Skip to main content

Aparatul de aer condiționat poate fi folosit și pentru încălzire?

Încălzirea unei locuințe cu un aparat de aer condiționat este posibilă fără un consum ridicat de energie sau o cheltuială suplimentară. Totuși, un aparat de aer condiționat ar trebui să facă mai mult decât să mențină temperatura locuinței, misiunea lui este și să economisească energie și bani. De aceea, este nevoie de atenție la diferite criterii care trebuie luate în considerare la alegerea unui aparat de aer condiționat destinat încălzirii.

Sistemele de climatizare pot asigura răcirea sau încălzirea locuințelor, dacă acestea sunt corect selectate, proiectate, instalate, puse în funcțiune, exploatate și întreținute. Este suficientă prezența unei singure breșe în acest lanț de condiții pentru ca fiabilitatea, confortul termic, eficiența și, în general toată experiența de utilizare a produselor de climatizare, să fie serios afectate.

Există pe piață sisteme de aer condiționat care sunt concepute pentru a funcționa eficient în regim de încălzire chiar și în condiții meteorologice nefavorabile atunci când temperatura exterioară coboară până la -20°C. Toate sunt echipate cu tehnologia Inverter, specială pentru împiedicarea pierderii de energie, controlând modularea compresorului în mod eficient. Astfel, în loc să consume energie suplimentară pentru ridicarea și coborârea temperaturii, inverterul reglează astfel viteza motorului compresorului. Acest lucru reduce consumul de energie cu până la 30%. De asemenea, cu ajutorul acestei tehnologii Inverter este posibilă și obținerea unor nivele de zgomot cu impact ambiental redus.

În plus, aparatele de aer condiționat cu tehnologii inovative au senzori de detectare a mișcării integrați, care schimbă setarea temperaturii în modul de economisire a energiei atunci când nu este nimeni în cameră. Acest lucru le face mai economice decât alte sisteme, devenind o alegere de încălzire mai bună pe termen lung.

Este important de știut și faptul că echipamentele de climatizare optimizate pentru încălzire se pretează pentru zonele climatice cu temperaturi de iarnă care coboară preponderent sub -10 grade C și care oferă o eficiență ridicată de funcționare (peste nivelul standard) în aceste condiții.

 

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe