Skip to main content

Recunoașterea calității organizației Daikin

De-a lungul anilor, Daikin Europe N.V. a fost recunoscută ca fiind o afacere bine gestionată și organizată, care respectă toate standardele europene de producție și căreia îi pasă de siguranța și bunăstarea angajaților săi. Urmărim să devansăm toate reglementările actuale privind sănătatea și siguranța și să garantăm instruirea și sprijinul angajaților la locul de muncă. De asemenea, Daikin Europe N.V. s-a făcut remarcată ca un membru activ și implicat în comunitățile de afaceri de la nivel local și european, pregătită să își asume responsabilitatea pentru promovarea și încurajarea altor organizații din regiune.

Conformitatea J-SOx

J-SOx este prescurtarea versiunii japoneze a legislației Sarbanes-Oxley, pe scurt SOx. SOx se referă la o secțiune din legea americană redactată de politicienii americani Sarbanes și Oxley. Această lege urmărește să creeze transparență și să ofere investitorilor siguranță, ca urmare a unui număr de scandaluri legate de contabilitate ce au zguduit lumea de afaceri.

Începând din 2008, toate companiile active pe bursa japoneză trebuie să se conformeze versiunii japoneze a acestei legi, Instrumentelor financiare și legii privind bursa de valori mobiliare. Daikin Europe N.V. respectă cerințele J-SOx din aprilie 2008.

Răspunsul Daikin la J-SOx

Ca răspuns a legislația japoneză, Daikin și-a realiniat sistemele pentru a garanta eficiența tuturor proceselor operaționale din cadrul Daikin Group care ar putea afecta raportarea financiară.

Daikin evaluează aceste sisteme în mod continuu pentru a garanta furnizarea eficientă a asigurării controlului intern impus de J-SOx la nivel de companie. Compania și-a luat angajamentul de a efectua orice ajustare a acestor sisteme pentru a garanta conformitatea continuă cu J-SOx și cu orice legislație conexă.

Certificarea ISO 14001

Dedicarea companiei Daikin pentru protejarea și îmbunătățirea calității mediului a fost răsplătită cu certificarea ISO14001.

Conform ISO 14001, Daikin are implementat un sistem de management de mediu eficient, care protejează atât oamenii, cât și mediul de un potențial impact al activităților sale de producție, al produselor și al serviciilor oferite, susținând în același timp păstrarea și îmbunătățirea calității generale a mediului.

Daikin este unul dintre primi producători de aparate de aer condiționat care primește o astfel de recunoaștere.

Certificarea ISO 9001

Facilitățile de producție ale Daikin Europe N.V. respectă toate standardele și cerințele de calitate europene de producție, în timp ce activitățile continue de cercetare se axează pe optimizarea capacității și calității unităților.

Urmând cu succes exemplu fabricilor din Japonia, Daikin Europe N.V. a primit certificatul ISO 9001 în 1993. Acest certificat oferă clienților noștri garanția că acordăm atenție calității în fiecare etapă de proiectare și producție, dar și în cadrul serviciilor postvânzare. De asemenea, garantează faptul că sistemul de calitate Daikin este auditat periodic, atât la nivel intern, cât și de către organisme externe.

În aprilie 2002, Daikin Europe N.V. a fost auditat de Lloyd Register Quality Assurance, conform cerințelor ISO 9001:2000. Noul standard este orientat către procesele de afaceri și impune companiilor participante să își direcționeze toate procesele către obținerea satisfacției clienților.

Angajații noștri motivați depun eforturi către îmbunătățirea continuă și garantează faptul că produsele și procesele Daikin se conformează cerințelor certificatului ISO 9001 în orice moment.

Certificarea ISO 50001

Din 2006, Daikin participă voluntar la acordul flamand privind auditul energiei pentru perioada 2006-2014. Acest acord între autoritățile flamande și companiile cu un consum ridicat de energie depășește cerințele legale standard. Scopul acestui acord este de a garanta faptul că acele companii flamande cu consum ridicat de energie devin și rămân lideri în domeniul eficienței energetice! Daikin participă deja la succesorul acordului privind auditul, Acordul flamand privind politica energetică, pentru perioada 2015-2020, având aceleași obiective ca și primul acord, dar cu cerințe suplimentare pentru companiile participante.

Pe lângă acesta, Daikin a implementat un sistem eficient de management al energiei pentru a garanta o utilizare durabilă şi o reducere a consumului de energie! În 2014, sistemul de management a fost auditat cu succes de Lloyds conform standardului ISO 50001. Daikin este unul dintre primi producători de aparate de aer condiționat care primește o astfel de recunoaștere.

Observaţie: În cadrul fabricii de producție din Ostend, DENV utilizează numai energie verde și are montate 2000 de panouri solare care produc energie verde. Cu aceste acțiuni, DENV și-a redus drastic amprenta de carbon.

Certificare ISO 45001

Siguranța angajaților, a subcontractanților, a vizitatorilor și a vecinilor este de o importanță vitală pentru Daikin.

Daikin Europe N.V. a primit certificarea internațională conform standardului ISO 45001 privind sănătatea și siguranța ocupațională.

Pentru a respecta acest standard, Daikin Europe N.V. a implementat un sistem de management al siguranței care include:

 • O politică privind sănătatea și siguranța
 • Analize de risc periodice
 • Un plan de acțiune privind siguranța
 • Obiective de siguranță și sănătate
 • Conformitatea cu cele mai recente cerințe legale și nu numai
 • Participare și consultare a angajaților
 • Cursuri de instruire eficiente
 • Comunicări pe teme de siguranță și sănătate
 • Măsurarea eficientă a nivelului de siguranță de la nivelul organizației
 • Proceduri de siguranță privind activitățile companiei (de ex., scurgeri de agent frigorific, incendii, incidente de mediu)
 • Audituri și evaluări ale sistemului de siguranță

Află mai multe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe