Skip to main content

Daikin accelerează cursa către zero emisii nete de carbon

Chillerele Daikin cu compresor scroll și răcire cu aer și agent frigorific R-32 reprezintă cea mai nouă soluție cu eficiență ridicată pentru activități de producție, industriale și IT

București, 13 martie 2023: Daikin lansează în România cea de-a doua generație de chillere (agregate de răcire) cu R-32, care asigură un randament mai mare și o capacitate crescută de până la 1.010 kW, față de generația anterioară de 704 kW. Astfel, compania susține reducerea impactului asupra mediului prin produse de ultimă generație care asigură eficiență îmbunătățită și contribuie la reducerea costurilor pentru proprietarii și administratorii de clădiri și la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Noua serie, disponibilă atât în versiunea standard doar pentru răcire, cât și în versiunea de răcire cu free cooling cu agent frigorific R-32, completează portofoliul Daikin de sisteme de răcire de proces pentru uz industrial. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii inovatoare de încălzire și răcire, Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de căldură și aparate de aer condiţionat cu agentul frigorific R-32, având GWP (Potential de Incalzire Globala) scăzut.

Avand in vedere ca 89% din emisiile produse de chillere sunt asociate consumului de energie al echipamentului, misiunea Daikin este să asigure o eficiență operațională și energetică maximă, reducând în același timp emisiile prin utilizarea de agenți frigorifici cu GWP mai mic și prin îmbunătățirea performanțelor pe durata ciclului de viață. Prin folosirea agentului frigorific R-32, impactul asupra mediului este redus considerabil, ca urmare a unui GWP mai mic în comparație cu sistemele cu R-410A, folosite în mod tradițional, a cantităților mai mici de agent frigorific necesare și a posibilității de recuperare, regenerare și reutilizare a R-32 prin programul Loop by Daikin pentru marii retaileri, în vederea evitării producerii de gaz virgin. Agentul frigorific R-32 este etalonul Daikin în materie de soluții „Bluevolution” pentru uz comercial și industrial.

„Ca lider de industrie, ne asumăm responsabilitatea de a accelera transformarea durabilă a pieței HVAC-R prin furnizarea unui mediu interior sănătos prin puterea aerului. Investim continuu în creşterea confortului, eficienţei energetice, controlului şi fiabilității și lansăm un nou produs inovator care le permite proprietarilor și administratorilor de clădiri să își reducă impactul asupra mediului. Cu o cantitate de agent frigorific mai mică decât cea a unităților R-410A și un potențial de încălzire globală (GWP) scăzut, noul chiller Daikin cu compresor scroll, condensator răcit cu aer și agent frigorific R-32 este o soluție ecologică, oferind o eficiență energetică remarcabilă”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

 

Funcții complet integrate

Performanța îmbunătățită a celei de-a doua generații de chillere R-32 răcite cu aer de la Daikin este însoțită de o serie de funcționalități și beneficii noi. Astfel, designul inovator al ventilatorului mărește fluxul de aer și eficiența în timpul funcționării, având un nivel de zgomot redus, iar carcasa compresorului complet metalică izolata fonică asigură protecția compresorului, reducând în același timp sunetul cu până la 4dB. De asemenea, noua serie permite o capacitate mare în condiții de spațiu compact, cu o reducere de 275 mm a lungimii unității în comparație cu seria anterioară. Nu în ultimul rând, noile chillere sunt prevăzute cu funcții precum repornirea rapidă, capacitatea de secvențiere integrată și monitorizarea performanțelor, disponibile ca opțiuni, iar managementul instalației este simplificat prin introducerea noii aplicații mobile Daikin.

 

Mai multă flexibilitate și extra beneficii

Cu un randament EER1 de până la 3,3 și SEER2 de până la 5,5, noua serie de chillere Daikin se remarcă printr-o eficiență energetică îmbunătățită, atât la încărcarea parțială, cât și la încărcarea totala, toate modelele fiind conforme cu cerințele actuale Ecodesign3 pentru climatizarea de tip confort. În același timp, prin capacitatea de funcționare la temperaturi de la -12°C până la 30°C, chillerele răcite cu aer sunt potrivite pentru utilizare într-o gamă variată de clădiri, de la cele comerciale mari până la instalațiile industriale și centrele de date, care pot beneficia, de asemenea, de versiunea de răcire cu free cooling.

 

Modelul standard doar pentru răcire este disponibil spre vânzare la partenerii specializați Daikin din februarie 2023, iar cel pentru răcire cu free cooling va fi disponibil din aprilie 2023, în variantele de eficiență Silver sau Gold, fiecare în două configurații de sunet pentru a oferi flexibilitate maximă în funcționare.

 

Daikin, lider în tehnologia R-32

Noua serie consolidează poziția de lider a Daikin în proiectarea și dezvoltarea de produse cu agent frigorific R-32. În 2018, Daikin a fost pionier și a făcut istorie prin introducerea primelor chillere cu agent frigorific R-32. Au urmat în același an chillerele cu compresor tip scroll cu „free-cooling”, iar în 2020 a fost lansată și gama de chillere in pompa de căldură cu R-32.

În prezent, Daikin este lider de piață, cu cel mai mare număr de instalații R-32 din lume, ceea ce confirmă experiența și expertiza Daikin, precum și calitatea și fiabilitatea produselor R-32 din portofoliu. Odată cu introducerea noului chiller „Small Inverter” cu R32, Daikin continuă să ofere soluții durabile și orientate spre viitor pentru sectorul de climatizare.

 

Mai multe informații sunt disponibile pe L∞p by Daikin | Daikin (daikin-ce.com), programul revoluționar al Daikin destinat agenților frigorifici.

 

 

***

 

Despre DAIKIN Airconditioning Central Europe

Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 și are sediul central în Austria, la Viena. Portofoliul companiei cuprinde produse și soluții pentru încălzire, răcire, ventilație, aer condiționat și refrigerare. Peste 560 de angajați și 2.500 de parteneri profesioniști sunt responsabili de serviciile de pre-vânzare, vânzare și post-vânzare în 16 țări din Europa Centrală și de Est, în Austria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

 

Despre Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. - compania mamă a Daikin Central Europe - este un important producător european de aparate de aer condiționat, pompe de căldură și echipamente de refrigerare, cu aproximativ 10.000 de angajați în întreaga Europă și 14 fabrici importante în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia, Austria și Regatul Unit. La nivel global, Daikin este recunoscut pentru abordarea sa de pionier în dezvoltarea produselor, pentru calitatea și versatilitatea de neegalat a soluțiilor sale integrate. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea tehnologiilor de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură din Europa, cu peste 500.000 de unități livrate până în prezent.

 

 

 

Referinte

[1] Energy efficiency ratio (EER) is the ratio of a unit’s cooling output relative to its power input.   https://www.daikin.co.uk/en_gb/faq/what-is-meant-by-the-terms-cop-and-eer-.html

 

2 Seasonal energy efficiency ratio (SEER) is the efficiency index based on seasonal or annual operation. https://www.daikin.co.uk/en_gb/faq/what-is-seasonal-efficiency--scop-and-seer-.html

 

3 Ecodesign is the European regulation that set the minimum efficiency value for comfort and process applications (Regulation (EU) No 2016/2281​).

Related articles

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe