header_knowledgecenter_vrt.png

Temperatura variabilă a agentului frigorific

Cea mai mare inovație de la compresorul cu inverter încoace

Ca urmare a succesului avut cu compresorul cu inverter, continuăm să fim pionierii eficienței energetice în industria HVAC-R datorită tehnologiei temperaturii variabile a agentului frigorific. Concepută pentru sistemele VRV și Sky Air, tehnologia temperaturii variabile a agentului frigorific reglează continuu atât viteza compresorului cu inverter, cât și temperatura agentului frigorific în ciclurile de răcire și încălzire, permițând sistemelor noastre să asigure capacitatea adecvată sarcinii termice a clădirii cu cele mai înalte niveluri ale eficienței sezoniere în orice moment.

vrt-logo-vrt-knowledge-center-logo.jpg

Temperatura variabilă a agentului frigorific – beneficii cheie

  • Eficiență sezonieră mărită cu 28%
  • Primul sistem de control cu compensarea condițiilor meteo de pe piață
  • Previne curenții reci cu temperaturi de refulare mai ridicate, pentru a garanta satisfacția și confortul clienților

Cum funcționează?

Temperatura variabilă a agentului frigorific ajustează automat sistemul, în conformitate cu cerințele individuale impuse de clădire și climă, reducând astfel în mod semnificativ costurile cu energia și îmbunătățind confortul. Pentru a atinge cele mai înalte niveluri de eficiență sezonieră, capacitatea sistemului este controlată prin compresorul cu inverter și prin modificarea temperaturii de evaporare (Te) și a celei de condensare (Tc) a agentului frigorific.

how-does-vrt-work.png

Tehnologie verificată

Pentru a măsura succesul temperaturii variabile a agentului frigorific am realizat un studiu care a comparat performanța VRV IV (cu temperatură variabilă a agentului frigorific) cu cea a VRV III (fără temperatură variabilă a agentului frigorific). Rezultatele studiului arată că VRV IV a fost mult mai eficient decât VRV III. În timpul răcirii VRV IV a consumat cu până la 60% mai puțină energie, în timp ce economiile medii de energie în timpul încălzirii au fost de 20%.

Află mai multe despre produsele noastre cu temperatură variabilă a agentului frigorific

Sky Air

Sky Air | Daikin

Daikin Sky Air este un sistem de aer condiţionat complet, care furnizează încălzire, răcire, ventilaţie şi purifică aerul pentru clădiri de dimensiuni medii sau mici.

VRV

VRV | Daikin

Sistemele Daikin VRV furnizează o soluţie de climatizare completă pentru orice clădire de mici sau mari dimensiuni. Un produs Daikin original, inovator şi eficient energetic.