Skip to main content

Unde montezi aparatul de aer condiționat pentru randament maxim?

Locul unde montezi aparatul de aer condiționat contează nu numai pentru confortul tău și al familiei tale, ci este un criteriu esențial și pentru funcționarea perfectă a acestuia. Prin urmare, apare întrebarea firească unde este mai bine să montezi aparatul de aer condiționat pentru a te bucura la maximum de eficiența sa? În hol, în living, în birou, în dormitor?

În primul rând, nu-l amplasa orientat cu grilele de refulare spre canapea, pat, birou sau spre alte zone din casă în care îți petreci foarte mult timp, dacă nu vorbim de soluţii superioare de climatizare, cu funcții inteligente. Și holul este de evitat, dacă te gândești că astfel ajunge răcoarea în mai multe camere și investești și mai puțini bani în achiziție. Aparatul va funcționa continuu, încercând să atingă o temperatură pe care nu o va atinge niciodată, ceea ce înseamnă că eficiența echipamentului este compromisă. În plus, curenții de aer de pe hol pot fi foarte deranjanți. Așa că cea mai bună variantă pentru a obține o temperatură optimă, constantă în întreaga locuință, este instalarea unui aparat de aer condiționat în fiecare cameră. Sau măcar în camerele mari – în living și dormitor. În locuințele mici, de exemplu, cum sunt garsonierele, este suficient un singur aparat AC amplasat în camera cea mai mare.

Mai departe, alegerea poziției de instalare a aerului condiționat trebuie să țină cont atât de dorințele de ordin estetic, cât și de părerile specialistului care face instalarea și care cunoaște cerințele tehnice ce trebuie respectate pentru a nu compromite funcționarea echipamentului. Totodată, poziția de montaj, atât a unității externe, cât și a unităților interne, trebuie să asigure acces facil la toate elementele echipamentelor, în caz de intervenții de mentenanță și service.

Evită să montezi sistemul lângă surse de căldură, în direcția razelor solare sau în zonele din casă care au o umiditate foarte ridicată. Montarea unității externe se face, de obicei, în dreptul unei ferestre. Aerul circulă prin unitatea externă dinspre peretele exterior înspre interior și din acest motiv trebuie ca peretele să fie bine izolat, pentru a nu se ajunge la suprasolicitarea compresorului frigorific și la avarierea acestuia

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe