Skip to main content

Aerul condiţionat vă poate îmbolnăvi?

Numai un sistem de aer condiţionat întreţinut în mod necorespunzător te poate îmbolnăvi. Un sistem de aer condiţionat bine întreţinut nu poate decât să contribuie la un mediu sănătos.

Umiditatea
Deoarece controlează nivelurile umidităţii, dezvoltarea acarienilor din praf şi a mucegaiurilor este redusă. Sistemul de aer condiţionat menţine nivelurile de umiditate la 40 - 60%, lucru pozitiv pentru persoanele cu alergii.

Ventilaţia
Sistemul de aer condiţionat poate avea ventilaţie integrată. Ventilaţia mecanică devine tot mai importantă din cauza modului în care casele sunt construite actualmente. Alimentarea cu aer proaspăt va preveni sindromul răului provocat de clădiri.

Filtrarea
Toate unităţile sunt echipate cu un filtru. În funcţie de tipul de sistem şi de nevoile clientului, tipul filtrului va fi diferit. Eficienţa unui filtru merge de la colectarea prafului şi a particulelor până la colectarea prafului fin şi a polenului, a bacteriilor, viruşilor şi mirosurilor neplăcute, chiar a microbilor şi fumului.
Este esenţial să înlocuieşti filtrele la o perioadă fixă. Dacă înlocuieşti filtrele prea târziu, rişti ca filtrele suprasaturate să înceapă să distribuie bacteriile în loc să le colecteze.

Curenţii de aer
Dacă echipamentul este selectat în mod corespunzător, atunci nu se vor forma curenţi de aer. Aceasta cade în sarcina specialiştilor şi trebuie calculată de un instalator. Un sistem cu o capacitate prea scăzută nu va putea să atingă temperatura dorită. Un sistem cu o capacitate prea mare va conduce la curenţi de aer şi temperaturi fluctuante.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe