Skip to main content

Ce reprezintă eficienţa sezonieră (SCOP şi SEER)

Eficienţă sezonieră

Eficienţa sezonieră este o nouă modalitate de a măsura eficienţa energetică reală a tehnologiei de încălzire şi de răcire, pe parcursul unui an întreg. Această metrică nouă constituie o indicaţie mai realistă a eficienţei energetice şi impactului unui sistem asupra mediului.

Noua metodă de clasificare a eficienţei energetice este prevăzută de Directiva UE privind produsele cu impact energetic (ErP) (Directiva privind designul ecologic), care specifică cerinţele minime privind designul ecologic, pe care producătorii trebuie să le încorporeze în produsele care consumă energie.

Eficienţa sezonieră impune un nou sistem de clasificare pentru produsele de încălzire şi de răcire, care trebuie folosit de către toţi producătorii. Acestea sunt:

  • Rata eficienţei energetice sezoniere (SEER) pentru răcire
  • Coeficientul sezonier de performanţă (SCOP) pentru încălzire

Noile clasificări sezoniere

Noile clasificări sezoniere reflectă consumul real de energie al unei pompe de căldură, pe baza eficienţei energetice de pe parcursul unui an întreg. SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa, în cazul utilizării tipice de zi cu zi. Pe termen mai lung, iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele de aşteptare, pentru a indica în mod clar şi sigur eficienţa energetică tipică de pe parcursul unui întreg sezon de încălzire sau de răcire.

Produsele Daikin se conformează ErP, pentru că sunt concepute pentru eficienţa sezonieră. Daikin are o gamă completă de produse de aer condiţionat optimizate pentru noile clasificări ale eficienţei sezoniere.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe