Unităţi de condensare şi refrigerare ZEAS

Unităţi de condensare şi refrigerare ZEAS

Soluţii fiabile şi eficiente energetic pentru aplicaţii de refrigerare şi congelare.

Eficienţă energetică

Dezvoltate cu tehnologiile proprietare VRV şi Inverter, unităţile de condensare ZEAS de la Daikin reduc consumul de energie cu 10-35%, în comparaţie cu sistemele de refrigerare tradiţionale. În combinaţie cu tehnologia economizorului, unităţile de condensare ZEAS sunt mai eficiente, au o durată mai lungă de viaţă şi au o capacitate mai ridicată în comparaţie cu alte soluţii disponibile pe piaţă.

Eficienţă energetică
Nevoile de refrigerare ZEAS ale clădirii dvs.
ZEAS îndeplineşte nevoile clădirii dvs.

Îndeplineşte cerinţele clădirii

Unităţile ZEAS sunt montate în fabriă, iar designul lor compact facilitează instalarea lor în spaţii restrânse. Designul modular maximizează flexibilitatea instalaţiei întrucât unităţile exterioare pot fi grupate în blocuri sau rânduri sau pot fi distribuite în jurul clădirii, în funcţie de nevoi. Comenzile şi funcţiile automate de optimizare incluse îţi permit instalarea unei unităţi ZEAS ca o soluţie plug-and-play. Având cel mai bun raport dintre suprafaţă şi capacitatea de pe piaţă, unitatea îţi poate furniza economii enorme de spaţiu. Nu te îngrijora cu privire la zgomot, unităţile ZEAS funcţionează foarte silenţios, astfel încât vecinii nici nu le vor observa.

Interval vast de temperatură

Pentru capacităţi mai mari, poţi combina două unităţi ZEAS în paralel utilizând doar conducta principală de aspiraţie şi de lichid. Unităţile ZEAS sunt disponibile în diverse tipuri de capacităţi, de la 5 la 40 CP, furnizând capacitatea de refrigerare necesară unor echipamente terţe, precum vitrine deschise, congelatoare cu uşi de sticlă şi evaporatoare.

  • Temperaturi din mediul ambiant: De la -20 °C până la +43 °C
  • Temperaturi de evaporare: De la -45 °C până la +10 °C
Domeniu larg de temperatură al ZEAS
Mereu în control cu Modbus

Mereu în control

Comenzile inteligente integrate garantează funcţionarea unităţii în condiţii de siguranţă şi eficienţă. De asemenea, poţi conecta unitatea de refrigerare la un sistem terţ de monitorizare prin interfaţa Daikin Modbus.

Hipermarket cu ZEAS

1. Hipermarket

După ce a constatat economii ridicate de energie cu Daikin VRV într-un magazin din Olanda, proprietarul a dorit să instaleze un sistem Daikin şi în hipermarketul din Aruba. După o analiză detaliată, am instalat o reţea de 15 unităţi ZEAS, împreună cu 18 unităţi VRV, pentru a realiza un sistem extrem de fiabil în magazin, care să garanteze faptul că alimenele vor rămâne în permanenţă proaspete şi la o temperatură de răcire adecvată. 

 

Berărie

2. Berărie

O berărie artizanală tradiţională amplasată într-o clădire istorică din estul Germaniei a avut nevoie de o soluţie de climatizare adecvată pentru un spaţiu redus. Berăria nu este numai o facilitate de producţie şi depozitare a berii, ci şi locaţia unui bar, în care vizitatorii pot veni şi savura o bere. Cu o solicitare volatilă în ceea ce priveşte temperaturile, am instalat un sistem ZEAS pentru a garanta faptul că berea este produsă, depozitază şi servită la temperatura potrivită.

Procesarea cărnii cu ZEAS

3. Fabrică de procesare a cărnii

Proprietarii unei mari fabrici de procesare a cărnii din Germania ne-au solicitat să proiectăm un sistem de răcire de proces pentru a controla în mod precis temperaturile din mai multe camere frigorifice, unităţi de procesare şi camere de depozitare. Am instalat 10 unităţi ZEAS pentru a crea o soluţie eficientă energetic, care a venit echipată cu o redundanţă completă a unităţii şi o soluţie de autoprotejare la pierderea de presiune . Designul modular ne-a permis să le stivuim foarte aproape de evaporatoare şi să reducem semnificativ timpul şi spaţiul de instalare.

Restaurant

4. Restaurant

Fiind amplasat într-o clădire istorică din cartierul ultramodern La Defence, acest restaurant de top a avut nevoie de o soluţie de refrigerare modernă şi cu eficienţă ridicată. Luând în considerare multiplele restricţii legate de semnificaţia istorică a clădirii, am selectat un sistem ZEAS , având în vedere flexibilitatea gamei. Am instalat unitatea principală în casa scării care duce spre acoperiş, pentru care am avut nevoie de o unitate cu refulare prin partea superioară cu un traseu excepţional de lung . Cu ZEAS, poţi proiecta sistemul în funcţie de cerinţele clădirii şi poţi obţine, în acelaşi timp, cea mai ridicată eficienţă energetică.

Sală de evenimente cu ZEAS

5. Sală de evenimente

O locaţie binecunoscută de evenimente cu o capacitate de 17.000 de locuri din Olanda găzduieşte peste 100 evenimente la care participă în jur de 1.000.000 de vizitatori anual. În timpul evenimentelor, sistemul de refrigerare este supus unei solicitări ridicate, având 114 vitrine deschise şi unităţi de congelare, dar, atunci când sala nu este utilizată, această solicitare este mult mai redusă. Prin urmare, sistemul trebuie să aibă o eficienţă ridicată atât în perioadele de funcţionare de vârf, cât şi la sarcini parţiale, iar ZEAS a fost concepută tocmai pentru a gestiona aceste situaţii cu uşurinţă. Am instalat 6 unităţi mari şi 2 unităţi mici pentru a gestiona solicitarea cu cel mai redus consum de energie.

Mai multe detalii