Skip to main content

Investiții corporative

Daikin Europe investește 300 milioane de euro în construcția primei fabrici din Polonia și urmărește să crească de 4 ori producția de pompe de căldură până în 2025.

Comunicat de presa, iulie 2022

Daikin Europe N.V., care a încheiat anul fiscal 2021 cu cele mai bune rezultate financiare din istorie, anunță investiții de 300 milioane de euro în construcția primei fabrici din Polonia, în localitatea Łódź. Noua unitate de producție va deveni operațională în iulie 2024 și va produce pompe de căldură cu uz rezidențial. Investiția se adaugă la bugetul de 840 milioane de euro prevăzut în planul de management strategic FUSION 25 al Daikin Europe, anunțat anul trecut, inclusiv pentru extinderile facilităţilor de producție europene existente în Belgia, Republica Cehă și Germania. Până în 2025, Daikin Europe are un plan de investiții care depășește 1,2 miliarde de euro.

În strategia FUSION 25, Daikin subliniază că Europa este o regiune de prioritate absolută pentru extinderea activității sale de încălzire cu pompe de căldură și răspunde provocării de a facilita înlocuirea echipamentelor mai vechi de încălzire cu pompe de căldură care utilizează energie regenerabilă prin investiții de la zero, cum este noua fabrică din Polonia, sau prin extinderea capacităților de producție deja existente.

Toshitaka Tsubouchi, President of Daikin Europe
Hiromitsu Iwasaki, Vice President of Daikin Europe
Patrick Crombez, General Manager Daikin Europe Heating and Renewables

Aprovizionare stabilă pe o piață a pompelor de căldură în creștere rapidă

„Noua fabrică din Polonia va avea cea mai mare capacitate din întreg grupul Daikin Europe în ceea ce privește puterea de încălzire a pompelor de căldură, iar prin această investiție ne propunem să obținem cea mai mare cotă de piață în fiecare dintre țările europene importante. Cum vorbim de o piață în creștere rapidă, vom putea crea astfel un sistem de producție cu o aprovizionare stabilă și vom putea produce de 4 ori volumul actual până în 2025. Cu această nouă fabrică ne continuăm strategia de proximitate, ceea ce înseamnă că toate produsele de încălzire vândute în Europa sunt, de asemenea, fabricate în Europa”, spune Hiromitsu Iwasaki, vicepreședinte al Daikin Europe.

 

Pompele de căldură ajută la decarbonizarea Europei

Patrick Crombez, Directorul General al Daikin Europe Heating and Renewables a declarat:

„Prin Pactul Verde European liderii europeni au stabilit o cale clară pentru ca Europa să devină un continent neutru din punct de vedere climatic până în anul 2050. Pachetul ulterior Fit for 55, precum și cel mai recent plan REPowerEU, măresc viteza de acțiune pentru a reduce emisiile și dependența de combustibilii fosili în Europa. Pompele de căldură joacă un rol esențial în realizarea acestor scopuri, așa că ne așteptăm la o adoptare majoră a pompelor de căldură în următorii ani. Până în 2025, se preconizează că cel puțin 3 milioane de unități de încălzire cu pompă de căldură vor fi instalate anual, reprezentând o rată anuală de creștere de aproximativ 30%. Noi, la Daikin, ne propunem să ne reafirmăm ca lideri prin invesțitii pentru viitor.”

 

„Pompele de căldură câștigă o cotă din ce în ce mai mare, deoarece sunt echipamente potrivite pentru instalații noi și înlocuiri, dar și pentru conectarea la sistemul de încălzire din pardoseală sau radiatoare. Daikin își consolidează  poziția de lider în piața pompelor de căldură, atât prin investiții în extinderea capacităților de producție, cât și prin creșterea numărului de noi locuri de muncă, iar noua fabrică ne va ajuta să răspundem prompt cererii în creștere a pieței locale, oferind consumatorului român produse de calitate fabricate în Europa. În plus, fiind un sistem prietenos cu mediul, pompele de căldură reprezintă una dintre tehnologiile cheie pentru a realiza tranziția energetică în Europa”, conchide Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

În ultimul deceniu, piața europeană a încălzirii cu pompe de căldură a crescut într-un ritm accelerat, depășind 1 milion de unități vândute pe an în 2021, iar tendința ascendentă continuă și în următorul deceniu. Până în 2030, în Europa vor fi instalate 4 milioane de pompe de căldură anual, ceea ce reprezintă o rată anuală de creștere (CAGR) de 20%, conform previziunilor făcute de experți din industrie. Altfel spus, 1 din 3 sisteme de încălzire instalate va fi o pompă de căldură, comparativ cu 1 din 10 în 2020.

Vânzările de 4,3 miliarde de euro din anul fiscal încheiat la 31 martie 2022 înregistrate de Daikin Europe arată o creștere puternică a cererii mai ales în segmentul de încălzire. Pe măsură ce guvernele devin proactive în ceea ce privește sustenabilitatea pe termen lung și încep să implementeze strategii pentru atingerea neutralității din punct de vedere al emisiilor de carbon, pompele de căldură câștigă o cotă din ce în ce mai mare din piața europeană de încălzire.

La nivel global, Daikin are 89.000 de angajați și a realizat vânzări de aproximativ 23,7 miliarde de euro în anul fiscal 2021.

Unitatea exterioară a pompei de căldură Daikin Altherma, drepturi de autor Daikin Europe
Redarea noii fabrici Daikin din Polonia, drepturi de autor Daikin Europe
Producția pompelor de căldură în fabrica Daikin din Ostende, Belgia, Copyrights Daikin Europe
Copyright imagini: Daikin Europe N. V.
 
Despre DAIKIN Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 și are sediul central în Austria, la Viena. Portofoliul companiei cuprinde produse și soluții pentru încălzire, răcire, ventilație, aer condiționat și refrigerare. Peste 450 de profesioniști sunt responsabili de serviciile de pre-vânzare, vânzare și post-vânzare în 16 țări din Europa Centrală și de Est, în Austria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.
 
Despre Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. - compania mamă a Daikin Central Europe - este un important producător european de aparate de aer condiționat, pompe de căldură și echipamente de refrigerare, cu aproximativ 10.000 de angajați în întreaga Europă și 14 fabrici importante în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia, Austria și Regatul Unit. La nivel global, Daikin este recunoscut pentru abordarea sa de pionier în dezvoltarea produselor, pentru calitatea și versatilitatea de neegalat a soluțiilor sale integrate. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea tehnologiilor de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură din Europa, cu peste 500.000 de unități livrate până în prezent.

 

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe