Skip to main content

Fă cunoștință cu absolvenții din spatele Programului Internațional de Tineri Absolvenți Daikin Europe.

Odată ce studiile sunt finalizate și teza este finalizată, primirea acestei diplome marchează începutul unei noi călătorii pentru mulți absolvenți. Cu toate acestea, odată ce celebrarea trece, mulți absolvenți se confruntă cu provocarea de a găsi locul de muncă potrivit după universitate.

Pentru Gülnur Durak și Dieter Van Isterdael, acesta a fost o senzație familiară, până când au aflat despre Programul Internațional pentru Tineri Absolvenți Daikin Europe. Acum angajați actuali la Daikin Europe, am vorbit cu Gülnur și Dieter pentru a afla despre experiența lor și despre modul în care programul a ajutat la lansarea carierei lor.

Ce v-a determinat să vă depuneți candidatura pentru Programul Internațional pentru Tineri absolvenți Daikin Europe?

GD: Am văzut acest program ca o oportunitate de a începe construirea carierei mele internaționale. Pentru un proaspăt absolvent, șansa de a lucra în diferite departamente a fost un mare avantaj, deoarece a fost o șansă de a înțelege ce înseamnă să lucrezi în marketing, planificarea producției sau lanțul de aprovizionare.

DVI: Schimbarea și provocarea. În calitate de proaspăt absolvent, habar nu aveam unde se îndrepta viața sau cariera mea. Nu aveam nicio idee despre ce voiam să devin și, în timpul căutării mele, am aflat că vreau ceva care să mă provoace să cresc și să învăț și mai mult.

În timpul programului, în ce departamente din Daikin Europe ați lucrat?

GD: În timpul stagiului, am lucrat în aprovizionare, marketing strategic și planificare vânzări la Daikin Europe, apoi planificare producție la o fabrică afiliată din Italia. După această experiență, am fost la departamentul de vânzări afiliat de la DENV Bruxelles și, din ianuarie 2016, lucrez în cadrul departamentului lor de vânzări pentru conturi cheie internaționale.

DVI: Mai întâi, am început la Îmbunătățirea producției, apoi m-am mutat în Consultanță în vânzări, urmată de Planificarea producției. În prezent, lucrez la Centrul de Asigurare a Calității din Republica Cehă.

Există un proiect special la care ați lucrat și de care sunteți cel mai mândru?

GD: În modulul meu pentru planificarea vânzărilor, am preluat sarcina de a crea o bază de date Access pentru a ajuta un birou afiliat să-și îmbunătățească procesul bugetar. Când am început proiectul, nu știam nimic despre Access. Dar șeful meu de atunci, Tom Demeire, avea încredere deplină în mine și în abilitățile mele. Poate că am început de la 0, dar până la sfârșitul programului am fost invitat să merg la Dubai pentru a instrui echipa de planificare a vânzărilor despre instrumentul pe care l-am creat. A fost o experiență extraordinară!

DVI: Cea mai interesantă și plină de satisfacții provocare a fost în consultanță în vânzări. La acea vreme, am atras un distribuitor din Maroc, iar sarcina mea a fost să-i învăț cum să lucreze cu programul nostru de vânzări și să-i ajut să vândă produsele noastre. Procesul de instruire și primele vizite la client nu au fost ușoare și a durat câteva sesiuni, dar când primele proiecte au fost finalizate, mi-au oferit mie și celorlalți energia de care aveam nevoie pentru a lupta mult mai motivat pentru câștigarea următorului distribuitor.

Cum v-a ajutat acest program să vă lansați cariera?

GD: Cea mai bună parte a programului este oportunitatea de a lucra în zone foarte diferite din Daikin. Acest lucru m-a ajutat să descopăr ce mi-aș dori cu adevărat să fac cu cariera mea în cadrul societății și, ca urmare, am început în vânzări.

DVI: Datorită programului, acum lucrez în străinătate în fabrica noastră din Republica Cehă. În poziția mea actuală, lucrez cu diverse departamente, ceea ce necesită o înțelegere de bază a modului în care funcționează societatea. Datorită acestui program, cunosc mult persoane care lucrează în aceste departamente și nu numai că pot învăța de la ei, dar depind în continuare de expertiza lor.

Ce sfaturi le-ați oferi absolvenților recenți care se gândesc să-și depună candidatura la program?

GD: Intrați în program cu mintea deschisă și fiți dispuși să lucrați în diferite departamente. Chiar dacă credeți că o anumită profesie nu se aliniază intereselor voastre sau ceva ce doriți să faceți în viitor, experiența va fi utilă. În plus, vă puteți face o idee despre viață de „pe partea cealaltă a mesei”.

DVI: Este o oportunitate și o provocare să învățați lucruri pe care nu știați că vreți să le învățați. De asemenea, este o oportunitate de a deveni specializat în mai multe domenii sau sectoare. Întrebarea este: acceptați provocarea?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe