Skip to main content

Înțelegerea caracteristicilor și funcțiilor aparatului dumneavoastră de aer condiționat

bg-image

Înțelegerea caracteristicilor și funcțiilor aparatului tău de aer condiționat

Fără îndoială, când ai ales aparatul de aer condiționat sau pompa de căldură aer-aer, ai petrecut mult timp planificând și căutând cu atenție modelul perfect pentru tine. Acum este timpul să îl configurezi și să te asiguri că profiți la maximum de investiție. Dar cum știi de unde să începi cu atât de multe caracteristici și funcții pe care trebuie să le înțelegi?

Ghidul nostru pentru înțelegerea caracteristicilor și funcțiilor aparatului de aer condiționat și a modului în care sunt utilizate în configurații tipice din locuințe te poate ajuta nu numai să creezi un climat optim pentru casa ta, ci și să te asiguri că beneficiezi de toate avantajele oferite.

Caracteristici comune ale aparatului de aer condiționat și ce reprezintă acestea

Aparatele de aer condiționat sunt oferite cu o varietate de funcții și caracteristici. Caracteristicile unităților variază în funcție de modelul și producătorul acestora, iar unele au chiar nume proprii, specifice mărcii. Acest lucru creează o serie nesfârșită de posibilități, deoarece fiecare servește unui scop diferit, dar noi am creat o listă cu cele mai comune opțiuni și funcții, oferind mai multe explicații despre ceea ce fac și ce avantaje pe care le aduc.

Consumul de energie

Uniunea Europeană a stabilit o schemă de etichetare a consumului de energie în cadrul căreia eficiența energetică a unui aparat este evaluată și etichetată utilizând clase de eficiență energetică de la A la G. De asemenea, clasa de eficiență energetică A este împărțită în trei categorii: A+, A++ și A+++. Fiecare + reprezintă un plus de eficiență energetică de 10%.

De exemplu, aparatele de aer condiționat Daikin Stylish și Perfera au clasa de eficiență energetică A+++, deci sunt cu 30% mai eficiente decât aparatele de aer condiționat din clasa de eficiență energetică A, cu 20% mai eficiente decât cele din clasa de eficiență energetică A+ și așa mai departe.

Tehnologia invertorului

Un invertor este un element de economisire a energiei care reduce risipa de energie la nivelul aparatelor de aer condiționat prin controlul eficient al turației compresorului. În loc să consume energie pentru pornire și oprire, invertorul reglează turația compresorului astfel încât acesta să funcționeze continuu și mai eficient. Toate unitățile Daikin utilizează tehnologia invertorului, ceea ce echivalează cu o reducere a consumului de energie cu până la 30%.

Agentul frigorific R-32

Agentul frigorific este un gaz utilizat în sistemele de climatizare, care permite transferul de energie termică între aerul din interior și cel din exterior. R-32 este un agent frigorific monocomponent de nouă generație, care transportă eficient energia termică  și are un impact mai mic asupra mediului. Poate ajuta la reducerea consumului de energie electrică cu până la 10% în comparație cu aparatele de aer condiționat care utilizează alte tipuri de agent frigorific.

Un agent frigorific absoarbe energie termică din mediu și, după ce trece prin compresoare și evaporatoare, furnizează aer rece. Fără agent frigorific nu ar exista tehnologie de climatizare, refrigerare sau congelare.

Comutarea automată

O caracteristică standard comună pentru aparatele de aer condiționat noi și care este utilă în special toamna și primăvara, când vremea poate fi schimbătoare. Aparatul de aer condiționat va selecta automat modul de încălzire sau răcire pentru a atinge temperatura setată, pre-programată. În general, se recomandă o temperatură ambiantă de aproximativ 23° Celsius.

Controlul manual al funcțiilor pentru a încerca să menții temperatura optimă poate cauza consumul unor cantități mari de energie, iar factura ta va reflecta acest lucru; prin urmare, alegerea temperaturii optime pentru tine și lăsarea aparatului de aer condiționat să-și facă treaba indiferent de vreme este o modalitate excelentă de a asigura eficiența energetică.

Modul economic și modul de noapte

Activarea modului economic reduce consumul de energie și ajută la economisirea acesteia, menținând în același timp setările pentru încălzire sau răcire din timpul zilei. Aceasta este o caracteristică excelentă pentru cazul în care condițiile ambientale nu fluctuează prea mult pe parcursul zilei.

Modul de noapte poate reduce, de asemenea, consumul de energie, dar asigură și o funcționare silențioasă, reducând nivelul de zgomot operațional cu câțiva dBA, în funcție de modelul aparatului de aer condiționat. Temperatura recomandată pentru dormitor este de aproximativ 18,3°Celsius. Folosind această funcție puteți seta temperatura pe timp de noapte a camerei tale la o valoare diferită de cea setată pentru timpul zilei, asigurând un somn excelent.

Autodiagnoză

Un aparat de aer condiționat cu această funcție simplifică întreținerea prin indicarea defecțiunilor sau a anomaliilor de funcționare ale sistemului. În cazul unei defecțiuni a aparatului de aer condiționat, un micro-computer intern rulează automat funcția de autodiagnoză și afișează un mesaj pe unitate. Apoi poți identifica problema, consultând secțiunea de depanare a manualului de utilizare și, în multe cazuri, puteți rezolva rapid problema, fără a fi nevoie să contactezi serviciile de asistență ale producătorilor.

Conectivitate

Având în vedere că toate dispozitivele devin mai inteligente, este normal să ne așteptăm la același lucru de la sistemele noastre de climatizare. Telecomanda cu funcții inteligente îți permite să utilizeți aparatul de aer condiționat de oriunde; pe lângă telecomanda standard cu infraroșu, poți controla sistemul și prin intermediul unei aplicații mobile. Modelele mai noi încorporează chiar și controlul vocal, fiind conectate cu ușurință la asistenți personali, cum ar fi Asistentul Google sau Amazon Alexa.

Efectul Coandă și fluxul de aer 3D de la Daikin

Efectul Coandă poate fi utilizat pentru a optimiza fluxul de aer, folosind orificii direcționale special concepute. Acest flux de aer mai concentrat permite o distribuție mai bună a temperaturii în întreaga cameră.

 

Capacitatea de baleiere automată pe verticală și orizontală a fluxului de aer 3D poate asigura circulația unui flux de aer cald sau rece către toate zonele, inclusiv colțurile unei încăperi. Acestea sunt caracteristici excelente, specifice anumitor aparate de aer condiționat Daikin, perfecte pentru cei care doresc să maximizeze eficiența aparatului de aer condiționat în camere de dimensiuni mari.

Detectarea mișcării (2/3 din suprafață)

Senzorii de mișcare din unitate detectează prezența oamenilor într-o zonă și determină direcționarea fluxului de aer departe de ei, asigurând un confort optim pentru utilizator. Acești senzori puternici pot detecta, de asemenea, când o cameră este goală și comută aparatul de aer condiționat în modul Economic sau de economisire a energiei, reducând consumul inutil de energie care poate apărea atunci când uiți să oprești o unitate sau când o pornești și o oprești frecvent.

Filtrul de aer

Aparatul de aer condiționat include un filtru de aer, care elimină particulele de praf. Diferitele filtre de aer au capacități și utilizări diferite. Unele persoane au nevoie de filtre pentru sisteme HVAC care să asigure un aer fără alergeni și alți poluanți, iar alții au nevoie doar de un filtru de bază. 

Tehnologia de purificare a aerului cu semnătura Daikin, Flash Streamer, îndepărtează virusurile, mucegaiurile, bacteriile, alergenii și substanțele chimice periculoase prin descărcări de electroni, iar filtrul deodorizant cu apatit de titan de la Daikin îndepărtează particulele din aer, captând mirosul animalelor de companie și fumul de țigări. Mai multe informații despre purificatoarele de aer și varietatea de filtre și caracteristici pot fi găsite aici

Înainte de a încheia, trebuie să reținem câteva lucruri care joacă un rol cu privire la caracteristicile și funcțiile aparatului de aer condiționat:

●        Este important să iei în considerare cantitatea de lumină solară pe care o primește o cameră: o cameră orientată spre soare va avea nevoie de un aparat de aer condiționat mai puternic decât o cameră cu multă umbră. Camerele cu un număr mare de aparate electronice ar putea necesita, de asemenea, mai multă putere de răcire.

Sistemele de aer condiționat Daikin oferă performanțe superioare, eficiență energetică și confort prin soluții elegante, adecvate pentru toate spațiile interioare și stilurile de viață. Descoperă aici gama de aparate aer condiționat rezidențiale Daikin.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe