Skip to main content

Înlocuirea sistemelor de încălzire, mai ușor de realizat acum cu noua gamă de pompe de căldură Daikin Altherma 3 R MT

Costurile în creștere ale energiei și preocupările în ceea ce privește sustenabilitatea pe termen lung au sporit interesul pentru înlocuirea sistemelor tradiționale de încălzire, precum centralele pe gaz sau lemne, cu soluții moderne de încălzire.

 

Pentru cei care planifică renovarea casei sau au în vedere modernizarea sau înlocuirea centralei termice fără a fi nevoie să schimbe radiatoarele existente, cea mai nouă pompă de căldură de la Daikin, Altherma 3 R MT, este soluția ideală.

 

Gama Daikin Altherma de pompe de căldură aer-apă oferă încălzire, răcire și apă caldă menajeră, cu  un consum redus de energie. Similar cu celelalte produse din gamă, noua Daikin Altherma 3 R MT oferă casei un nivel ridicat de confort, eficiență energetică și un design atractiv.

 

O opțiune facilă și prietenoasă cu mediul, perfectă pentru renovări și înlocuirea vechilor sisteme de încălzire.

 

Cea mai nouă soluție de climatizare și apă caldă menajeră din portofoliul Daikin este o pompă de căldură tip refrigerant split, de temperatură medie, ce poate fi conectată la radiatoarele existente, la încălzirea prin pardoseală, la un boiler de apă caldă compatibil sau chiar și la panourile solare. La fel ca întreaga gamă, noul produs Daikin Altherma 3 R MT oferă un confort ridicat, eficiență energetică și design atrăgător.

 

Utilizând agent frigorific în locul apei, conductele mai mici și mai flexibile conectează unitățile exterioare și interioare ale pompei de căldură făcând procesul de instalare ușor și rapid deopotrivă. Aceasta presupune și costuri de instalare mai mici decât la alte sisteme.

 

Impactul asupra mediului capătă o importanță din ce în ce mai mare când vine vorba de noi tehnologii, iar proiectanții Daikin au mereu în vedere acest aspect atunci când gândesc și creează noi produse și sisteme de control al temperaturii. Altherma 3 R MT nu face excepție și, prin urmare, folosește agent frigorific R-32, cu impact redus asupra mediului.

 

O soluție eficientă și flexibilă pentru orice locuință

 

Creată special pentru proiecte de renovare, Daikin Altherma 3 R MT este potrivită pentru înlocuirea sau modernizarea centralelor termice tradiționale pe gaze sau lemne, fără a fi necesară înlocuirea radiatoarelor pe care le avem deja instalate în casă.

 

Această nouă gamă de pompe de căldură este compusă dintr-o unitate exterioară care poate fi combinată cu una dintre cele trei tipuri de unități interioare diferite. Unitatea de pardoseală are un boiler de apă integrat, ceea ce o face ideală pentru înlocuirea boilerului existent, oferind astfel o singură soluție pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră. Aceasta dispune și de funcția Bizone pentru controlul temperaturii în două zone diferite ale casei dumneavoastră.

 

Cea de-a doua unitate interioară Altherma 3 R MT, care este mai compactă și se poate monta pe perete, poate fi combinată fie cu un boiler de apă compatibil existent, fie cu unul nou.
În cazul în care există deja sau urmează să fie instalate panouri solare fotovoltaice sau colectoare termice, unitatea ECH2O are un rezervor de apă care se conectează la acestea, maximizând eficiența energetică a sistemului de încălzire, răcire și apă caldă menajeră, pe termen lung.

Toate unitățile Daikin Altherma 3 R MT au un rating de eficiență de până la A+++ pentru încălzirea spațiului, în timp ce unitățile pe pardoseală și ECH2O au un rating A+ pentru apă caldă menajeră. Aceste pompe de căldură sunt extrem de eficiente și asigură o temperatură a agentului termic la ieșire de 65°C, la temperaturi exterioare de până la -15°C, ceea ce este suficient pentru a funcționa cu radiatoarele de înaltă temperatură existente. Aceste pompe de căldură sunt garantate să funcționeze chiar și acolo unde temperaturile exterioare pot ajunge până la -25°C, fiind ideale pentru cei care locuiesc într-o zonă în care iernile sunt extrem de reci.

 

Dar temperaturile din Europa au crescut în ultimii ani atât de mult încât aparatele de aer condiționat au devenit o necesitate pentru majoritatea dintre noi. Ca un avantaj suplimentar față de o centrală termică tradițională, Altherma 3 R MT poate fi folosită și cu un convector cu pompă de căldură pentru a asigura răcirea în lunile mai calde de vară, fiind nu numai o soluție eficientă pentru încălzire și apă caldă menajeră, ci și o soluție ce oferă confort termic în casă pe tot parcursul anului.

 

Ideală pentru case de orice dimensiune

 

Spațiul necesar poate fi deseori o limitare atunci când ne dorim să schimbăm sistemul de încălzire sau răcire din casă. Daikin Altherma 3 R MT ne scutește și de această grijă. Unitatea exterioară având dimensiuni reduse, se potrivește chiar și pe balconul unui apartament sau într-o grădină restrânsă, în timp ce fiecare dintre unitățile interioare este îndeajuns de elegantă și modernă pentru a se potrivi perfect în orice încăpere. Unitățile pe pardoseală și ECH2O ocupă de asemenea un spațiu restrâns, necesitând o suprafață minimă de spațiu pe podea. Acolo unde spațiul este mai limitat, unitatea de perete Altherma 3 R MT poate fi opțiunea ideală.

 

Puterea sonoră scăzută a celor trei unități interioare este un alt atu cu care se prezintă Altherma 3 R MT și aduce liniștea mult visată, fiind perfectă pentru orice cameră sau loc din casă, indiferent de opțiunea aleasă.

Conectată la lumea modernă

 

Astăzi, opțiunea interconectării și gestionării de la distanță a aparatelor din casă este din ce în ce mai importantă, iar Daikin Altherma 3 R MT oferă o varietate de opțiuni în acest sens. Pregătită pentru cloud, noua pompă de căldură poate fi conectată cu ușurință la rețeaua WIFI de acasă, astfel încât să poată fi setată și controlată printr-o aplicație, oriunde ne-am afla.

 

De asemenea, controlul se poate realiza și vocal, integrându-l în Google Assistant sau Amazon Alexa.

 

Fie ca parte dintr-o întreagă renovare a locuinței, fie doar pentru a înlocui centrala termică tradițională existentă, gama de pompe de căldură aer-apă cu agent frigorific Daikin Altherma 3 R MT este opțiunea perfectă pentru modernizarea sistemului de climatizare și apă caldă menajeră al casei.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe