ai o mulțime de straturi ușoare de așternut și să îți setezi termostatul la limita inferioară a intervalul de temperatură convenit. Nu uita, nu poți controla anotimpurile, dar poți controla nivelul de confort din casa ta.

Știai că?

Aparatul de aer condiționat cu ciclu invers este, de asemenea, cunoscut sub numele de „pompă de căldură”. Pur și simplu atrage căldură din aerul exterior, chiar și în nopțile de la mijlocul iernii, și îl transferă în interior folosind un agent frigorific pentru a încălzi (sau răcori) aerul înainte de a-l distribui în cameră. Pompele de căldură sunt un mod eficient de a îți menține casa caldă pe tot parcursul iernii.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe